Take a fresh look at your lifestyle.

Primarul Alionte și-a dat, din nou, în petec. A pitit condica de prezență și confundă drepturile angajatului cu obligațiile angajatorului

Poate că n-a mai scris demult despre năzdravăniile primarului Alionte Mihai din Podenii Noi și i s-a urcat la cap. Când spunem năzdravănii încercăm să dăm o formă plăcută abuzurilor în serviciu, fără număr, pe care primarul le comite în încercarea diperată de a mai rămâne într-o funcție în care nici partidul din care face parte nu-l mai vrea. Mai mult, i-a retras sprijinul spunându-i, practic: moșule, vezi că ești singur pe câmpii. Văzându-i evoluția, mai că îmi vine să cred ca nici cei de la ALDE nu vor da mucii pe el, pentru că dă cu oiștea în gard în mare stil, aproape zilnic am putea spune. Nu mai departe de astăzi, Alionte a avut o altercație verbală cu Laurențiu Dobrogeanu, care s-a prezentat la serviciu după efectuarea concediilor de odihnă pe ultimii ani și a unui concediu medical în care stat pentru că a avut piciorul în gips. Am putea spune că Dobrogeanu este șeful Poliției Locale din Podenii Noi, deoarece a susținut un concurs pe care l-a câștigat, pentru postul pe care îl deține.

Ce să vezi? De dimineața, în căutarea condicii de prezență, pentru a o semna, Laurențiu Dobrogeanu a depus o înștiințare de prezență deoarece condica nu era de găsit. În jurul orelor 15.45, spre sfârșitul programului, Dobrogeanu a căutat , din nou, condinta sre a o semna de plecare. A dat nas în nas cu administratorul localității, Constanța Mihăilă care își ștergea computerul sau își făcea de lucru pentru a evita discuția cu cel care venise la locul de muncă. O știți pe Tănțica, buna prietena a Denisei, altă fufă din gașca primarului, cu care mă bârfea nu cu mult timp în urmă.

Citește și : Viata bate fimul la Podenii Noi. Viziunea Denisei Diaconu e dintr-o alta lume, una amuzanta pe alocuri

Să ne întoarcem la problema noastră și să spunem că disucția dintre madam Tănțica și Dobrogeanu a fost una scurtă și amuzantă. Omul întreabă de condică, iar Tănțica răspunde “nu știu cu cine vorbiți” deși stăteau față în față. Mai încearcă Dobrogeanu un dialog, la care orice întrebare primea răspunsul “nu știu”, ceea ce nu ne miră, pentru că femeia lasă impresa ca e din-afară cu multe deși are o funcție importantă în primărie. Nici nu mai avea rost discuția pentru că apare la interval cocoșul de munte Alionte care umblă la impresii care, din păcate, lasă rece pe toată lumea. Printre altele, ne convinge prin ceea ce susține, încă o dată, dacă mai era nevoie, că e paralel cu legea. Îi pune în vedere lui Dobrogeanu că pentru el, buricul pământului din Podenii Noi, acesta este absent  nemotivat pentru că nu și-a făcut instructajul privind protecția muncii odată reîntors la muncă. Păi, măi primarul lui pește prăjit, care pupi tabloul lui Ceaușescu în loc de icoană, pentru că atâta te duce capul, obligația pentru instruirea personalului cu privire la protecția muncii și securitate în muncă este a angajatorului, nu a angajatului. Omul a anunțat că a venit la job, a vrut să semneze condica, Tănțica a palmat-o, iar dumneata, domnule primar ai venit, plin de cacofonii în gât, ca să ameninți că până nu își face instructajul, în viziunea dumitale întunecată și fără perspectivă politico-administrativă, este absent nemotivat.  Ura viscerală față de un om care i-a refuzat abuzurile de-a lungul timpului, a depășit limitele funcției pe care o deține primarul Alionte Mihai, dar omul e încăpățânat și vrea să arate cât de autodistructiv este, până la capăt. Pe lângă faptul că merge din greșeală în greșeală are niște sfătuitori proști care îl duc, încet și sigur, la pierzanie. De fapt, l-au dus deja.
În aceste condiții, după un schimb de replici legate de dorința lui Dobrgeanu de a începe muncă și obsesia lui Alionte de a-i bloca această dorință, a fost chemată și Poliția la 112, care a constatat îngr[direa unui drept și, din câte am înțeles, s-a formulat și o plângere penală.

Prin urmare, coana Tanțo, coana Deniso și dumneata, Alionte Mihai zis primar pe termen scurt, dacă vă vine să faceți treabă mare și sunteți în pădure, faceți acolo nu ieșiți în potecă, mai copiii părăsiți de creier. Pentru că ajungeți să dați cu subsemnatul pentru abuz în serviciu, pierdeți funcțiile, salariile și respectul cetățenilor cu care interacționați. Dar, fiecare pasăre pe limba ei piere, așa că aveți grijă pe unde o așezați!

Aș avea o întrebare în final: oare condica de prezență s-a vrut a nu mai ajunge a fi semnată de Dobrogeanu pentru că există persoane care încasează salarii fără să presteze servicii pentru primărie, precum un individ angajat la Compartimentul de Salubritate despre care vom scrie curând?

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy