Take a fresh look at your lifestyle.

Vrem sa vedem raportul de activitate al primarului, viceprimarilor si consilierilor locali. Asa spune legea

Vine o vreme cand constiinta omului se trezeste si acesta vede cu limpezime ce se intampla in viata sa. Acest moment e unul in care poate alege, cand poate spune gata, m-am saturat si vreau ca lucrurile sa se schimbe si incepe in primul rand cu el. Adica nu mai sta in zona de confort, ca un spectator caruia i se consuma viata fara rezultate benefice pentru el, privind disociat la spectacolul in care si el are un rol. Sau poate sa ramana spectator, indiferent care ar fi motivele pentru care inghite ca un pelican tot ce i se da/spune si ramane in zona de confort, fara sa actioneze.

Tine de constiinta fiecaruia ce alege, dar aceasta introducere are menirea sa va capteze atentia pentru ca pe viitor sa decideti ce e bine pentru dumneavoastra, in cunostinta de cauza. Acesta este motivul pentru care pe data 11 decembrie 2018 am depus la registratura primariei o cerere cu numarul 26450, care vizeaza respectarea legii 215/2001, cu privire la administratia publica.

Citeste si : Ziua Nationala// Mai jos de atat se poate domnule Dobre? Tot la panda politica domnilor Ganea si Pana?

La primaria Ploiesti se scrie istorie. Cruciada nesimtirii politice, indolentei si incompetentei administrative este in desfasurare (I)

Adrian Dobre// Cruciada nesimtirii politice, indolentei si incompetentei administrative este in desfasurare (II)

Sorin George Botez e presedinte de sedinta pe viata? Aplicati Legea 215/2001 in spiritul ei din 3 in 3 luni

Practic, scopul acestei actiuni este acela ca noi, cei care mergem la vot, sa cunoastem cu exactitate ceea ce au facut pentru Ploiesti si pentru binele ploiestenilor, cei care conduc primaria, respectiv primarul, viceprimarii, dar in mod deosebit consilierii locali. Cei din urma sunt aceia care iau deciziile prin votul lor si ne influenteaza viata in bine sau in rau. De asemenea, toti acestia sunt cei care in mandatul lor trebuie sa vina la audiente,s a meraga in teritoriu sis a constate care sunt problemele municipiului si ale oamenilor, si apoi sa ia deciziile prin votul lor in Consiliul Local.

Din aceste motive, pentru ca toti reprezentam societatea civila, am cerut fiecaruia dintere cei mentionati, sa respecte dispoztiile art. 51, alin 4, din Legea 215/2001, care spune concret ca:

Art. 51.

(1) În exercitarea mandatului, consilierii locali sunt în serviciul colectivității locale.

(2) Primarul este obligat ca, prin intermediul secretarului și al aparatului de specialitate, să pună la dispoziție consilierilor locali, la cererea acestora, în termen de cel mult 10 zile lucrătoare, informațiile necesare în vederea îndeplinirii mandatului.

(3) Consilierii locali sunt obligați ca, în îndeplinirea mandatului, să organizeze periodic întâlniri cu cetățenii și să acorde audiențe.

(4) Fiecare consilier local, precum și viceprimarul sunt obligați să prezinte un raport anual de activitate, care va fi făcut public prin grija secretarului.

(5) Pentru participarea la ședințele consiliului local și ale comisiilor de specialitate, consilierul local primește o indemnizație stabilită în condițiile legii.

In masura in care cei vizati vor respecta prevederile legii si vor face publice raporturile lor de activitate vi le vom aduce la cunostinta, pentru fiecare in parte. Daca nu le vor respecta, ne vedem in instanta pentru ca sa ii obligam sa respecte legea, pentru ca noi sa ii vedem asa cum sunt, adica sa ii vedem cat de preocupati au fost pentru voturile pe care le-au primit si, in primul rand, pentru binele cetatenilor.

Cautand pe site-ul primariei, am constatat ca pentru anul 2016, nu au depus niciun raport consilierii locali, iar pentru anul 2017 au depus raportul de activitate doar: Sorin George Botez(PSD), Robert Vascan(PSD), Aurelian Tudor(PNL) si Zoia Staicu(PNL). Restul consilierilor, pana la 27, nu au binevoit sa respecte legea. Puteti vedea AICI

In ceea ce il priveste pe primarul Adrian Dobre, precum si pe cei doi viceprimari, acestia se incadreaza cu success la categoria “ma doare-n cot”, deoarece nu au binevoit sa respecte legea 215/2001.

P.S. Ii intrebam pe toti consilierii, atat cei care s-au invrednicit sa posteze pentru anul 2017 raportul lor de activitate cat si pe cei pe care ii doare in cot de voturile primite: oare numai pentru activitatea din Consiliul Local si Comisii ati fost alesi?


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy