Take a fresh look at your lifestyle.

Cat mai prostesti oamenii, Radiule? MAE a infirmat ca Bogdan Stanescu ar fi spus tampeniile pe care le-ai postat

Un jurnalist, de la publicatia on line Gazeta Romaneasca, a postat pe pagina sa de Facebook o afirmatie, ca fiind din partea directorului general al Departamentului Consular din Ministerul Afacerilor Externe, Bogdan Stanescu. Remarcile acestuia in legatura cu modul in care a inteles consulul Eugen Serbanescu sa intervina, in opinia noastra sa respecte regulamentul Consular, in rezolvarea situatiei tinerilor din Tecuci, au facut, probabil, deliciul mintii obtuze a acestui jurnalist, pe numele sau Andi Radiu. In incercarea sa de a poza in deontolog, Radiu pune in gura lui Bogdan Stanescu cuvinte care m-au vizat, pentru ca am fost singurul jurnalist vehement fata de modul in care a inteles Eugen Serbanescu sa respecte Regulamentul Consular.

Iata ce spune ipochimenul Radiu pe pagina sa de Facebook( vezi foto): “Bogdan Stanescu, director general, Departamentul Consular din Ministerul Afacerilor Externe( adica seful consulilor…da?), despre cazul celor trei tineri fugiti dupa de pe plantatiile de rosii: Consulul General Eugen Serbanescu NU ERA OBLIGAT sa asigure deplasarea in tara sau cazarea celor trei, atata timp cat a fost informat ca cei trei ajunsesera la un post de politie italian…transmiteti asta si pseudojurnalistilor care s-au tavalit prin praf si in final le-a dat sangele pe nari de profesionalism si de sesizari la MAE:))))))))”.

Cam asta spune pe pagina sa Radiu Andi, acest jurnalist de weekend, incercand sa induca ideea ca demersul meu a fost inutil, pentru ca Serbanescu a procedat legal si nu are nicio obligatie.

Inainte de a-i transmite imitatiei de jurnalist un punct de vedere, am ales sa cer MAE sa spuna daca vorbele puse in gura lui Stanescu reprezinta punctul acestuia de vedere. Mai jos aveti o parte din raspunsul MAE, cel referitor la postarea jurnalistului Radiu, restul urmanad sa faca parte din alt articol.

 

In aceste conditii, Radiule consider ca esti o rusine pentru meseria de jurnalist si mi-e greu sa te fac sa intelegi ca modul in care intelegi tu sa faci presa, postandu-te “a priori” in dreptul autoritatilor si nu in cel al cetateanului, este unul care trebuie respectat. Nu vreau sa te jignesc mai mult decat o faci tu practicand aceasta meserie si ma gandesc de cate ori trebuie sa iti demonstrez, ca in acest caz, ca esti depasit de evenimente?

Ceea ce nu intelegi tu, stimabile, este ca transmitand mesajul de mai sus, pe pagina ta, cei care te citesc si iti dau like-uri vor intelege ca un consul, oricine ar fi el, nu are nicio obligatie fata de cetateanul roman in situatiile stabilite clar de Regulamentul Consular. Daca asta este mesajul tau, atunci ce mai ramane de spus? Nu mai ramane decat ca, atunci cand un roman are probleme in Italia sa sune la Stefan Stanasel, la Asociatia lui, sau la Cincu, cei care au sarit cu like-uri fara sa inteleaga ceva. Consulul, Eugen Serbanescu sau oricare altul nu are nicio obligatie fata de el, dupa cum spui tu, in marea-ti intelepciune.

Dupa cum vezi, Radiule, ceea ce ai scris pe pagina ta este o minciuna, confirmata de MAE, oficial, iar Carmen Elena Ene ramane de vazut ce va alege intre adevar si minciuna si pe cine va mai acuza, fara sa incerce sa inteleaga, ca latra. Ca om nu te cunosc Radiule, dar in ce priveste deontologia, lasi mult de dorit. Te asigur ca nu mi-a dat sangele pe nari si nici nu m-am tavalit prin praf, ci, pur si simplu, m-am pus in slujba cetateanului, asa cum ar fi trebuit sa faci tu de acolo, nu eu de aici. Dar cand te bati pe burta cu reprezentantii ministerului din motive de tine si anumiti presedinti de asociatii …stiute, e greu sa faci diferenta. Regulamentul Consular spune clar care sunt atributiile, dar poate l-ai citit pe diagonala sau nu l-ai citit deloc.

Te las sa reflectezi si astept sa imi ceri scuze pentru minciunile si aluziile ordinare pe care le-ai postat. Voi reveni cu raspunsul complet al MAE, referitor la consulul Eugen Serbanescu.
P.S. Cine vrea sa inteleaga, intelege, cine nu, sa ia de bun ce spune Andi Radiu.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy