Take a fresh look at your lifestyle.

Vizita delegaţiei de oameni de afaceri din BULGARIA, condusă de Camera de Comerţ Bilaterală Bulgaro–Română din Ruse

Camera de Comerţ şi Industrie Prahova  a organizat în data de 10 aprilie 2014, vizita unei delegaţii de afaceri din Bulgaria, care a fost condusă de Dna. Eleonora Ivanova – Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bilaterale Bulgaro-Române (BRCCI) din Ruse.

             Delegaţia a fost alcătuită din reprezentanţii a 12 companii bulgăreşti din următoarele domenii de activitate: fabricare şi comerţ cu materiale de construcţii, baterii; distribuţe produse patiserie congelate, margarină paste ş produse lactate; fabricarea de pompe cetrifugale de apă fabricarea de sisteme de ventilaţe ş piese de schimb pentru acestea; echipamente ş materiale pentru birou, echipamente electrice; surse de energie regenerabilă proiectare pentru construcţi; instalaţi de curăţare pentru industria grea; detergenţi şi agenţi de curăţare;  fabricarea de sigilii metalice; fabricarea de produse pe bază de spumă-latex; fabricarea de produse şi materiale refractare; producţia de miere şi produse apicole.

             Amfitrionul evenimentului a fost Dl. Aurelian Gogulescu, Preşedintele CCI Prahova, iar invitaţi speciali au fost: E.S. Dl. Aleksandar Filipov – Ambasadorul Republici Bulgaria în România, Dna. Rodica Paraschiv – Prefect şi Dl. Sebastian Danielescu – Vicepreşedinte Consiliul Judeţean Prahova.

             Au participat reprezentanţii a 29 de companii prahovene, reprezentând sectoare de activitate corespondente şi care manifestă interes în dezvoltarea de relaţii bilaterale cu vecinii noştri de la sud de Dunăre.                

            În deschiderea evenimentului, Preşedintele CCI Prahova – Dl. Aurelian Gogulescu a subliniat importanţa Bulgariei ca partener al Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova şi al judeţului Prahova şi relaţia deosebită de colaborare pe care CCI Prahova o derulează cu Ambasada Bulgariei în România. Acesta a mai precizat că evenimentul de faţă reprezintă primul dintr-o serie de evenimente organizate în parteneriat cu BRCCI, cu care CCI Prahova a semnat un Acord de Colaborare la începutul anului 2014.

             La rândul său, Prefectul Judeţului Prahova, Dna. Rodica Paraschiv a subliniat importanţa deosebită a acţiunii, prin prisma faptului că reprezintă o punere în contact directă a mediului de afaceri din Prahova cu cel din Bulgaria  şi a precizat faptul că, în urma discuţiilor purtate cu E.S. Dl. Ambasador înaintea evenimentului, are speranţa derulării unui parteneriat puternic între judeţul Prahova şi Regiunea Sofia, existând posibilitatea organizării celei de-a 8-a ediţii a evenimentul de promovare “EuroPrahova”  la Sofia.

             Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Dl. Sebastian Danielescu a evidenţiat deschiderea mediului de afaceri român faţă de oamenii de afaceri din Bulgaria şi relaţiile tradiţionale de cooperare economică între cele două ţări, exprimându-şi totodată speranţa că acest eveniment va contribui la strângerea relaţiilor economice dintre cele două ţări, cu rezultate benefice şi din punct de vedere politic.

             Excelenţa Sa Dl. Ambasador a apreciat în mod deosebit nivelul organizării evenimentului  şi a mulţumit gazdelor pentru primirea caldă de care se bucură cu prilejul fiecărei vizite în judeţul Prahova, precizând că nu se consideră numai Ambasadorul Bulgariei în România, ci şi Ambasadorul judeţului Prahova în Bulgaria.          

             Acţiunea de faţă, precum şi întreaga colaborare derulată până în prezent între cele două camere de comerţ au constituit motive de apreciere din partea Dnei. Eleonora Ivanova – Preşedintele BRCCI, la adresa reprezentanţilor CCI Prahova. În plus, Dna. Ivanova a adresat CCI Prahova şi firmelor prezente la întâlnire, invitaţia de a participa la un forum de afaceri, care va fi organizat în perioada 25-27 mai a.c. la Albena, cu ocazia Adunării Generale a membrilor BRCCI.

             Întâlnirea a continuat cu prezentarea firmelor bulgăreşti care şi-au precizat domeniul de activitate şi interesul de colaborare cu judeţul Prahova, iar în a doua parte a evenimentului a  fost organizată o sesiune de discuţii business-to-business între firmele bulgăreşti şi cele prahovene.

 

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy