Am putea spune ca, dupa votarea ordonantei prin care TVA-ul este redus cu 5%, iar impozitarea pensiilor se va face de la 2000 de lei in sus, Guvernul a dat dovada de prostie. N-ar fi nici prima si, probabil, nici ultima. Dar, in contextul in care Boc avea FMI-ul in carca si trebuia sa le arate alora, eventual in genunchi fiind, ca Romania e tara cea mai sluga din lume si face ce ii dicteaza Maria Sa, aparitia unui asemenea act normativ ridica mari semne de intrebare. O asemenea greseala, daca a fost facuta involuntar demonstreaza ori ca nu exista niciun fel de coeziune in PD-L, ori ca lui Boc i s-a aratat pisica. Cine sa i-o fi aratat? Pai cine e cel mai influent om in partid printre opozanti? Noi am spune Vasile Blaga.In sedinta in care a fost aprobata mult discutata ordonanta presedinte a fost Ioan Oltean, despre care toata lumea stie ca este cel mai fidel om al lui Blaga, care se pare ca nu digera deloc remanierea la care a fost supus. Pe filiera Oltean, adica dinspre Bistrita a venit si ministrul Muncii, Ioan Botis, care a uimit pe toata lumea cu o declaratie senina, dar pragmatica despre ordonanta: „Conform principiilor separatiei Puterii in stat, Executivul trebuie sa puna in practica ce decide Legislativul. Parlamentul a decis si noi, ca Executiv, va trebui sa punem in aplicare”. Criza a bagat dracii in PD-L, iar pierderea puterii naste monstrii.
Poate ca aceasta ordonanta este dansul lebedei pentru Boc si Basescu, iar vechea garda se pregateste sa dea lovitura. Poate a fost doar o greseala, dar n-am acest govern sa greseaca vreodata in favoarea romanilor. Daca au putut sa le ia si pielea de pe ochi si pe aia au luat-o. Oare de ce toate mizeriile alea de masuri impotriva noastra nu sunt remediate ci considerate ca fiind benefice pentru tara? Oare de ce un act normativ care mai da o speranta romanilor este asumat de premier ca fiind o mare greseala si trebuie remediat de urgenta?
Daca aceste intrebari ar avea un raspuns am putea trage o concluzie fireasca. Acea ca ai nostri guvernanti sunt in stare sa ne fure si speranta, daca ar fi ceva material. Umilinta e maxima si, in mod curios, nu trezeste niciun resentiment in noi, decat acela de toleranta, de acceptare tampita a unei situatii pe care o vedem cu totii ca nu ne duce spre nimic bun.
In loc de reactie ne pregatim sa mai gasim un loc de munca pentru ca nu ne mai ajungem cu banii. Daca nu mai avem nimic in frigider ne uitam lung si incercam sa adormim sau mai strangem cureaua. Ups, ce ne-a invatat guvernul sau mai bine zis guvernele?
Va spun eu. Ne-a/u invatat sa ne imprumutam, daca nu mai facem fata. Asta a fost solutia care ne-a adus in pragul falimentului, caci despre asta putem vorbi cand tara are datorii de 85 de miliarde de euro.
P.S. Poza nu imi apartine, e luata de net si pare a fi reala.