Take a fresh look at your lifestyle.

Demnitatea unei decizii, o calitate indiferenta romanilor

Habar n-am care sunt resorturile care au condus la divortul politic dintre Crin Antonescu si Victor Ponta dar, cu siguranta, in spate se ascund si interese personale si de partid. In acest moment pica in plan secund. Am vazut pe perioada campaniei vehementa cu care Antonescu si-a aparat decizia de a nu mai face parte din USL desi cantecul de sirena al lui Ponta s-a auzit in larg luni de zile. Am vazut o sageata numita Tariceanu care, ca “independent” in Parlamentul Romaniei unde totul este posibil, a fost presedinte al Senatului. Sigur nu v-ati pus intrebarea ce presupune pentru Tariceanu aceasta functie dar daca va ganditi, doar, veti vedea una dintre consecinte tocmai in reinscrierea in PNL a acestuia. Imaginea mea despre acest lucru este cam asa. Tariceanu este un vultur care zboara deasupra unui muribund in inaltul cerului si asteapa ca acesta sa-si dea duhul. Ma duc si mai in profunzime si vad in fostul premier, la inceputul conflictului, un om las care n-a avut decenta si forta sa lupte din interiorul PNL atunci cand s-a luat decizia ruperii USL si a stat la cotitura. Sa mai spuna cineva ca politica nu e o curva!

Decizia de a-si da demisia din functia de presedinte din functia de presedinte al PNL este un act de demnitate care trebuie respectat in detrimentul jocului infect facut de Tariceanu. Asa cum am mai spus pentru mine, ca cetatean, este nevoie de un echilibru de forte pe scena politica, pentru ca o majoritate zdrobitoare poate duce la dictatura pe care o vad foarte aproape. Constat ca demnitatea unei decizii( ma refer la aceea de a renunta la USL, la ciolan) in detrimentul unor favoruri si oportunitati, nu valoreaza nimic in ochii romanilor. In schimb, are impact  mesajul mincinos, promisiunea frumoasa uneori fara acoperire, avem nevoie sa auzim lucuri frumoase despre viitorul nostru si clacam imediat. Sloganurile alese de USD, respectiv “USL traieste” si “Mandri ca suntem romani” se bat cap in cap intr-o logica fireasca a lucrurilor, pentru ca USL nu traieste si este evident, ca atare suntem mandri ca suntem romani pentru ca ne lasam mintiti pe deoparte si mintim pe de alta parte. Daca in 2012 votul a fost castigat pe un mesaj de ura, acum totul a fost castigat pe un mesaj mincinos. Dovada ca sanctiunea electoratului fata de Antonescu si PNL a fost una pripita va veni in perioada urmatoare, moderat pana la alegerile prezidentiale, iar dupa aceea fara echivoc. Vom vedea cu totii cum noua conducere a PNL, cu influenetele PSD in fiecare fibra, va face ca USL sa traiasca, dar nu pentru noi astia de rand, ci pentru ei aia de sus, pentru functii, pentru bani. Echilibrul politic dintre stanga si dreapta va fi distrus definitiv, iar noi ne vom uita din nou ca la un vis neimplinit la tot ce se intampla cu viata noastra.

Poate ca Antonescu este o lichea cum a iesit sa spuna Ion Iliescu, dar e o lichea cu demnitate, si prefer astfel de oameni care iau decizii si le respecta si imi lasa, cel putin, impresia unui dezinteres personal in favoarea unuia colectiv. Iata cum si eu accept sa fiu mintit, dar cu o mincina care mi se pare pozitiva, onorabila, care imi da iluzia unui echilibru politic. Astept cu nerabdare sa isi termine mandatul Traian Basescu si sa vad cu ce resorturi ne vom mai alimenta si/sau vom fi alimentati de cei care ne tot spun de 24 de ani ca vom duce o viata mai buna?!

Unde nu-i cap, vai de picioarele noastre!
P.S. Propunerea de trecere de la ALDE in PPE in Parlamentul European este una gresita si vine din dorinta de a rejecta parteneriatul cu orice formatiune socialista, din ura si tinde sa lase impresia ca Antonescu se ghideaza dupa resentimente, nu dupa o ratiune poltica. Nu ma intereseaza ura personala a politicienilor, nici prietenia lor, ci interesul comun, an nostru al tuturor.

Sursa foto: danielpatrascu.wordpress.com


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy