Take a fresh look at your lifestyle.

24 de zile au trecut si repetentii Istratescu si Badescu nu organizeaza dezbatere publica. A.D.O.R. vrea sa organizeze pe cont propriu

In urma cu cateva ore am fost in biroul Alinei Istratescu, purtatorul de vorbe al primarului Iulian Badescu. Marturisesc ca indiferent de antipatii sau simpatii, am apreciat intotdeauna profesionalismul pe relatii publice si comunicare, de care a dat dovada aceasta doamna de-a lungul timpului. Astazi, insa, mi-a demonstrat, din belsug, contrariul. Nu numai ca e corigenta la transparenta decizionala, ci este de-a dreptul REPETENTA.

Alina I. s-a simtit ofuscata ca am spus intr-un material trecut, ca este corigenta la transparenta decizionala si ca ea nu m-a jignit cu nimic. Ca orice om limitat arunca pisica in curtea celuilalt pentru propria vina, nefiind in stare sa isi vada greseala prin care intelege Legea 52/2003, interpretand articolul pe care il vom diseca mai jos, dupa bunul plac. Inteleg ca, fiind in acea functie de purtator de cuvant, trebuie sa fii sluga si sa executi ce ti se spune, dar macar ai decenta sa nu vii cu argumente tampite, cand nicaieri in tara asta nu se intampla asa ceva, decat atunci cand e rea vointa. Motiv pentru care am decis ca Alianta pentru Drepturile Omului din Romania sa organzeze dezbarerea publica pentru proiectul de hotarare „Aprobarea preţului local al energiei termice facturat populaţiei în Municipiul Ploieşti”. Desi nu ma dau banii afara din casa, pentru principiile pentru care miilitez de atatia ani am s-o fac si pe asta. Atunci sa vedem ce are de spus Primarul, nu reprezentantii primariei care vor participa, sa vedem cum justifica Iulian Badescu si Alina Istratescu sfidarea pe care o arata, deja, fata de cetateni, fata de un reprezentant al societatii civile.

Cei doi, unul din aroganta, altul din slugarnicie, au senzatia ca voi renunta si le voi da satisfactie. Ii anunt cu aceasta ocazie ca nu cunosc alta cale decat cea dreapta si pe aia merg pana la capat. Vedem cine si cum raspunde la final.

 

Astazi suntem in 20 septembrie, iar adresa scrisa cu numar de inregistrare a fost depusa in data de 27 august. Au trecut 24 de zile si nu s-a organizat nicio dezbatere. Legea stabileste un termen clar de 10 zile.

Si acum sa va explic cum a inteles sa justifice aceasta doamna faptul ca nu vor muschii ei si ai lui Badescu sa organzeze dezbaterea:

Art. 6 din Legea 52/2003 zice asa:

(7) Autoritatea publica in cauza este obligata sa decida organizarea unei intalniri in care sa se dezbata public proiectul de act normativ, daca acest lucru a fost cerut in scris de catre o asociatie legal constituita sau de catre o alta autoritate publica

Istratescu a avut proasta inspiratie si l-a citit pentru a-mi argumenta aroganta primarului. Si a interpretat textul “este obligata sa decida organizarea unei intalniri in care sa se dezbata public proiectul de act normativ” cum i-a convenit. Adica “sa decida”, in mintea Alinei Istratescu inseamna ca ii lasa autoritatii publice dreptul de a organiza sau nu o dezbatere solicitata in scris de o asociatie legal constituita.

Penibililor, ati scos din context “este obligata”, care arata foarte clar ca trebuie “sa decida”. Daca textul ar fi lasat loc de interpretare ar fi fost cam asa :  “este obligata sa decida asupra organizarii….” si atunci as fi zis ca aveti dreptate. Dar intr-o logica fireasca, exista obligatia de a decide organizarea unei intalniri.

Greu cu interpretarea legilor, stiu. Dar nu va ganditi ce poate sa iasa din asta. De-abia astept sa vada si cei care l-au votat pe primar cat de mult conteaza parerea lor, cand vine vorba de pretul gigacaloriei. Il doare in cot, va spun eu, pentru ca altfel ar fi dat dovada de onestitate fata de alegatori si ar fi organizat dezbaterea, nu pentru ca vreau eu, ci pentru ca asa spune legea.

Istratescu, nici macar n-ai avut bunul simt sa raspunzi oficial la cererea de dezbatere publica pe care A.D.O.R a depus-o in 27 august. A trebuit sa iti trimit inca un mail ca sa raspunzi, dupa inca o saptamana. Iata mail-ul de raspuns, care oficial nu are nicio valoare, adica nu existi ca institutie, cu un astfel de mail :

Buna ziua,

Avand in vedere solicitarea dumneavoastra, va aducem la cunostinta ca in conformitate cu L52/2003 am publicat pe pagina de internet a municipalitatii www.ploiesti.ro, in data de 20 august 2012, proiectul de hotarare privind „Aprobarea preţului local al energiei termice facturat populaţiei în Municipiul Ploieşti”. Toate sugestiile si propunerile pe care le aveti de facut la acest proiect de hotarare va rog sa le transmiteti in atentia domnului primar Iulian Badescu la adresa comunicare@ploiesti.ro sau iulian.badescu@ploiesti.ro . In ceea ce priveste organizarea unei dezbateri publice, reprezentantii municipalitatii vor participa la dezbatere daca dumneavoastra sau un alt reprezentant al societatii civile veti organiza o dezbatere publica.

De asemenea, va informam ca reprezentantii mass media primesc zilnic comunicate de presa cu privire la activitatea primariei. In momentul in care vom organiza o conferinta de presa veti fi si dumneavoastra invitat sa participati.

Cu consideratie,

Alina Istratescu

Sef Serviciul Relatii Publice

Primaria Municipiului Ploiesti

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy