Take a fresh look at your lifestyle.

Vizita în Judeţul Prahova a E.S. Dl. PANDE LAZAREVSKI, Ambasadorul Republicii Macedonia în România

În data de 4 aprilie 2013, Camera de Comerţ şi Industrie Prahova a organizat vizita în judeţul Prahova a E.S. Dl. Pande LAZAREVSKI – Ambasadorul Republicii Macedonia în România.

Programul  a debutat cu o primire  la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova şi Consulatului Onorific al Republicii Macedonia, unde Excelenţa Sa a avut o întrevdere cu Dl. Aurelian Gogulescu , în dubla sa calitate de Preşedinte CCI Prahova şi Consul Onorific al Republicii Macedonia în România .

Dl. Preşedinte Aurelian  Gogulescu a prezentat pe scurt acţiunile recente organizate de CCI Prahova, precum şi cadrul existent în prezent privind relaţiile economice bilaterale româno-macedonene şi în special produsele sau serviciile ce pot fi furnizate către Macedonia de către companiile prahovene.

E.S. Dl. Ambasador a prezentat la rândul său câteva dintre oportunităţile de colaborare bilaterală propuse de partea macedoneană. Astfel , Primăria oraşului Stip şi-a manifesat interesul de a semna un Acord de înfrăţire cu Primăria Municipiului Ploieşti . De asemenea Universitatea din Stip şi Camera Regională Stip doresc încheierea unor acorduri de parteneriat cu Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti, respectiv cu Camera de Comerţ şi Industrie Prahova.

Dl. Preşedinte Gogulescu a prezentat pe scurt organizarea sistemului cameral din România, insistând asupra faptului că CCI judeţene sunt organizaţii autonome, care nu se subordonează din punct de vedere ierarhic, funcţional sau financiar CCI a României. CCI Prahova este la ora actuală una dintre cele mai puternice Camere de Comerţ din România, reprezentând o comunitate de afaceri importantă şi având relaţii de colaborare excelente cu autorităţile şi instituţiile judeţului Prahova.

Ambele părţiş-au manifestat în cursul întâlnirii dorinţa de a coopera în vederea intensificării relaţiilor  bilaterale dintre Macedonia şi România. Mai mult, Excelenţa Sa a ţinut să evoce legăturile puternice şi similitudinile culturale existente între cele doup popoare, care îl fac să considere România o a doua casă .

În continuarea programului, Excelenţa Sa Dl. Ambasador şi Dl. Preşedinte Gogulescu au avut o întâlnire de lucru cu Dl. Mircea Cosma – Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Dl. Marius Sersea – Prefectul Judeţului Prahova ,  Dna. Rodica Paraschiv – Subprefect şi Dl. Raul Petrescu – Viceprimarul Municipiului Ploieşti, cu care au purtat discuţii în vederea concretizării unor oportunităţi de colaborare pe linie instituţională.

În a doua parte a zilei, Excelenţa Sa alături de Dl. Preşedinte Gogulescu au avut întâlniri de lucru la Primăria Municipiului Câmpina  unde au fost primiţi de Dl. Horia Tiseanu – Primarul Municipiului Câmpina şi de Dl. Virgil Guran impreună cu echipa Primăriei precum şi de Dl. Mihai Grecu, Directorul de Export al SC NEPTUN Câmpina.

Programul profesional s-a încheiat la Ploieşti printr-o întâlnire cu Dl. Pascu Mihai Coloja – Rectorul Universităţii de Petrol şi Gaze din Ploieşti.

Cu ocazia deplasării în judeţul Prahova, E.S. Dl. Ambasador a ţinut să viziteze două dintre muzeele de referinţă ale judeţului – Muzeul Ceasului din Ploieşti şi Muzeul Iulia Haşdeu din Câmpina.

 

04 aprilie 2013                                                BIROUL DE PRESĂ AL CCI PRAHOVA


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy