Take a fresh look at your lifestyle.

Parerea mea// Republica Moldova, tara in care profesorii trebuie sa invete patriotismul de la elevi

In urma unui articol al colegei mele Diana Enache, corespondent Incomodph.ro in Republica Moldova, in care se referea la acordarea diplomelor in limba rusa, intr-un liceu romanesc, conducerea liceului s-a simtit ofensata. Citeste AICI articolul cu pricina, dar mai ales citeste comentariile ca sa iti dai seama pana unde poate merge ipocrizia. Persoana din poza este chiar directorul adjunct al Liceului „Constantin Stere” din Abaclia, doamna Ioana Mîţă care , prinsa pe picior gresit a reactionat, desi diplomele nu au fost achizitionate de domnia sa. Reactia doamnei Mîţă este una jenanta, jignitoare la adresa colegei mele , in conditiile in care Diana nu a facut decat sa relateze despre greseala conducerii, pentru care, intr-o tara civilizata ar fi trebuit sa-si dea demisia.
Mai mult, ii scoate ochii Dianei despre sprijinul acordat, dar uita sa spuna despre situatia grea prin care trece acest copil, fara tata la nici 18 ani. Gestul Ioanei  Mîţă de a-i reprosa ca a ajutat-o pe Diana arata caracterul indoielnic al domniei sale, nu al colegei mele, care nu a facut altceva decat sa isi faca meseria cu profesionalism, asa cum procedeaza un jurnalist adevarat. Pentru adevar isi asuma orice risc. Si-a asumat riscul de a fi injurata de o directoare vindicativa, de niste colege fara personalitate, care in fata o felicita si pe la spate comenteaza in defavoarea ei. Nu-i asa, Ecaterino?
Ar fi multe de spus despre aceasta intamplare. Ar trebui ca forurile superioare sa ia atitudine, iara Ioana Mîţă, profesoara de romana din imagine, sa isi ceara scuze fata de toti elevii cu adevarat romani si sa isi dea demisia. Iar Guvernul Moldovei, ministrul Educatiei sa ii dea o medalie colegei mele. Una care sa cantareasca la fel de greu ca valoare, pe care de greu cantaresc injuriile falsilor romani, falsilor nationalisti, care nu vad padurea de copaci.
Ioana Mîţă este profesor de limba romana, din cate am inteles. Ce sens mai are sa predai romana, intr-un liceu romanesc, daca la absolvire diplomele sunt in limba rusa? Poate ca e timpul ca profesorii sa invete care este diferenta dintre patriotism si fustrare. Vreau sa cred ca amenintarile doamnei profesoare la adresa colegei mele cum ca ii va face probleme la bac, sunt doar vorbe scoase la nervi.  
Priviti in ansamblu d-na Mîţă si vedeti ce conotatie are articolul Dianei, de unde izvoraste razvratirea ea fata de greseala conducerii si veti vedea, cu siguranta, ca totul porneste din dragostea ei pentru limba romana, aceea pe care o predati dumneavoastra, pentru romanism, pentru Romania, din care facem cu totii parte.

APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy