Take a fresh look at your lifestyle.

De ce e Cosma decapitat si ce urmeaza dupa el? Ia zi tu, Ghita. De ce taci, Patrarule?

Toata lumea jurnalistica se inghesuie sa scrie despre Mircea si Vlad Cosma, sa le dea la temelie, sa-i improaste cu noroi. Faptul e consumat, inca de cand a pornit ancheta, de anul trecut. Inca de cand a inceput sa se vorbeasca despre regionalizare, despre concentrarea polului de putere.

Daca DNA va fi in stare sa dovedeasca vinovatia celor doi Cosma, ramane de vazut. Pentru mine e important sa vad ca se judeca si, mai ales, cerceteaza cu aceeasi masura. Adica aceeasi si pentru Sebastian Ghita, deputatul cu nume de cod Mister Zero( n.r.- vine de la zero intiative legislative intr-un an jumatate de mandat), care este pe punctul de a scapa de o pedeapsa pe care o tergiverseaza in instanta inca din 2000. Cititi AICI, poate cea mai buna prezentare a cazului “Tracia-Asesoft”.

Pana si Basescu pare speriat de ascensiunea micului mogul Ghita, cu televiziunea lui de nisa, recte Romania TV si de prietenia acestuia cu premierul Victor Ponta. Asadar, cand o sa vad ca se judeca si cerceteaza cu aceeasi masura atunci o sa spun jos palaria, institutiile statului se misca…cu talent, iar viza Schengen este aproape. Coruptia, doamenlor si domnilor, este institutionalizata in Romania, iar faptul ca Mircea Cosma este acum in arestul IJP Prahova nu este decat efectul acestui lucru. Adica s-a dat verde ca sa fie ascuns. Motivul?

Motivul nu este altul decat puterea, banul, pe care nu Cosma ar trebui sa le aiba, ci altii, care vin din urma. Ganditi-va ce ar fi reprezentat, dupa viitoarea regionalizare, concentrarea puterii si banilor in mana unui singur om, Mircea Cosma. Pe fondul conflictului dintre Cosma si fostului lui discipol, Sebastian Ghita, lupta ar fi devenit si mai dura.

Mecanismul lui Ghita a fost simplu, dar eficient. Inainte de a lovi in Cosma, i-a luat oamenii din jur, cei de forta, gen Razvan Alexe, care este privat de libertate. Camarila odata inlaturata, a fost mai usor de rapus ultima reduta. N-as vrea sa se inteleaga ca-i victimizez pe Mircea Cosma, Alexe, Vlad s.a.m.d. Daca vor fi gasiti vinovati pentru acuzele care li se aduc, sa raspunda. Doar explic un mod de operare si fac supozitii, spun eu logice, din informatiile pe care le detin, ca sa nu va lasati orbiti de furie si sa vedeti limpede situatia.

Este stiut ca daca nu esti in cercul celor care conduc nu pupi vreo licitatie castigata, nu s-a inventat roata acum, sa fim seriosi. Asta poate sa ne spuna chiar Sebastian Ghita care, cu siguranta, a uitat de primul milion de dolari pe care i l-a bagat in cont cine altul decat… Mircea Cosma. A urmat Casa de sanatate Prahova, care apartinea tot de Consiliul Judetean, iar dupa aceea primaria Ploiesti, institutii care au dorit sa implementeze un sistem informatic care, din pcate, nici acum nu e functionabil pentru banii cu care a fost achizitionat. Aici vad ca DNA nu se sesizeaza…

Tanarul de atunci, mogulul puternic de azi, care a uitat de unde a plecat si cine l-a facut mare, vrea sa fie si mai mare, sa conduca judetul, sa conduca tara, Terra si, eventual, universul.

Care ar fi consecintele acestor actiuni ale DNA? Simplu, urmeaza alegeri pentru presedintia Consiliului Judetean, care este miza principala. Aici se invart banii. Cine va fi interfata lui Ghita? Vom vedea…Pana anul trecut se vorbea ca Badescu ar fi, dar acum cu DNA si pe capul lui pentru premierile fotbalistilor de la Petrolul, pare ca nu mai e de actualitate.

Eu il propun pe Dragos Patraru pentru postul de presedinte al Consiliului Judetean Prahova. Ar fi un circ total la conferintele organizate de el, dupa antrenamentul pe care si l-a facut la Romania TV unde se mascareste toata ziua. Nu e departe de Ghita ca si constructie, daca tinem cont de dorinta de preamarire pe care o au amandoi.

Lasand gluma la o parte, nu ne asteapta vremuri prea bune dupa aceste descinderi ale DNA. Primariile vor inregsitra blocaje financiare, se vor cheltui bani publici pentru organziarea alegerilor in cazul in care Mircea Cosma va fi gasit vinovat, mitocaniile politice vor aparea din nou. Cei care vor avea de suferit vom fi tot noi, in timp ce “somitatile” gen Sebastian Ghita isi vor urmari scopul final pana la capat, acela de a pune mana pe putere, pe banii judetului, de a-si elimina competitorii. Noi, prostimea pentru unul ca el, nu avem de facut decat sa ne uitam la TV, eventual la posturile lui( n.r.- Romania TV si Prahova TV), si sa ne minunam ca tampitii, lasand impresia ca nu intelegem jocurile de culise pe care Ghita le face.

Daca rationamentul meu e gresit, imi cer scuze. Numai timpul ma poate contrazice, dar pana atunci merg pe mana mea!


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy