Take a fresh look at your lifestyle.

Republica Moldova//Diplomă rusească oferită sârguincioşilor la o şcoală din Republica Moldova cu predare în limba română

De când se ştie, raionul Basarabeasca este una dintre cele mai rusificate regiuni din Republica Moldova. Cu toate astea nimeni nu ar fi crezut că se poate ajunge şi la una ca asta: Elevii care au finisat studiile la Liceul Teoretic „Constantin Stere” din satul Abaclia cu o medie anuală mai mare de 9, au primit diplome în limba şi scrise cu grafia rusă. Cu parere de rău nici unul din elevi nu s-a revoltat la faţa locului.

An de an profesorii de istorie cultivă, inclusiv şi-n acel liceu, cunostinţele generale şi demnitatea de ţară şi neam, la orele de limbă şi literatură română îl citesc pe Eminescu, dar la careul Ultimului Sunet se oferă diplome ruseşti.

Contactat de noi, Directorul Adjunct pentru Educaţie şi Profesor de Limbă şi Literatură Română în Liceul „Constantin Stere” din Abaclia, dna Ioana Mîţă s-a arătat la fel de indignată şi nemulţumită de cum a procedat administraţia. Doamna Mîţă spune că răspunsul directorului a fost unul neargumentativ, precum că aşa fel de diplome i-a oferit vânzătorul-consultant.

Liceul Teoretic „Constantin Stere” din satul Abaclia, raionul Basarabeasca activează de zeci de ani, încă din perioada sovietică. A purtat titlul de „Şcoala Medie, Abaclia” mai mulţi ani, iar în anul 2007 a primit numele cărturaului „Constantin Stere” şi a avut primii absolvenţi admişi la examenul de bacalaureat.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy