Take a fresh look at your lifestyle.

Badescu se transforma in higher: “In momentul asta, pe legea care s-a dat, eu nu sunt iubitor de animale. Acesti caini de pe domeniul public vor fi stransi si eutanasiati dupa 14 zile”

Ieri seara m-am uitat la emisiunea lui Marius Visarion de la Prahova TV, pentru ca stiam ca se va vorbi si despre problema cainilor fara stapan de pe strazile Ploiestiului. Marturisesc ca abordarea lui Visarion m-a surprins placut, atingand mai toate aspectele problemei. Daca are vreo importanta, il felicit pe aceasta cale.

In schimb, primarul Iulian Badescu a fost, ca de obicei, o dezamagire totala. Un om fara solutii..acolo unde nu are un interes propriu!

Cu totii stim de drama lui Ionut, sfasiat de cainii din Bucuresti. Cu totii stim ca a ramas nesupravegheat de catre bunica zeci de minute, la fel cum stim ca acei caini se presupune ca erau sterilizati si totusi au ucis. De fier sa fii si nu poti sa ramai indiferent. Stiu ce inseamna sa iti moara oameni pe care ii iubesti, sange din sangele tau, nu pot fi suspectat ca nu empatizez cu familia indurerata a lui Ionut. Numai ca atitudinea primarului din emisiunea la care facem referire( A IV-a PUTERE) si pe care o puteti gasi la adresa http://www.prahovatv.ro/emisiuni.php , a lasat foarte mult de dorit. A aratat ca avem un primar incompetent, care nu gandeste in perspective si prefera sa ascunda sub pres problemele pe care le are sau sa bage capul in pamant ca strutul. De vina la aceasta reactive a primarului sunt si iubitorii de animale care nu au capacitatea sa inteleaga ca injurand si blestemand nu face decat sa invrajbeasca orice relatie, fie ea si administrative. Pana la un punct il inteleg pe Badescu, pentru ca nu e normal ca cineva sa iti doreasca moartea, nici tie nici copiilor tai. Dar, dupa ce arunca milioane de euro pe investitii de rahat, pe cladiri inutile, sa vii sa spui ca nu mai aloci niciun ban pentru a rezolva problema cainilor de pe strazi, e o tampenie. Sa iti inghiti cuvintele spunand ca bine ca s-a dat legea pentru ca nu va mai exista picior de caine pe strada pentru ca ii vei omori, conform legii, iar e o cretinatate ori sa ii spunem mai elegant, o lipsa de profesionalism.

Astfel, Badescu vine si spune ca va aduna toti cainii de pe strada, iar dupa 14 zile ii va omori, rezolvand problema. Nimic mai fals. Capacitatea de la Bucov este, cu indulgent, de 1000 de locuri, iar preconizatul adapost de la Valea Calugareasca nu se va mai face, dupa cum a spus chiar primarul in emisiune. Ca nu mai vrea el.

Intr-o logica fireasca, cei 5.000 de caini de pe strazi nu vor avea unde sa fie cazati, pentru ca spatiile sunt neincapatoare. Ce frace primarul cu puii de cainii care apar pe strazi, din cauza iresponsabililor din localitatile limitrofe care nu sunt in stare sa-si sterilizeze cainii din curti? “Ii prind eu”, spune primarul Badescu, dar ce nu spune ca nu are niciun aparat in cadrul primariei care sa se ocupe de aceasta problema. Nu are creat nimic care sa gestioneze situatia, doar ii prinde, sta 14 zile si dupa aia ii omoara. Ce face cu cei care vor veni, dupa ce vor fi fatati? La fel…14 zile si kaput.

De trei- patru luni, am pus la dispozitia primarului si a consilierilor locali un proiect de hotarare care sa previna si sa gestioneze eficient problema cainilor comunitari. Vezi AICI

Din pacate, pe langa indolenta alesilor, exista si iubitoare de animale care, din cine stie ce cauze, au gasit de cuviinta sa obstructioneze proiectul propus de ADOR sis a isi mai dea si ele cu parerea, desi Campania se incheiase. Au facut, cu siguranta fara sa is idea seama, jocul politicienilor alesi, adica al consilierilor locali. Ce se va intampla acum? Primarul Badescu se va arata incarcat de povara mortii lui Ionut si va plati politele iubitoarelor de animale care i-au dorit moartea copiilor sai si l-au balacarit intr-un miting inutil.  

Se spune ca razbunarea e arma prostului, iar platile le face numai Dumnezeu. Badescu pe care l-am vazut la emisiune aseara era incarcat de ura, de dorinta de a se razbuna, fara se se gandeasca la consecinte pe termen lung. O va face sau nu, e doar problema lui, responsabilitatea lui.

Mai trist ar fi sa inceapa sa ii placa sa omoare animale si sa se transforme, fara sa isi dea seama, in criminalul la care iubitoarele de animale faceau referire.

Proiectul propus de ADOR poate fi adaptat noii legislatii in domeniu. El se impune, nu pentru ca am muncit eu la el, ci pentru ca trebuie creat un cadrul legal care sa permita gestionarea acestei probleme si peste ani, nu numai acum. De asemenea, se mai impugn parteneriate cu primarii din localitatile limitrofe, pentru ca localnicii sa isi sterilizeze cainii din curti, cel putin.

P.S. Primarule, cainii sunt pe domeniul public, iar OUG 155/2001 stabileste responsabilitatea in dreptul consiliilor locale.

Iubitoare si iubitori de animale luati-va angajamente scrise si raspundeti pentru faptele animalelor si nu mai create conflicte inutile.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy