Take a fresh look at your lifestyle.

ALARMA SI IN AGRICULTURA ITALIANA

Mii de producatori si cooperative, in genunchi din cauza secetei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ca si cum nu ar fi fost suficient actualul context economic destul de sumbru,  Europa se pregateste sa dea piept in urmatoarele luni cu bilantul negativ din agricultura al acestui an. Valul de seceta care a lovit in plin subreda agricultura romaneasca pare sa-si indrepte coltii si spre Italia. Exista deja voci care discuta de cateva mii de societati agricole care vor fi ingenuncheate de pierderile ce le vor inregistra in acest an. Cele mai afectate culturi sunt cele de porumb si soia, unde, in unele cazuri nici nu mai poate fi vorba despre recoltare.

Presedintele Comisiei de Agricultura din Senatul Italian, Paolo Scarpa Bonazza a propus ca pe langa masurile economice inerente in astfel de situatii (scutirea de la plata unor taxe, ori reducerea substantiala a acestora), agricultorii italieni sa fie exonerati inclusiv de la plata IMU (taxa pe cladiri impusa de Guvernul Monti si subiect al unor interminabile polemici). Deasemenea, Scarpa, a lansat un semnal de alarma catre Guvernul italian si administratiile Regiunilor pentru punerea la punct a unui “program serios” de completare si dezvoltare a sistemului de irigatii deja existent.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy