Take a fresh look at your lifestyle.

Romanii din Italia au un nou punct de sprijin. Se numeste Asociatia de Promovare Sociala MAYA

Recent, un grup de romani inimosi si dorinici de a ajuta romanii din Italia, care la randul lor sunt de multi ani in frumoasa tara latina cu care Romania are o istorie comuna veche de 2000 de ani, au infiintat o asociatie. Cei care au adus-o la lumina si care garanteaza prin activitatea lor de multi ani in slujba romanilor ca obiectivul este unul onest si pus in slujba romanilor care au nevoie de ajutor, sunt urmatorii:
Ana Maria Ivan, Presidente

Radu Nicolae, Vicepresidente

Mihaela Oana Dopcea, Secretar

Constantina Broncea, Trezorier

Floarea Ivan, Consilier

Poliana Luminita Naghi, Consilier

Gabriel Paiu, Consilier

Pentru cei care sunt curiosi si nu mai au randare sa facem prezentarea integrala, va spunem ca numele organziatiei infiintate de cei de mai sus este Asociatia de Promovare Sociala MAYA. Acesta are in lucru si un website care va micosora substantial distanta dintre cei care au nevoie de ajutor si cei care reprezinta asociatia, respectiv  www.apsmayaets.it .

Obiectivul principal al Asociatiei este apararea drepturilor cetatenilor romani pe teritoriul statului italian, scopul fiind constituirea unei voci civile puternice care sa asigure acordarea suportului necesar pentru integrarea in  societatea italiana si ajutorului pentru cei care se afla in situatii dificile din diverse motive, sociale, familiare ori financiare. Pe langa aceste activitati, scopul umanitar al asociatiei se indreapta so spre combaterea oricaror forme de violenta de gen, in special impotriva femeilor si a copiilor.

Tinta celor care au gandit acest proiect este aceea, ca prin actiunile lor sa informeze, promoveze, asiste si apere drepturile si interesele , atat individuale cat si colective  ale cetatenilor romani prezenti pe  teritoriul national cat si al cetatenilor romani si/sau societati romanesti care intentioneaza sa opereze in teritoriul italian sau national.

Masajul conducerii catre cei carora le-ar putea oferi serviciile este simplu si la obiect, asa cum trebuie sa fie al oricarei oganizatii cu intentii bune care doreste sa creasca de sine statatoare, pe principii sanatoase, oneste si profsioniste:

“Asociatia noastra isi propune sa devina CENTRUL PENTRU APARAREA DREPTURILOR CETATENILOR ROMANI pe teritorul italian si, din aceste considerente, avem nevoie de sprijinul si de sustinerea Dumneavoastra!

Este o oportunitate unica spre a creste impreuna imbunatatind astfel calitatea vietii nostre in Italia!”

Datele de contact sunt urmatoarele:

Ana Maria Ivan – telefon 328 8626800

Radu Nicolae- telefon 380 5882841

Sau trimite un e-mail la urmatorarea adresa: segreteria@apsmayaets.it pentru a afla mai multe detalii…

Pentru ca niciun lucru bun nu ramane …nevazut, asociatia a starnit nemultumiri printre cetatenii italianei care au inteles gresit mesajul infiintarii ei, considerand-o, poate, o amenintare la adresa drepturilor italienilor comparativ cu cele ale romanilor. Nici vorba despre asa ceva, iar in final MAYA poate deveni un partener solid al statului italian pentru integrarea romanilor cu succes pe teritorul italian. Iata discutia virtuala dintre cetateana italiana si reprezentantii asociatiei MAYA:

 “Quando avrete pagato le tasse e tutti gli oneri che paghiamo noi italiani , allora potrete parlare.. Abhiamo piu diritti noi a casa nostra ITALIA.  È qui che gran parte di voi assaltate  le nostre case e ci derubate dei pochi risparmi che abbiamo. È questa la vostra dignità e i vistri diritti? Tornate in Romania a pretendere la tutela dei vostri diritti. Ma quando metterete in atto i doveri di rispettere la NOSTRA PATRIA. NESSUNO VI HA CHIAMATO QUI NÈ TANTOMENO VI INCATENA FORZATAMENTE. Siete liberi di tornare nella Vistra patria”

Traducere:

“Cand veti plati taxele si tot ce platim noi italiani, atunci puteti vorbi …

Avem noi ( italiani) acasa la noi Italia. Aici marea parte ( romani) spargeti casele noastre ne furati de cea ce am pus deoparte.

Aceasta este demnitatea vostra ? Intarceti va in Romania s-a pretindeti drepturile voastre!

Cand puneti in act obligatile de a respecta PATRIA noastra nimeni nu va chemat aici si nu va tinem legati in lanturi. Sunteti liberi sa va intoarceti in Patria Voastra”.

 Raspunsul membrilor Asociatiei de Promovare Sociala MAYA a fost:

“Stimata doamna :

Probabil veti ramane uimita afland ca toti cetatenii au drepturi egale ( conform Constitutiei) sunt egali in fata legi , fara diferente de rasa , limba, religie, culoare politica conditii personale si sociale” este vorba despre constitutia noastra , Art.3.

Va pot asigurare ca dv nu sunteti singura care plateste taxele platim si noi cetatenii onesti cum si noi platim problemele de siguranta.

Si casa mea a suferit un furt si de curand si masina a fost sparta.Politia pana in acest moment nu a descoperit autori furturilor., poate romani poate italieni sau alti.Adevarata problema este prezenta cetatenilor dezonesti care strica imaginea celor onesti.

Puteti sa va informati de reati  facute de cetateni italiani in Romania dupa 89, fapte mult mai grave fata de furturile pe care le enumerati.

Doriti sa vorbim de fapte recente ale grupurilor italo\romane care au fost practic redusi  in sclavie muncitori romani?

Cunoasteti problema multor tinere fete( de multe ori minore) batute , violate,apoi obligate a prostituire pe strazile italiane ?

Boala sociala care ocupa tarile noastre se numeste Mafia( a se intelege in toate nivelele) si se numeste inioranta datorita caruia Mafia se extinde.

Cand vorbim de inioranta  vorbim de a nu cunoaste lucrurile, in rest a impinge o persoana a pronunta fraze ca ale dv e la stesa lipsa de cultura care permite unui muncitori de a lucra ani intregi la negru farà sa stie ca se poate adresa justitiei.

Va invit sa cititi cele spuse in Roma antica: Patria est ubicumque esrbene( Cicerone Tusculanae disputationes, V,37,108) ( tara mea este acolo unde ma simt bine ).Nu stiu daca dv cunoasteti latina,

Patria este a noastra a tuturor celor care au ales sa traiasca aici.Patria este si a noastra si a copiilor nostri. Apropo, faptul ca dv afirmati ca romani fura constitue un react cea ce demonstreaza lipsa de cultura”.

Mult succes si incredere ca impreuna puteti reusi sa schimbati in bine viata romanilor si perspectia despre noi!

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy