Take a fresh look at your lifestyle.

Vesti bune despre proiectul ADOR pentru rezolvarea situatiei cainilor cu si fara detinator din Ploiesti. Ghici ce au decis consilierii locali astazi?

In sfarsit, dupa trei ani de discutii si negocieri, proiectul de Hotare de Consiliu Local, rezultat in urma Audierii Publice organizate de Alianta pentru Drepturile Omului din Romania (ADOR), din anul 2012, a fost aprobat in unanimitate. Pentru cei care nu stiu, ulterior Audierii Publice, in anul 2013 ADOR a initiat o Campanie de advocacy si lobby, intitulata “Fara caini pe strazi- prin etica si ratiune”, care a promovat in randul consilierilor locali ploiesteni proiectul rezultat.

Va spun sincer ca nu a fost usor, dar ma bucur ca ai nostri consilieri locali au lasat orgoliile de-o parte si au realizat ca este un proiect important pentru urbea noastra. Dupa cum, poate, stiti, acest proiect a mai intrat pe ordinea de zi in urma cu un an, chiar de doua ori dar nu s-a gasit intelegerea necesara.

Sunt mandru sa va aduc la cunostinta aceasta reusita a societatii civile, a Aliantei pentru Drepturile Omului din Romania si ma bucur ca ai nostri consilieri locali au luat decizia de a aproba proiectul in  unanimitate.

A venit momentul sa le multumesc celor care s-au implicat, asa cum am afirmat nu cu mult timp in urma intr-un articol. Am sa incep cu inceputul si voi spune ca le multumesc  tuturor celor 24 de consilieri locali care l-au votat.

Pentru contributia adusa in anul 2014 ii multumesc lui consilierului PNL Ionut Ionescu, dar si colegului sai Gheorghe Sarbu care, ca lider de grup a mobilizat colegii, carora de asemenea le multumesc,  sa il semneze ca initiatori si sa il voteze.

Pentru anul 2015, le multumesc, in primul rand, consilierului PSD Sorin George Botez cu care am discutat in permenenta pe marginea proiectului pana i-am dat forma finala, dar si viceprimarului Cristian Ganea, posibil viitorul primar, care s-a implicat inca de la inceputul anului in curs. Mai multumesc, pe aceasta cale, pentru aportul din acest an, pentru cum au sustinut proiectul consilierilor PSD Marilena Stanciu si Gabriel Minea, si celorlalti colegi ai lor care au inteles ca e nevoie de acest proiect de hotarare ca sa se rezolve, dupa 26 de ani, problema cainilor comunitari din Ploiesti. Ups, era sa il uit pe singurul independent din Consiliul Local, respectiv Radu Socoleanu, caruia, de asemenea, ii multumesc.
Desi acest articol s-a vrut a fi unul de multumire fata de consilierii locali, mentinonez inca o data, daca mai era nevoie, aportul deosebit al presedintelui Federatiei Nationale pentru Protectia Animalelor, Carmen Arsene, care chiar si in concediu fiind s-a aplecat asupra proiectului exprimandu-si puncte de vedere care au stat la baza formei finale.

De aceasta reusita trebuie sa fie mandra toata lumea, de la jurnalisti si oameni din societatea civila, pana la politicieni si consilieri locali pentru ca, iata, democratia participativa, functioneaza in municipiul Ploiesti.

Imediat ce va fi postat pe site-ul primariei, voi reveni cu publicarea proiectului pentru ca sa il cititi si sa luati la cunsotinta prevederile lui.

P.S. Incepand de astazi, Iulian Teodorescu nu mai este primarul municipiului Ploiesti.  Propunerea de demitere a acestuia a fost votata in cadrul sedinte de Consiliu Local de astazi.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy