Take a fresh look at your lifestyle.

Fals in declaratii?// Daca ANI ar fi o institutie corecta, Iulian Badescu nu ar mai putea fi primar, conform declaratiei sale de avere

Agentia Nationala pentru Integritate este acea institutie care ar trebui sa vegheze asupra respectarii legalitatii ocuparii functiilor administrative de catre politicienii zilei. Din pacate, ANI se dovedeste a fi doar un instrument de opresiune pentru cei care deranjeaza, nicidecum un organ al statului care trebuie sa veririfice starea de incompatibilitate, de legalitate in care se afla orcine care ocupa o functie aleasa.

Asa se intampla si in cazul lui Iulian Badescu, acest primar care se chinuie de ani de zile sa inteleaga de ce se afla in functie si nu reuseste. Poate acesta este motivul pentru care se afla, conform declaratiei sale de avere, in postura de a fi tras la raspundere pentru fals in declaratii, decat de a fi laudat pentru “marile” realizari. Preventiv, pentru a ne face intelesi, citam ca si in cazul colegului de partid  al primarului, Cristian Ganea, cel care nu beneficiaza de casa pe numele sau, articolul care sta la baz afirmatiilor noastre:

Art. 28 din Legea 176/2010:

Fapta persoanelor care, cu intentie, depun declaratii de avere sau declaratii de interese care nu corespund adevarului constituie infractiunea de fals in declaratii si se pedepseste potrivit Codului penal.

Dupa cum veti vedea in declaratia de avere a primarului Iulian Badescu, adresa de domiciliu, care se presupune a fi cea din Cartea de Identitate este in Ploiesti. Nu stim unde anume, in afara de Ploiesti. Numai ca, atunci cand vine vorba de completarea declaratiei cu cladirile achizitionate si aflate in proprietate, primarul uita sa mentioneze acea cladire din Ploiesti care se presupune ca este trecuta in Cartea de Identitate.

Concluzia care se desprinde de aici ar fi cam asa: a uitat sa treaca in declaratia de avere imobilul care ii stabileste domiciliul in Ploiesti; nu are/ mai are acel imobil si nu avea cum sa-l treaca ori e chiar prost. Numai in ultimul caz nu ar raspunde penal, pentru ca in primul s-ar putea considera, cu mare mare indulgenta ca e neglijenta, iar in al doilea ca e fals in declaratii, fapt ce conduce la fireasca intrebare: cum se poate sa fie primar in Ploiesti Iulian Badescu, daca el nu are domiciliul in… Ploiesti?

Solicitam Agentiei Nationale pentru Integritate verificarea acestei situatii inedite si dispunerea masurilor necesare, ca sa intelegem si noi cum putem avea un primar in Ploiesti, cand el nu detine nicio locuinta in…Ploiesti. Atunci cum a candidat, pentru ca legea nu permite? Atunci cum sta in functie?

Deh, intrebari firesti pe care le adresam ANI, dornici de a trai intr-o normalitate …normala, nu anormala. Celelalte aspecte din declaratia de avere a primarului nu ne intereseaza, momentan, dar puteti sa va delectati cu ele, daca doriti.
Dormi linistit domnule primar, ANI vegheaza pentru tine!

Sursa foto: ziarulprahova.ro ( ziarul de casa al primarului)


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy