Take a fresh look at your lifestyle.

Patrimoniul este al meu, este al tău, este al tuturor. Omagiu străbunilor!

Patrimoniul, reprezintă garanția materială a identității unui popor. Zestrea pe a cărei existență și consistență, se clădește mândria apartenenței și datoria de prețuire și protejare a acesteia. În fiecare an, pe continentul european, luna Septembrie este dedicată promovării și punerii în valoare a monumentelor istorice cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului. O inițiativă comună a Consiliului Europei și a Uniunii Europene la care Romania a aderat în anul 1992, alăturându-se astfel celor 50 de state europene care participă anual la această manifestare. În această perioadă, participanții au ocazia să viziteze și să descopere monumente istorice și situri protejate, care în condiții normale, nu sunt accesibile publicului larg.

Cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului, in data de 30 septembrie 2012 se vor organiza in Florenta, vizite ghidate in limba romana (gratuite), destinate cetatenilor romani doritori de a cunoaste inestimabilul patrimoniu european. Itinerariul, este creat de Melania Cotoi, ghid abilitat al Florentei, pe baza studiilor de arta statuara ale Prof. Dr. Leonard Velcescu – inclusiv cele referitoare la statuile de daci situate in Gradinile “Boboli”.

Persoanele care doresc sa participe la aceasta initiativa sunt rugate sa poarte in acea zi camasi albe sau, (acolo unde acestea exista) camasi traditionale romanesti.

Foto: Melania Cotoi (Turism Florenta)

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy