Take a fresh look at your lifestyle.

Semnale grave de xenofobie ale italienilor impotriva romanilor din peninsula

Alarma pentru ministrul de Externe, Titus Corlatean

Criza mondiala naste monstri in Italia. Se pare ca pe fondul saraciei mondiale, italienii au inceput sa sara la gatul romanilor care reprezinta cea mai mare communicate de straini din peninsula. Meserii care alta data treceau neobervate pe langa italieni, pe care le faceau fara sa cracneasca romanii, acum sunt vizate de majoritari( exemplu: asistenta pentru batrani si handicapati, constructii, agricultura, baby sitter, menajere, majordomi etc.). Aceasta poate fi o cauza a protestului xenofob care a inceput nu numai pe o pagina de Facebook, cum anunta Antena 1, ci chiar pe peretii unor imobile, asa cum s-a intamplat la Sezze. Acest orasel, in care doi romani au candidat pe listele partidelor italiene la alegerile locale si 20 % din populatie este romaneasca a fost, recent, “gazda” unei actiuni rasiste. Astfel, pe zidul unei cladiri de langa Biserica ortodoxa romana din Sezze a fost postata o inscriptie rasita: “Rumei di merda” asa cum ne arata Robert Florin Araveicei in poza, initiatorul comunicatului de presa de mai jos.

Pana la aceasta ora, pe pagina de Facebook initiata de curand s-au strans 416 like-uri. De aici si pana la crearea unei isterii, pe fondul, asa cum spuneam, crizei mondiale, a lipsei locurilor de munca pentru peninsulari, nu mai este mult. De aceea facel apel si noi, la autoritatile romane pentru a interven in timp util pe langa autoritatile italieni, pentru ca situatia sa nu degenereze.

 

 

 

 

 

 

 

Mai jos aveti comunicatul remis redactiei noastre de Robert Florin Araveicei, coordonator PNL si Presedinte ULRI (textul trimis in italiana se traduce in felul urmator):

Catre UNAR,

Stimata UNAR, in urma numeroaselor sesizari facute de diversi prieteni, cetateni romani si italieni, doresc sa va aduc la cunostinta existenta unei pagini Facebook, plina de continut rasist si jignitor indreptat catre compatriotii mei romani. In aceeasi pagina putem gasi deasemenea comentarii care instiga la comportamente de ura si rasism catre poporul roman si nu numai, acestea fiind scrise chiar de moderatorul/titularul acestei pagini. Pagina se numeste „Petizione per far uscire la Romania dall’europa per giuste cause” si poate fi gasita la urmatoarea adresa electronica http://www.facebook.com/pages/Petizione-per-far-uscire-la-Romania-dalleuropa-per-giuste-cause/348915238521070

Observand starea de mare suparare creata in randurile compatriotilor mei, care au aflat de aceasta situatie in numar mare, va cerem respectuos gasirea unei proceduri rapide si decise in vederea eliminarii acestei situatii.

In asteptarea raspunsului Dumneavoastra la cererea noastra va transmitem cele mai cordiale salutari.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy