Take a fresh look at your lifestyle.

Fite de Dorobanti in centrul Romei: „Nu platesc, sunt un diplomat!”

Terasa hotelului «Royal Palace» situata in vecinatatea Pietei Spaniei din Roma a fost vineri dupa-amiaza scena unui spectacol rusinos, care a avut ca protagonist, un “diplomat” roman. Articolul , difuzat de “Il Gazzetino” in data de 15 septembrie relateaza intregul episod, de la care nu au lipsit in cele din urma, fortele de ordine, chemate de catre proprietarul localului.

Ordinea desfasurarii faptelor

Vineri dupa-amiaza, in jurul orelor 14:45 a fost solicitata telefonic (de catre proprietarul localui «Le Bistrò») prezenta unui echipaj al politiei. Motivul? Un client refuza sa achite consumatia. Barbatul in varsta de 60 de ani, flutura in aer un pasaport diplomatic si insista ca el nu plateste nimic pentru ca este un diplomat si pentru ca a asteptat prea mult sa-i fie adusa mancarea (n.r. doua supe de peste…). Asta in timp ce consumase deja vinul comandat. Scena a facut deliciul publicului aflat in zona, format la acea ora din turisti care priveau/fotografiau spectacolul “ca la urs”.

Cand un echipaj al politiei a ajuns la fata locului, “diplomatul” schimbase deja locatia. Se mutase, dimpreuna cu tanara care-l insotea, pe terasa restaurantului “La Capricciosa”, mutand totodata si circul creat pentru o sticla de vin de 9 euro.

Declaratiile celor implicati in scadal

“La un moment dat, declara Roberto Macrì – proprietarul hotelului de patru stele in interiorul caruia se afla lounge barul – clientul a sustinut ca a asteptat prea mult si ca doreste sa plece. Ospatarii l-au inteles, dar i-au cerut acestuia sa plateasca vinul pe care l-a consumat. Atunci a scos pasaportul diplomatic si a inceput sa-l fluture sustinand ca el nu plateste nimic pentru ca este un diplomat, ori acest lucru este inacceptabil.”

Diplomatul vine si el cu o varianta care nu difera de cea a proprietarului hotelului: “Dupa ce am comandat, am asteptat o ora. Nu am mai rezistat, asa ca am decis sa plec. Asa se face in toata lumea (!).” – Prin unele locuri, la plecare se si achita ceea ce s-a consumat deja. Doar prin unele!

Deznodamantul

In cele din urma, protagonistii au facut cale-ntoarsa pe terasa hotelului «Royal Palace» unde, in prezenta fortelor de ordine si in fata evidentelor, “diplomatul” roman a cedat, achitand sticla de vin pe care-o consumase.

 

P.S. Daca recunoasteti personajul ziceti-ne si noua cum il cheama pe papagalul asta de ne-a facut de ras prin Italia.

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy