Take a fresh look at your lifestyle.

Viol in grup asupra deciziei Curtii Constitutionale de catre traseistii din Consiliul Local Ploiesti. La Consiliul Judetean a fost cu perversiuni

Astazi in Consiliul Local Ploiesti s-au dus adevarate lupte pentru triumful democratiei si a respectarii deciziilor Curtii Constitutionale. Din pacate nu a trimfat adevarul, pentru ca la Ploiesti traim in Kafka, iar secretarul primariei interpreteaza legea asa cum i se cere, nu cum spune spiritul si litera ei.

Astfel, consilierul PNL Ionut Ionescu, unul dintre cei mai profesionisti consilieri locali a propus, in numele grupului PNL suspendarea calitatii de consilier local a nu mai putin de 10 consilieri traseisti, care de cum au vazut ca a aparut OUG 55/2014 au semnat adeziunile in alte partide, uitand ca au fost alesi pe alte liste. Motiv pentru care Curtea Constitutionala a decis ca OUG 55 este …neconstitutionala. Vezi mai jos motivarea CCR.

Cei care se fac vinovati de traseism din Consiliul Local Ploiesti sunt George Botez, Marcian Cosma, Marilena Stanciu, Contantin Minea, Daniel Neagu, Iulian Teodorescu (viceprimar), Adrian Lupu, Radu Mateescu, Raul Petrescu (viceprimar) şi Radu Socoleanu. In opinia lui Ionut Ionescu si a PNL, toti cei mentionati trebuie suspendati din functii, fapt pe care secratarul primariei Oana Iacob nu vrea sa il inteleaga, ba mai mult, ameninta in cadrul sedintei de Consiliu ca nu va contrasemna de legalitate daca va trece amendamentul propus de Ionut Ionescu. Probabil ca i-a luat cu calduri pe social democrati pentru ca au cerut o pauza de consultari iar cand lumea s-a intors la …lucru, intr-o totala sfidare a legii, presedintele de sedinta, George Pana, de profesie avocat a propus ca cei vizati sa isi exprime punctuld e vedere desi erau vizati direct si trebuia sa iasa din sala. Astfel, la sugestia lui George Pana amendamentul a fost SUPUS LA VOT PENTRU FIECARE ALES IN PARTE, IAR FIECARE TRASEIST CONSILIER A A NUNTAT CA NU PARTICIPA LA VOT, PRACTIC CELE 10 VOTURI ALE TRASEISTILOR CONDUCAND LA RESPINGEREA AMENDAMENTULUI PROPUS DE IONUT IONESCU.

De mentionat ca dintre toti cei vizati, Incomodph.ro vrea capul viceprimarului Iulian Teodorescu, cel care a bagatelizat munca noastra cu privire la gestionarea cainilor comunitari din Ploiesti, dupa ce am propus un proiect de Hotarare de Consiliu Local, care a ajuns pe ordinea de zi datorita aceluiasi consilier Ionut Ionescu. Mai mult, traseistul Iulian Teodorescu, acest avocat de profesie care incalca o decizie a Curtii Cosntitutionale fara remuscari profesionale, face parte dintr-un partid care nu exista…ca partid. Poate Oana Iacob isi exprima un punct de vedere si asupra acestui aspect pentru ca Partidul Liberal Reformator( PLR) nu existaaaaaaaaaa. De mentionat ca aceeasi situatie a avut loc si in Consiliul Judetean, numai ca acolo cei vizati, adica traseistii au procedat mai grav, incalcand legea exprimandu-si votul asupra probelemei care ii viza direct. Adica suspendarea din Consiliul Judetean. Organele statului dorm cand se incalca atat de grav legile  tarii? Macar pentru un viol in grup asupra deiciziei CCR … Sau unul cu perversiuni la Consiliul Judetean…

Pentru cei care nu stiu, inca, judecatorii CCR arata in motivarea lor ca… consilierii sunt alesi pe liste, din partea unui partid politic, iar o alta lege prevede deja ca acestia isi pierd mandatul concomitent cu pierderea calitatii de membri ai partidului politic pe listele caruia au fost alesi.

„(…) O solutie legislativa contrara – care sa nu conditioneze incetarea mandatului de consilier local sau judetean de pierderea calitatii de membru de partid sau al organizatiei minoritatii nationale pe a cărei lista acesta a fost ales – putand fi acceptata doar in conditiile modificarii tipului de scrutin în cadrul caruia sunt alesi consilierii locali sau judeteni. In lipsa reglementarii unui alt tip de scrutin, Curtea nu poate decat sa constate, in cauza de fata, incalcarea art.147 alin. (4) din Constitutie”, arata motivarea CCR.

Curtea constata ca Parlamentul va trebui sa respinga prin lege ordonanta de urgenta neconstitutionala (…) si sa reglementeze, in acord cu art.115 alin.(8) din Constitutie, masurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.55/2014 (respectiv intre data de 2 septembrie 2014 si data publicarii prezentei decizii în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I), pentru a le pune de acord cu decizia Curtii Constitutionale. In acest context, Curtea reaminteste faptul ca deciziile sale nu pot fi lipsite de efecte juridice si trebuie aplicate, potrivit principiului constitutional al comportamentului loial (…), de catre Parlament in sensul restabilirii starii de constitutionalitate”, arata motivarea CCR.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy