Take a fresh look at your lifestyle.

Scenariul Cipru devine lege: UE vrea ca depozitele să fie naţionalizate atunci când băncile sunt în pericol

Un proiect de directivă a Comisiei Europene prevede ca depozitele mai mari de 100.000 de euro să fie supraimpozitate de state atunci când băncile sunt în pericol de a intra în faliment.

Precedentul Cipru se va transforma în strategie-şablon atunci când sistemul bancar este în pericol, dacă un proiect de directivă a Comisiei Europene (CE) va fi aprobat. Documentul prevede ca statul să naţionalizeze parţial depozitele bancare cu o valoare mai mare de 100.000 de euro pentru a recapitaliza instituţia atunci când aceasta este în pragul colapsului.

Depozitele garantate nu vor fi afectate

Potrivit unui proiect de modificare a directivei, obţinut de agenţia de ştiri Mediafax, depozitele bancare nu vor mai fi protejate atunci când banca va intra în procedura de salvare cu fonduri proprii. Statul va trebui să intervină şi să utilezeze toate resursele instituţiei de creditare pentru evitarea falimentului, inclusiv depozitele clienţilor. Acestea pot fi sau nu supraimpozitate, însă pot scăpa de măsură doar dacă fondurile obţinute din celelate resurse ale băncii sunt de ajuns pentru recapitalizare.

Citeste mai mult pe adevarul.ro


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy