Take a fresh look at your lifestyle.

Yazaki deschide o fabrica la Urlati. Asta e partea buna, partea rea e ca…

Astazi, in cadrul unei conferinte de presa organizata la Camera de Comert si Industire Prahova, reprezentantii SC Yazaki Romania SRL au adus in atentia presei date despre noua fabrica pe care intentioneaza sa o deschida la Urlati. Investitia este in valoare de 10 milioane de euro, iar locatia a fost aleasa, poate, pentru ca primarul din Urlati, Marian Machitescu a reusit sa tina taxele si impozitele la limita de jos, fapt ce atrage investitori. Din cate am putut afla, numarul de locuri de munca este de circa 1000 la productie maxima, iar produsele vor fi confectionate, in mare parte, pentru Franta. Din cate se pare, in acest moment, Yazaki acopera 3% din numarul salariatilor din judetul Prahova. Salariile nu sunt dintre cele mai ademenitoare, fiind raportate la economia romaneasca, media fiind undeva spre salariul mediu pe economie, in functie de… functia detinuta. “Invitam populatia judetului Prahova sa se alature noua pentru a creste si a ne dezvolta impreuna”, a declarat Mehmet Sonmez, directorul pe Romania al Yazaki. Printre reprezentantii acestei firme s-au mai numarat Mirela Ciutacu, director Resurse Umane, Dan Ionita, viitorul director al fabricii de la Urlati si Masaikiro Nishikawa. Amfitironul acestei conferinte a fost, asa cum era si normal, Aurelian Gogulescu, presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova.

Asta e partea buna.

Partea rea este legata de intrebarile  legate de practicile conducerii Yazaki, atunci cand vine vorba despre disponibilizari. Am adus in atentia lui Mehmet Sonmez, cazurile din anul 2013 cand un lot de 26 de persoane a fost disponibilizat, motivatia fiind aceea de “Inapt”, fapt care ingradeste celui disponibilizat, in mare parte, dreptul de a munci in viitor. Din acest lot de 26 de persoane( se pare ca au fost mai multe etape de disponibilizari, sub numarul stabilit de lege pentru disponibilizarile colective) patru au fost reprezentate de noi, prin Grupul de Dialog Social si Civic din Romania si toate cele patru spete au avut castig de cauza in instanta, Yazaki fiind obligata sa ii reangajeze, anuland astfel stigmatul …”Inapt”. Ca sa nu mai aducem in discutie si cazurile de deces, cauzate de normele de munca exagerate, la care inspetorii Inspectiei Teritoiale de Munca se uita ca broasca la inundatie, atata timp cat sindicatul nu spune nimic. Cert este ca in urma actiunii noastre de anul trecut, colaborare pe medicina muncii cu Almedica Berlin a incetat, dupa cum ne-a recunoscut doamna Mirela Ciutacu. Mai multe nu spun despre discutia privata cu doamna Ciutacu si Mehmet Sonmez, dar raman la pararea mea ca nu avem aceeasi opinie despre transparenta.  Pentru cei care au uitat sau nu stiu despre ce scriam anul trecut legat de modul in care au fost tratati angajatii, pot citi AICI si AICI.

In conditiile in care Yazaki isi mentine aceleasi practici fata de angajati, ar fi bine ca fiecare viitor salariat sa isi ia masuri de precautie si sa fie cu analziele la zi, sa fie apti sa satisfaca normele zilnice, pentru a nu ajunge in situatia de a fi dati afara si declarati “Inapt”. Sau chiar sa decedeze, Doamne fereste. Vezi AICI.
Cei care doresc, totusi, sa-si depuna CV-urile pentru angajare o pot face la firma de recrutare personal ADECCO sau la receptia firmei Yazaki, din Parcul Industrial Ploiesti.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy