Take a fresh look at your lifestyle.

Amenintarea cu bomba la Ambasada Ungariei din Bucuresti a fost o farsa

 

Ambasada Ungariei din Bucuresti a fost evacuata temporar în urma unei amenintari cu bomba, duminica în jurul prânzului. Ulterior, dupa analiza înregistrarii apelului telefonic de amenintare, s-a aflat ca era vocea unui copil.

Ambasada Ungariei din Bucuresti a fost evacuata în urma unei amenintari cu explozia unei bombe amplasata în incinta, informeaza jurnalul.ro

Pirotehnistii SRI si pompierii ISU s-au deplasat la sediul Ambasadei Ungariei, aflat pe strada Jean-Louis Calderon, în apropierea Înaltei Curti deCasatie si Justitie.

O echipa de interventie de la Brigada Antiterorista si mai multi pirotehnisti s-au deplasat la Ambasada Ungariei din Capitala, pentru a face verificari în urma unei amenintari cu bomba care a fost primita duminica, înainte de ora 12.00, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Corneliu Vadim Tudor a precizat prin telefon, pentru România TV ca specialistii din cadrul Serviciilor Secrete care au analizat banda audio cu înregistrarea de amenintare cu bomba au afirmat ca vocea apartine unui adolescent. acest lucru ar putea însemna ca amenintarea ar putea fi, în cel mai fericit caz, o farsa.

Vadim-Tudor a reamintit ca si în anul 2000 a mai existat o asemenea amenintare terorista, tot la Ambasada Ungariei din Bucuresti, dar s-a dovedit a fi o farsa care a pus însa pe jar serviciile secrete în vremea respectiva.

Ambasada confirma farsa

Adam Balasz, consilier politic al Ambasadei Ungariei la Bucuresti a confirmat duminica dupa amiaza ca a fost o alarma falsa. „A fost o alarma falsa, nimic grav. Amenintarea s-a facut printr-un apel telefonic la 112. Era vocea unui copil, credem ca nu a fost nicio legatura politica”, a spus Balasz, citat de Mediafax. Consilierul a mai precizat ca ambasada nu a fost evacuata pentru mult timp, pe durata interventiei echipelor care au facut verificari. „Dupa verificari, ne-au spus ca alarma e falsa si ca acest lucru este relativ frecvent în România”, a mai spus Balasz.

 

Sursa: rtv.net


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy