Take a fresh look at your lifestyle.

Scrisoare deschisa// Vieti chinuite la Centrul de Plasament Sf. Andrei. Ancheta, rezultate, masuri…cand?

Ne-a fostr adusa in atentie o situatie din centrul de Plasament Sf. Andrei din Ploiesti, care a fost semnalata inca din 12 iunie 2018 in ziarul adevarul.ro. Practic, este vorba despre o scrisoare deschisa, in care o mama foarte indignata, pe buna dreptate, din cauza suferintelor unor copii nevinovati, cere implicarea factorilor decizionali ai DGASPC Prahova si rezolvarea acestei situatii incredibile pentru anul 2018.

Iata ce scrie Gerogia Barbu pe pagina ei de Facebook:

Domnule Director, Sef de tura, asistenta sociala, al oricărui centru de plasament,

Va scriu in calitate de mama, de om, de cetatean roman, in urma unui articol pe care l-am citit despre centrul de plasament Sf Andrei din Ploiesti, articol ce apartine paginii Si Noi Suntem Familie. Scrisoarea mea se adreseaza tuturor directorilor de centre de plasament si tuturor angajatilor lor nu doar Sf Andrei, pentru ca nu doar acolo se intampla asa ceva.
De asemenea, vreau sa adresez aceasta scrisoare si Protectiei Copilului si tuturor angajatilor de acolo pentru ca, fie ca va place sau nu, sunteti responsabili toti de vietile unor copii care nu au cerut sa vina pe lume. Sunteti responsabili fiecare in parte de traumele, plansul si foamea fiecarui copil care este adus acolo in grija voastra. Sunteti responsabili de toata durerea interioara si exterioara cauzata de bataile animalelor pe care le angajati, sunteti responsabili de fiecare crima, furt, inselatorie, violenta pe care acesti viitori adulti le vor face. Va dati seama? Mai intai sunteti responsabili pentru durerea pe care le-o provocati iar mai apoi sunteti responsabili pentru durerea pe care acestia o provoaca mai departe oamenilor din jurul lor, pentru ca da, daca asta ati creat, asta veti lasa sa plece pe poarta la 18 ani. Sunteti responsabili de niste suflete nevinovate care nu au nimic pe lumea asta decat pe VOI, iar voi, din egoism si ignoranță, ii transformati in oameni goi, oameni plini de durere si da, rautate, pentru ca daca rautate puneti in ei rautate vor da si ei mi departe.
Va propun un exercitiu de imaginatie: Inchideti ochii si imaginati-va ca în urma unui cutremur ingrozitor va pierdeti viata impreuna cu toata familia iar singurul supravietuitor este mult iubitul dvs copil.Acum imaginati va ca pruncul d-voastră iubit ajunge intr-unul din multele centre de plasament in care se intampla asta :

”Cât l-am bătut eu pe ăla…dacă ar şti să spună”, Potrivit acestuia, discuţiile dintre cele două angajate sunt dintre cele mai şcoante, iar bătaia pare să fie un mod de a-i educa pe copiii mai obraznici aflaţi în plasament. ”Când dai…nu îi previi. Te uiţi, dai cât poţi şi îi spui: să nu mai strig la tine de două ori că îţi crăp capul. Nu stai să îl priveşti pe copil şi apoi dai”, ”De mâine pleacă şeful. Poţi să dai liniştită”, ”Dă-le să zacă. Să te ştie de frică. Acum la început. S. îi bate rău. Ai văzut cum ascultă ăia de ea? Dă-le la baie, pe furiş”, sunt doar câteva din sfaturile primte de noua angajată a Centrului de plasament. 

Continuarea scrisorii deschise o puteti citi AICI.

Incomodph.ro a trimis, astazi, o solicitare domnului director Calin Viorel, pentru a ne comunica daca s-a deschis o ancheta pentru acest caz si ce masuri s-au dispus. Au trecut trei saptamani de la semnalarea acestui caz. Asteptam punctul de vedere al domnului director Calin Viorel, pentru a-l aduce la cunostinta opiniei publice, oripilate de aceste comportamente lipsite de umanitate.

Credeti ca prietenii dvs. ar fi interesati? Distribuiti acest articol pentru ei!

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy