Take a fresh look at your lifestyle.

Cand ma fac mare vreu sa fiu… Simona Halep. Sa traiesc intr-o lume cu oameni ca ea

Stati linistiti, nu vreau sa imi schimb sexul, desi se pare ca e mai usor sa razbesti in viata daca esti femeie intr-o lume, presupusa, a barbatilor. Aparitia Simonei Halep estompeaza din efectele promovarii unor non-valori ca Bianca Dragusanu si altele ca ea care nu stiu cum sa isi dea mai repede jos textila, pentru a aparea pe prima pagina a ziarelor. Am curaj sa fac pariu ca Simona Halep nu va poza in nicio revista deocheata ca alta mare sportiva, Corina Ungureanu. Ea e aromanca, in primul rand, iar educatia de acasa nu s-a pervertit in negura anilor si anturajelor distructive. Stau si ma intreb daca a fi aroman inseamna ca nu esti roman deloc sau ca esti mai mult decat roman?!

Inclin sa cred ca a doua varianta este adevarata, avand in vedere ca si Hagi este tot aroman ca si Simona Halep, adica alt sportiv urias, ce a adus Romaniei cunoasterea intr-o lume ignoranta care, de multe ori, face confuzie intre Bucuresti si Budapesta, ca si capitala a tarii.

Ma uit cu sufletul la gura la fiecare meci al Simonei Halep si nutresc speranta ca intr-o zi, cat mai curand, abordarea televiziunilor va fi alta, acum cand exista aceasta minune de om drept model. Practic, un copil, la doar 22 de ani, da lectii de carcater, de forta mentala, de modestie  tuturor celor care isi permit sa se numeasca persoane publice.  Politicieni, parlamentari sau europarlamentari, asa-zise vedete, primari, directori de multinationale  carora nu le ajungi la nas, toti la un loc, nu ajung nici la degetul mic al Simonei Halep, in fata careia ma inclin respectuos.

Astept cu drag fiecare meci, ca ultima ratiune de a fi, ca ultim prilej de bucurie, prin comparatie cu dezgustul pe care mi-l provoaca aceasta campanile electorala pentru Parlamentul European, in care nimeni nu vine sa spuna ceva despre proiectele lui ci doar despre celalalt, de fiecare data, sub forma de jignire. Basescu sfideaza Constitutia ca sa creasca PMP-ul, Ponta il ameninta cu suspendarea, Antonescu considera ca nu l-a tradat de trei ori pe Silaghi, in timp ce acesta a plecat la PSD ca sa candideze la europarlamentare.

Mizerii, mizerii, mizerii care nu aduc onoare acestei natii chiar daca sloganul lui Ponta este “Trimitem la Bruxel oameni mandri ca sunt romani”. In momentul de fata, la o privire in fuga, nu vad alt motiv sa fiu mandru ca sunt roman, decat atunci cand vad un meci de tenis in care campioana noastra castiga sau chiar pierde. Si tot ea, plina de modestie, multumeste publicului redus din tribuna, dar enorm din fata televizoarelor,   care o incurajeaza, cand meritele sunt ale ei si numai ale ei. Milioanele de dolari pe care le face sunt din munca cinstita, din antrenamente epuizante, din inteligenta si din valoare fara cusur, nu din poze, din reviste, din emisiuni unde fiecare spune  ce vrea, pentru ca lumea sa-l vada altfel decat este. De cele mai multe ori, un nimeni cu functie, si aia dobandita cine stie cum.

Lectia pe care ne-o da aceasta fata de 22 de ani ar trebui sa fie materie de studiu pentru cei ce ne conduc si care, daca ar iubi acest popor, cel putin, la fel de mult cat invoca madria de a fi roman, viata noastra ar fi una mai usoara, cu multe bucurii, cu liniste, una normala.

De-aia vreau sa fiu Simona Halep cand o sa fiu mare, sa imi pot castiga locul meu prin forte proprii, nu sa depind de mintea idioata a unuia sau altuia care conduce, efemer, destinele orasului, judetului, tarii. Normalitatea este adusa de oameni ca Simona Halep, care isi castiga locul prin munca, inteligenta si incredere de sine. O lume cu oameni ca ea ar fi lumea in care eu as vrea sa traiesc.

Voi, nu?


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy