Take a fresh look at your lifestyle.

Antentie Iohannis// PNL Prahova a primit trei parlamentari. Oare conteaza doar numarul parlamentarilor, nu si valoarea lor?

Am crezut, anul trecut, cand PDL si PNL s-au unit intr-un partid presupus de dreapta, ca fortele politice se echilibreaza. Adica PSD pe stanga, cea mai mare forta politica si PNL pe dreapta, in aceeasta situatie, iar Romania va avea puterea sa se concentreze, sub privirea atenta a presedintelui Iohannis, asupra lucrului bine facut, ca sa citam un clasic in viata, in care…inca…mai credem.

Nu ma iau dupa Traian Basescu, care spune ca acordul de la Grivco e inca viu, pentru ca nu sunt atat de tampit sa nu imi dau seama ca Iohannis nu poate face de unul singur si cu prerogativele limitate pe care le are, ceea ce imi doresc pentru tara asta. Are nevoie de politicieni curati, de o societate civila onesta si puternica cu oameni neaserviti politcienilor si intereselor lor, cu cetateni cu constiinta civica, oameni care sa isi cunoasca atat drepturile cat si obligatiile. Pornind de la aceata idee, acord circumstante atenuante presedintelui Iohannis si ii aduc in atentie urmatorul aspect care are loc la filiala Prahova a PNL unde, recent, au fost primiti/reprimiti in partid trei politicieni care, in opinia noastra nu aduc plus valoare PNL, ba dimpotriva.

Sa pornim de la varf…Ioan Luchian, copresedintele PNL este un individ care credem ca a fost ales interimar doar pe criteriul varstei si al presupunerii ca asta implica onorabilitate, profesionalism, experienta. Nu-mi aduc aminte in ultimii ani, si nu putini, ca Luchian sa se fi remarcat cu altceva decat cu profesia sa de medic. Politic= zero!

George Ionescu, celalat copresedinte al PNL, in lipsa Robertei Anastase care se pregateste sa nasca, este individul care intr-o emisiune despre taxiuri pe care am facut-o pe vremuri a fost criticat telefonic de …taximetristi, pentru ca facea afaceri cu licente de …taxi. Ce-i drept, de cand a intrat in politica a avut grija sa se spele cu Dero si sa devina, cel putin in aparenta, un individ curat, dedicat cetatenilor din Colegiul sau. Nu stim daca a inceput sa lege cuvintele mai bine odata intrat in politica, pentru ca nu am avut ocazia sa vorbim cu domnia sa in ultimii ani, dar ii promitem ca la prima conferinta de presa o sa-i urmarim cu atentie speach-ul. Probabil ca prima ocazie va fi cand va prezenta noile/vechile „achizitii”.

Uite asa ajungem la „achizitii”: Andrei Volosevici, un individ imatur, dovada fiind comportamentul ipocrit, mincinos, ranchiunos, tipic anilor de adolescenta in care oamenii incearca sa isi defineasca personalitatea, a fost primit in PNL dupa ce a stat la sanul Elenei Udrea in PMP, pana cand aceasta sa faca semne cu degetul la nas. Probabil s-a speriat de aceste semne cu influente interlope, mai ceva ca cele de pe stadionul „Ilie Oana”, a carui constructie asteptam ca DNA-ul s-o ia la puricat( in caz ca presedintele Iohannis nu stie, contractul a fost semnat pe 11 milioane de euro, iar la final a ajuns la 17 milioane de euro).

Dragos Gunia…marea lui realizare este ca a slabit vreo 30 de kilograme in ultimii ani, motiv pentru care il rugam sa faca publica reteta. Din punct de vedere politic, acest calator din partid in partid, adica din PC in PNL,apoi prin PMP pentru a reveni in PNL, daca ni le aducem aminte pe toate, nu se poate lauda cu realizari care sa rupa gura targului, in afara de procesul de slabire, asa cum spuneam la inceput.

Nae Alexandri…omul asta e o mare dilema pentru noi. I s-a dat tot ce a cerut. Orice functie a vrut, i-a dat fie Adrian Semcu, fie Mircea Rosca, iar rasplata lui catre acestia a fost sa-i vanda pe fiecare in parte pentru ceva mai bun. Dupa ce in interiorul partidului a participat la decapitarea lui Semcu, a plecat dupa Tariceanu in PLR, iar acum se intoarce la matca, recte PNL. Scuza lui primordiala este, daca e sa-i citam declaratia data in ph-on.ro, ca nu a mai stat langa Tariceanu „din cauza politicii pe care o duce PLR de a sustine masurile luate de PSD”. Asta in conditiile in care Nae a iesit deputat pe listele USL. Caracter mare si asta!

In aceste conditii, ne intrebam si il intrebam si pe presedintele Iohannis, unde este plus valoarea adusa de acesti trei indivizi? Asta inseamna un alt fel de politica, cu aceleasi persoane care se plimba de colo colo sau cu oameni noi, care vor sa faca o politiica pentru Romania, pentru romani? Pare utopie, stiu, dar daca cineva spera ca Romania sa evolueze cu aceiasi politicieni, cu mentalitatile lor antrenate in zeci de ani, se inseala amarnic. In aceste conditii, Romania nu mai are nicio sansa!

Oare conteaza doar numarul parlamentarilor nu si valoarea lor?

Iata comunicatul rusinii PNL Prahova:

În urma ședinței de ieri a Biroului Permanent Municipal Ploiești, au fost validate adeziunile domnilor parlamentari Nicolae Alexandri, Andrei Volosevici și Dragoș Gunia. Partidul Național Liberal este partidul în cadrul căruia libertatea de opinie este apreciată și încurajată. Astfel încât, au fost și membri care s-au exprimat împotriva acestor validări, însă majoritatea a decis cu 42 de voturi pentru, 26 împotrivă și 6 abțineri.

Considerăm înscrierea în partid a domnilor parlamentari un act de normalitate și, pe această cale, ne exprimăm deschis dorința de a consolida construcția noului Partid Național Liberal.

ION LUCHIAN                                                                             GEORGE IONESCU

Copreședinte PNL Prahova                                                        Copresedinte PNL Prahova

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy