Take a fresh look at your lifestyle.

Capra cu trei iezi e scrisa tot de un moldovean, dar din Italia

E clar, am deranjat diasporenii implicati “activ” in problemele romanilor din Italia. Cel mai suparat este un jurnalist care se premiaza singur pentru excelenta si da sfaturi de primadona. Am inteles, Andi Radiu este virgin si regret enorm ca i-am atins himenul jurnalistic. Stimate coleg, constat ca nu esti un jurnalist slab dar, cu toate acestea impresia mea este ca nu ai coloana si am sa-ti argumentez si tie si celuilalt pe care il cheama Eugen Vilcu. Nu stiu daca Ionita Avram a spus adevarul adevarat, ca sa spun asa, dar inclin sa cred ca da, pentru toti ati sarit de fund in sus, dar niciunul nu si-a asumat nevinovatia. Intr-o publicatie la fel de obscura ca si Incomodph.ro, va pupati in fund intre voi, cei care stiti foarte bine ca nu sunteti straini de nimic din ce a spus Avram. Argumentul vine acum.

Stiu cum este sa fii angajat la patron, candva am avut unul ca Sorin Cehan si de scarba lui am decis sa fiu independent. Politica editoriala este impusa de patron, iar tu te supui cu strasnicie. Nu stiu ce salariu ai si daca il completezi intr-un altfel decat cel jurnalistic, dar aici colegii care sunt angajati nu iau mai mult de 3-400 de euro. Tu nu faci decat sa fii sluga unora ca Branza, Cehan, Savoiu, Terteleac. Adica tocmai aceia care se confunda cu PDL Italia, cu sindicatul, Camera de Comert, in masura in care nu sunt cameleonici si interesul de moment le cer alta orientare. In afara de Branza William, un agramat notoriu prin Prahova, pe ceilalti nu-i cunosc, stiu despre ei din spusele lui Avram, Chivu sau Stanasel. Dar ce poate fi mai umilitor in viata asta decat sa fii sluga( a se citi angajat) lui Branza? Te-as intreba pe tine, dar mi-e teama ca nu merit sa imi raspunzi, asa cum nu merit sa ma injuri. Intre noi fie vorba, tu chiar meriti sa fii injurat, dar ma respect prea mult ca sa o fac. Ar trebui sa-mi multumesti ca am publicat “elucubratiile”, asa cum le-ai denumit. Astfel a auzit si o parte a Romaniei de tine, in special dinspre Suceava. Asadar nu mai esti doar un obscur jurnalist din Italia. Ca sa vezi cat de ipocrit esti citeste AICI ce ai scris cu mana ta despre Calin Cincu, pe care acum il citezi in sprijinul “deontolgiei” tale. Esti de-a dreptul penibil sa apelezi la unul despre care ai scris cu manutele alea doua ca este cercetat de politia italiana pentru escrocherie. Afirmatiile sale sunt la fel ca ale tale, in conditiile astea. Numeste-le tu.

Am auzit ca maestrul de ceremonii, Cristian Nuc, a fost chemat de urgenta de William Branza la Bucuresti. Cu siguranta Avram Ionita v-a dat la temelie si nu mai stiti care incotro sa o apucati ca sa nu se sparga buba, sa iasa adevarul la lumina. Dintre tine si cei din jurul tau, cu care te bati pe burta si Avram il cred pe Avram. A spus o serie de lucruri interesante, asumandu-si raspunderea pentru greseala de a crede in voi, oameni ai unui partid care ne-a ingenunchiat cu masurile si practicile lui. Eu critic puterea, pentru ca vad ce traim aici, in schimb tu o pupi in dos prin ziarul Gazeta Romaneasca si prin care iti acorzi, repet, tie un premiu. Te-ai gandit ca ar trebui sa acorzi diplome de excelenta ca reprezentant al ziarului, romanilor de marca ai disaporei? Ups, dar poate acestia nu au ajuns la tine, pe sistemul ca promovam nonvalorile, nu valorile, asa cum v-a educat partidul. Deontologule, in eventualitatea ca cresti un caine, te sfatuiesc sa il inveti sa latre, ca la asta te pricepi cel mai bine. Nu scrii rau, dar cred ca diploma de excelenta ti-ai acordat-o pentru altceva. Asta ca sa fiu finut.

Poate ca ai motive sa fii plin de tine, dar eu nu le-am identificat. Imi fac mea culpa pentru ca nu am recunoscut din prima o mare valoare ca tine. Mi se mai intampla, sunt si eu mic si nu stiu nimic. Iti doresc numai success ca sa meriti ceea ce iti acorzi singur. Eu raman la put(ele)urile mele din Prahova, pana te hotarasti al carui descoperitor sunt. Al apei calde sau al petrolului?

Daca atunci cand te uiti in oglinda esti mandru de ceea ce vezi, atunci retrag tot ce am spus, cu toate ca s-ar putea sa nu avem aceeasi acceptiune despre onestitate, deontologie si alte chestii de-astea perimate pentru o societate a nonvalorilor promovate cu succes.

Capra cu trei iezi e scrisa de un modovean, de asta eram sigur, dar nu mai stiam cum il cheama. Parca Ion Creanga, dar nu se mai pune. Acum sunt sigur ca numele lui este Andi Radiu, din judetul Suceava, unde Gheorghe Flutur aliniaza oile pe dealuri ca sa trimita mesaje. Interesant este ca in povestea lui Radiu, lupul este prieten la catarama si cu capra si cu iezii.

Stiu ca e greu de crezut pentru oameni ca voi, dar nu ma intereseaza click-urile, ci adevarul. Daca Avram, Chvu si Stanasel au mintit, sa le fie rusine, daca nu, sa va fie voua, pentru ca dati sperante desarte romanilor din diaspora.

Singurul lucru pe care l-as mai avea de spus este pentru romanii adevarati din disapora. Nu va lasati calcati in picioare. Strangeti-va unul in jurul altuia si nu va tradati intre voi!


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy