Take a fresh look at your lifestyle.

Adrian Dobre// Cruciada nesimtirii politice, indolentei si incompetentei administrative este in desfasurare (II)

Inainte de a continua prezentarea activitatii fiecaruia dintre cele patru personaje care conduc municipiul Ploiesti, respectiv Adrian Dobre- primar, Cristian Ganea- viceprimar, George Pana- viceprimar si Teodora Marin- city manager, trebuie sa spun ceva. Dezatsrul in care se afla Ploiestiul in toate sectoarele de activitate, care tin de utilitati si servicii catre populatie, este cauzat de toti cei mentionati si de proasta relatie administrative dintre ei. Fiecare dintre cei mentionati, pe baza informatiilor pe care le detin, vor fi prezentati publicului, pentru ca atat membri de partid cat si cetatenii neafiliati si/sau nesimpatizanti sa ii vada asa cum sunt, nu cum se lauda ei. Cel mai usor de aratat este primarul Adrian Dobre, pentru ca el este cel care a castigat alegerile in baza unui program electoral care a adus voturile de care avea nevoie. Mecanismul votului electoral presupune ca un candidat sa isi prezinte un program, iar cetateanul sa aibe incredere sau nu si sa il voteze sau nu. Programul electoral este cel care ii confera candidatului la o functie, perspexctiva castigarii unor alegeri.  Respectarea programului electoral este garantia ca invingatorul capata respectul si credibilitatea de care are nevoie in cariera sa.

Citeste si: La primaria Ploiesti se scrie istorie. Cruciada nesimtirii politice, indolentei si incompetentei administrative este in desfasurare (I)

Ca o parere personala, Adrian Dobre nu poate invoca faptul ca a avut si are un Consiliu Local ostil, pentru ca are destule parghii pentru ca sa isi impuna punctul de vedere atat in fata angajatilor cat si in fata consilierilor locali. Daca nu le stie, sa le studieze. Nu e mai putin adevarat ca fuga de raspundere, de asumare pe care a manisfestat-o Dobre a fost folosita si de cei doi viceprimari care atat au asteptat ca sa frece menta in mandatul lor sis a profite de greselile primarului. Cristian Ganea, spre exemplu, cand il cauti la birou ori e bolnav ori e in strainatate. Si, din aceste considerente, voi arata pe fiecare in parte, pe baza atributiilor pe care le au, de ce Ploiestul este ca o epaza de care pare ca se ocdupa cineva sa o innece, dar de fapt nici de innecarea nu mai este o solutie. Ci profesionalismul si asumarea, nu reprosurile de la unii la altii, pentru a masca fiecare incompetent si limitele pe care le are. Continuam azi cu o alta pagina din cartea de povesti electorale ale primarului Adrian Dobre, scrisa cand acesta era candidat la functia de acum.

Citeste si: Sorin George Botez e presedinte de sedinta pe viata? Aplicati Legea 215/2001 in spiritul ei din 3 in 3 luni

INFRASTRUCTURA

  • Realizarea unui sistem de canalizare pluviala si casnica in cartierul Mitica Apostol si Cartierul Triaj cu reteaua de canalizare a municipiului Ploiesti si refacerea sistemului rutier in zona;
  • Continuarea extinderii canalizarii si refacerea sistemului rutier din cartierele Rafov si Rosenthal;
  • Rezolvarea juridica a proiectului Statiei de Epurare a Ploiestiului cu terminarea implementarii acestuia
  • Alocarea sumelor pentru reparatii, intretinere, igienizare, dotari pentru scoli astfel incat “fondul clasei” sa nu mai existe cu adevarat;
  • Realizarea a 3 gradinite (Mitica Apostol, 9 Mai, Liceul 1 Mai) cu finantare de la Ministerul Educatiei
  • Realizarea unui cimitir situate in partea de vest a orasului
  • Construirea adapostului de caini, in zona de est a municipiului, pentru 2000 de caini(proiect din anul 2011)

Sa le luam pe rand si sa vedem cate dintre acele promisiuni facute inainte de alegerile din 2016 au fost duse la indeplinire de la rubrica INFRASTRUCTURA, din frumoasa carte de povesti electorale care a circulat prin cutiile postale.

Realizarea unui sistem de canalizare pluviala si casnica casnica in cartierul Mitica Apostol si Cartierul Triaj este un deziderat important de zeci de ani si, din pacate, este folosit cu ocazia fiecarei alegeri electorale pentru a pacali oamenii din zonele respective. Un deziderat la fel de important este si reteaua de canalizare din Colonia Teleajen, unde oamenii din acea zona sunt nevoiti sa stea in permanenta cu subsolurile infundate cu fecale si mizerii de acest gen, din cauza unei pompe aflate pe o prioprietate private care se defecteaza periodic. In ceea ce priveste Colonia Telejan, Uniunea Asociatiilor de Proprietari a actionat primaria in judecata pentru a rezolva problema cetatenilor din zona. Din informatiile noastre, aparute si in presa, in zona Mitica Apostol au inceput lucrarile pentru canalizare, proiect ce urmeaza a fi finalizat in 2019. E vorba despre un proiect un proiect cu care Cristian Ganea se umfla prin presa cu lozincile alea ieftine gen #faptenuvorbe de iti vine sa vomitim cand stii ca lucrurile de genul asta apartin deciziei tuturor, nu unuia singur.

Continuarea extinderii canalizarii si refacerea sistemului rutier din cartierele Rafov si Rosenthal…Aceste doua cartiere cu oameni nevoiasi reprezinta o zona uitata de vreme de care politicienii isi aduc aminte doar la alegeri dupa care uita subit de problemele O alta promisiune nerespectata.

Rezolvarea juridica a proiectului Statiei de Epurare a Ploiestiului cu terminarea implementarii acestuia…Stim cu totii conflictul politic inca de la alegerile locale dintre candidatii de atunci, Gratiela Gavrielscu si Adrian Dobre, minstrul mediului si primarul Ploiestiului de acum. Vechea statie de epurare este din anii ’50. Mi-e greu sa cred ca nu exista nicio solutie legisaltiva care sa fii putut stinge acest conflict care aduce paguba buetului local, din care se platesc penalitati de 136.000 de lei pe luna de aproape trei ani. Sa mai intreb ce s-ar fi putut face cu banii astia platiti aiurea, pentru care nu raspunde nimeni? Nu, si mai bifez inca o promisiune nerespectata.

Alocarea sumelor pentru reparatii, intretinere, igienizare, dotari pentru scoli astfel incat “fondul clasei” sa nu mai existe cu adevarat. Acest subiect o sa faca obiectul unui material special, foarte bine documentat in care va voi arata ca Departamentul care se ocupa cu obtinerea fondurilor europene care putea sa resolve aceste probleme este plin de incompetent platiti degeaba din banii nostri, motiv pentru care ar trebui desfiintat acest department inutil. Aici vorbim despre neimplicare, despre o indolenta crasa si, prin urmare, de un alt obiectiv nerespectat.

Realizarea a 3 gradinite (Mitica Apostol, 9 Mai, Liceul 1 Mai) cu finantare de la Ministerul Educatiei. Cei care locuiesc in aceste cartiere sunt rugati sa verifice daca aceste trei gradinite promise in Campania electorala de primarul Adrian Dobre se afla in zona. Garantez ca nu!

Realizarea unui cimitir situate in partea de vest a orasului…Poate ca aceasta promisiune era cea mai necesara avand in vedere cat de mult ne este pusa in pericol sanatatea din cauza poluarii, a deseurilor, a infectiilor, a tantarilor, a nesingurantei cetateanului si a conditiilor din spitalele ploiestene. Deci, un alt capitol priomis, dar nerealizat.

Construirea adapostului de caini, in zona de est a municipiului, pentru 2000 de caini(proiect din anul 2011). C ear mai fi de spus, in afara de faptul ca domnii consilieri locali PSD+ALDE doresc infiintarea la Valea Calugareasca a unui adapost pentru caini, in timp ce primarul a propus ca zona de constructive cartierul de Est al municipiului. Credeti ca vor ajunge la un consens in conditiile in care unii targ hais si altii cea? O trecem si pe aceasta la promisiuni desarte.

Un lucru e cert. Nu exista atatea probleme cate solutii sunt. Indiferent cati Ganea, Pana sau Botez s-ar opune, ca primar ai parghiile sa rezolvi problemele cetatenilor.

 

 

 

 

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy