Take a fresh look at your lifestyle.

Manipularile conducatorilor actuali creeaza conflicte intre parintii din tara si copiii stabiliti in Diaspora

Recent, am avut o discutie cu niste prieteni care locuiesc in Italia si, cu permisiunea lor, va relatez subiectul, pentru ca m-a intristat atat de tare si, cu toate ca as vrea sa nu fie un sentiment general, cred ca in timp a devenit. Practic, conflictul dintre generatii este exacerbat din cauza politicii, din cauza unor manipulari grosolane ale presei aservite puterii si puterii insasi. Povestea a fost relatata de unul dintre cei cu care am discutat, un barbat pe numele sau Lica, in varsta de 50 de ani, care locuieste in Italia din 2009. Foarte afectat, acesta mi-a spus ca a avut de curand o discutie cu tatal sau si a ajuns la o conotatie politica, desi a evitat, avand experientele anterioare care nu s-au finalizat intr-un mod placut. Tatal sau i-a spus ceva de genul “Dragnea mi-a dat, Basescu ce mi-a dat?”, la care Lica i-a raspuns cu respect, ca i-a dat cu o mana si i-a luat cu cinci. Acela a fost momentul cand s-a ales cu o injuratura si cu telefonul inchis in nas. Nu stiu daca au mai discutat de la aceasta intamplare, nici nu face obiectul discutiei, dar ramane in atentia noastra acest conflict imens intre copiii care au ales drumul pribegiei pentru o viata mai buna si parintii lor, ramasi in tara si manipulati cu atat usurinta de indivizi precum Liviu Dragnea, Codrin Stefanescu, Tudorel Taoder si altii ca ei, precum si de jurnalisti precum Mihai Gadea, Mircea Badea sau Mugur Ciuvica, acesta din urma care isi permite sa jigneasca intr-o emisiune televizata la Antena 3, fara ca moderatorul sa intervina si sa ii puna in vedere sa foloseasca un limbaj civilizat sau ca CAN sa amendeze postul. Reamintesc aici cand, in emisiunea moderata de Mihai Gadea, un deputat PNL a facut referire la faptul ca patronul Antena 3 se afla in aceeasi situatie cu Dacian Ciolos pe care il criticau de zor cei trei mentionati. Adica Dan Voiculescu a fost dovedit ca fiind informator la securitate, ca fiind “securist” asa cum se discuta in emisiune despre celalat. Nu ne intereaza Ciolos si Voiculecu, ci ipocrizia in care sunt przentate faptele, ipocrizie care distruge minti, caractere si relatii interumane.

Genul acesta de manipulare distruge familiile, distruge singurele legaturi cu Romania pe care le mai au cei plecati pentru o viata mai buna. Parintii sunt legaturile fundamentale cu tara in care ne nastem, apoi vine traditia, pamantul, formele de relief si fauna, cultura si tot ce ar putea sa ne tina legati de glie.

Nu stiu cati dintre voi, cei care cititi acest articol, va regasiti in situatia lui Lica, dar cred ca astfel de reactii ale parintilor vin sa consolideze dorinta copiilor plecati de a nu se mai intoarce in tara lor. Perceptia parintilor este alterata de ceea ce li se ofera ca infomatie de catre cei care fac presa. Cu cat informatia este mai curata, mai profesionista si nu e partinitoare, cu atat mai mult perceptia celui care o primeste este mai aproape de realitatea in care traim.

Din pacate, tatal lui Lica nu a inteles ca efectele majorarii pensiei sale au venit cu scumpiri la hrana, medicamente si alte produse de stricta necesitate, fapt care afecteaza conditiile de viata pentru ca scade puterea de cumparare, chiar daca pensia creste. Il interseaza pe Liviu Dragnea si ai lui ca tatal lui Lica si-a injurat fiul si i-a inchis telefonul in nas, pentru ca nu e de acord cu el cand ii spune ca seful PSD este un tip minunat? NU, fiti siguri ca nu-l intereseaza ca familiile se distrug in timp ce el isi vede linistit de treburile lui, majoritatea legate de justitie.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy