Take a fresh look at your lifestyle.

Comunicat de presa

Reprezentantii USL, in dorinta de a constitui o baza de date cu votantii din Ploiesti folosesc mijloace cu caracter ilegal si, mai ales, jignitoare la adresa inteligentei persoanelor carora se adreseaza.

Ultima incercare a USL este aceea de a colecta date cu caracter personal si se bazeaza pe o minciuna ordinara, o promisiune fara nicio acoperire. Este vorba de o asa-zisa “pensie municipala”, care va fi acordata din bugetul local in eventualitatea ca dl. Iulian Badescu,  candidatul USL, va castiga functia de primar al municipiului Ploiesti. Formularele tip sunt sub semnatura privata a domnilor Iulian Badescu si Mircea Cosma, fapt care atesta ca isi asuma aceasta neregula. Ploiestenii trebuie sa stie ca, pentru a pune in aplicare asa-zisa “pensie municipala” trebuie sa se initieze un proiect de Hotarare in Consiliul local, care sa fie supus aprobarii, iar aceasta precizare nu se regaseste pe formularul mentionat.. Practic, domnul Badescu vinde blana ursului din padure, iar in spatele acestei actiuni se ascund intentii lipsite de onestitate fata de cetetean.

Sesizez pe aceasta cale Biroul Electoral Judetean, Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, precum si organele de ancheta pentru a lua atitudine cu privire la acest demers cu caracter ilegal.

Este momentul ca autoritatile statului sa se implice pentru a stopa din fasa orice actiune de acest gen, care incalca dreptul la viata privata.

In sprijinul afirmatiilor de mai sus invocam prevederile:

Legii nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date

si ale

Conventiei pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, amendata prin Protocoalele nr. 3, 5 si 8 si completata prin Protocolul nr.2, incheiata la Roma la 4 noiembrie 1950
(publicata in Monitorul Oficial nr. 135 din 31 mai 1994).

Art. 8.
1. Orice persoana are dreptul la respectarea vietii sale private si de familie, a domiciliului sau si a corespondentei sale.
2. Nu este admis amestecul unei autoritati publice in exercitarea acestui drept decit in masura in care acest amestec este prevazut de lege si daca constituie o masura care, intr-o societate democratica, este necesara pentru securitatea nationala, siguranta publica, bunastarea economica a tarii, apararea ordinii si prevenirea faptelor penale, protejarea sanatatii sau a moralei, ori protejarea drepturilor si libertatilor altora.

Cu aceasta ocazie lansez public domnilor Iulian Badescu si Andrei Volosevici invitatia de a participa la o dezbatere in trei, la oricare dintre televiziunile locale.

Cu stima,

Cristescu Eugen-Costin

Candidat PNTCD la primaria municipiului Ploiesti

Presedinte Alianta pentru Drepturile Omului din Romania


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy