Take a fresh look at your lifestyle.

Autoritatile promit…promisiuni, medicii fac apeluri disperate pentru sponsorizari si echipamente

Acest articol vine pe fondul crizei cu care se confrunta cadrele medicale de la sectia ATI din Spitalul Judetean Ploiesti si, probabil, si din alte unitati medicale. In urma articolului de ieri, am observat, la cateva persoane, o adversitate fata de cadrele medicale in contextul actual, al pandemiei, context in care suntem cu totii supusi pericolului si cu atat mai mult suntem expusi daca sistemul medical clacheaza. Unii, din fericire, nu multi, au ramas cu sechele fata de anumite practici din trecut ale unor cadre medicale si le trag dupa ei incarcandu-se de resentimente, desi situatia actuala invita la solidaritate. Cei care nu inteleg menirea acestor articole ar face bine sa se abtina si sa nu mai jigneasca pe facebook, pentru ca nu rezolva nimic. Si mai pot raspunde si in fata instantei, Facebook-ul fiind declarat spatiu public. Este inuman, indiferent ce ar fi fost inainte, sa fim invrajbiti in aceste momente in care riscam in orice moment sanatatea si chiar viata. Personal m-am aflat in situatia celor care si-au pierdut persoane dragi, parinti, pe patul de spital in urma cu peste 20 de ani, unul chiar la Spitalul Judetean, dar vreau sa cred ca am capacitatea de a intelege situatia actuala si a vedea ca sunt situatii diferite. Pot si vreau sa cer sprijin pentru cei care lucreaza zi de zi, in conditii precare, la ATI, Sectia de Boli Infectioase sau alte unitati medicale implicate in tinerea sub control a acestei pandemii. Atunci cand drepturile pacientilor nu vor fi respectate voi avea reactia care se impune, dar acum trebuie sa ne punem cu totii umar langa umar pentru a ajuta pe cei care au nevoie de noi, pentru ca ei sa aiba cum sa ne ajute pe noi.

Ieri scriam ca presedintele Consiliului Judetean a declarat ca vine in sprijinul cadrelor medicale cu echipamente de protectie si cele necesare pentru ca activitatea  virusologica sa se desfasoare in conditii normale. Din pacate, desi sper ca sa nu fi fost amagit, printr-o declaratie oficiala, nici eu, nici cadrele medicale care au citit articolul de ieri, observ ca nelinistea cadrelor medicale exista inca. Astfel, am primit dintr-o sursa sigura, doua printuri care arata ca situatia e grava in continuare si cei din linia intai nu sunt protejati, ci doar amagiti.

Citeste: Cadrele medicale- eroi fără arme în plină pandemie, la Spitalul Județean

Va punem la dispozitie printurile cu contractul de sponsorizare, acest strigat de disperare al cadrelor medicale din sectia ATI a spitalului Judetean si a colegilor lor din celelalte sectii, pentru ca autoritatile sunt depasite si fac promisiuni care nu se onoreaza in timp util. Atragem atentia d-ului presedinte al Consiliului Judetean, Bogdan Toader ca declaratia data ieri publicatiei noastre Intransigent, care a dat o raza de speranta, nu a fost onorata inca, iar situatia este greu de gestionat fara echipamente de protectie, fara teste pentru cadre medicale si pacienti, fara izolete.

Vom reveni pana cand liderii autoritatilor locale inteleg ca e datoria lor sa organizeze situatia. Poate gresim, dar nu am vazut niciun punct de vedere al liderilor de sindicat din sanatatea prahoveana. Asteptam o pozitie din partea lor si vom posta ce ne transmit. Tacerea e ca mierea, dar nu cand e pandemie!


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy