Take a fresh look at your lifestyle.

Vineri, de la ora 10.30, la conferința de deschidere a proiectului „Împreună să stopăm violența din școli”

Asociația pentru Dialog și Solidaritate a Avocaților (ADSA) lansează vineri, 5 aprilie, la Palatul Parlamentului, proiectul „Împreună să stopăm infracțiunile din școli”, proiect ce vizează combaterea fenomenului infracțional juvenil și a comportamentului violent în școli și care își propune să atragă atenția tinerilor asupra urmărilor unui comportament violent în comunitate.

Formatul programului presupune o serie de seminarii, ilustrate cu slide-uri (conținând prezentarea distinctă a principalelor infracțiuni săvârșite în școli și de către minori) și clipuri (conținând exemple concrete pentru fiecare subiect abordat), toate concepute într-un limbaj accesibil și susținute de specialiști din toate domeniile implicate în combaterea infracționalității juvenile, urmate de discuții libere pe marginea subiectelor prezentate.

Etapa pilot a programului se adresează unui grup țintă de 240 de elevi din clasele VIII-X, din Sectorul 4, București. Începând cu anul școlar 2013-2014, proiectul va fi implementat în tot Municipiul București și în 10 județe din țară.

În calitate de fost cadru didactic, deputatul PP-DD de Prahova Gabriela Anghel cunoaște problemele sistemului de învățământ și a insistat ca Prahova să facă parte dintre aceste prime 10 județe unde programul va fi implementat. În acest sens, a facilitat prezența a 58 de elevi din trei școli prahovene (Școala cu clasele I-VIII Berceni, Școala „Rareș Vodă” Ploiești și Școala „Mihai Eminescu” Ploiești) la lansarea acestui proiect.

„Am avut extraordinara ocazie de a lucra cu copiii. Sunt minunați! Ei trebuie să reprezinte una dintre prioritățile acestei țări. Este datoria noastră să îi facem conștienți de urmările unui comportament violent, urmări care le pot schimba cursul vieții. Fenomentul se manifestă destul de brutal încă din perioada gimnaziului, de aceea ținta mea a fost în primul rând copiii care sunt încă în acest ciclu de învățământ. Am făcut toate demersurile ca acest proiect să ajungă, cu celeritate, și în școlile prahovene. Copiii și educația acestora vor reprezenta una dintre prioritățile mele pe parcursul întregii cariere politice”, este declarația deputatului PP-DD Gabriela Anghel.

Vineri, de la ora 10.30, la conferința de deschidere a proiectului „Împreună să stopăm violența din școli”, la care vor asista și cei 58 de elevi prahoveni, vor lua cuvântul personalități din lumea politică (Valeriu Zgonea – Preşedintele Camerei Deputaţilor, Daniel Fenechiu – deputat PP-DD si Secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, Tudor Ciuhodaru – Deputat PP-DD, membru al Comisiei pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor), specialiști în combaterea infracționalității (Sorin Oprea – Director Agenţia Naţională Antidrog, Graţiela Văduva – Şef Serviciu Prevenire din Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti), dascăli (Constantin Trăistaru – Inspector Şcolar General al Municipiului Bucureşti) și avocați (Gabriela Savu – Vicepreşedinte Asociaţia pentru Dialog şi Solidaritate a Avocaţilor, Şerban – Niculae Lovin – membru al Consiliului UNBR, Decanul Baroului Ilfov).

După conferință, prin amabilitatea amfitrionilor, elevii, însoțiți de un ghid, vor vizita Palatului Parlamentului.

 

 

Biroul de presă

Cabinet parlamentar deputat PP-DD Gabriela Anghel


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy