Take a fresh look at your lifestyle.

Vant bun in pupa de la Finante. N-ai platit facturile in 60 de zile, ti se blocheaza contul

Raporturile comerciale, respectiv platile intre comercianti sau intre unitatile administrativ teritoriale si societatile comerciale sunt, mai nou reglemtate prin lege. Astfel, Legea 72/2013 vine sa disciplineze atat primarii cat si comerciantii, care au obligatia ca in termen de 60 de zile sa achite ce au consemnat in facturile de plata. Prin acest nou act normativ se previne, intr-un fel insolventasau falimentul  societatilor comeciale care, din cauza unor primari rau-platinci sau cu un buget redus sunt nu achita la timp sumele contractate.

In aceeasi ordine de idei, legea mentionata mai sus introduce pentru prima data notiunea de “profesionisti”, care reprezinta: orice persoana fizica sau juridica, care exploateaza o intreprindere cu scop lucrativ. Astfel, cel putin teoretic, mai mult de 60 de zile  nu se mai permite intarzierea la plata. Ar fi bine sa studiati aceasta lege, pentru ca vine in sprijinul tuturor si este un act normativ de bun augur emis de guvernul Ponta. In ceea ce priveste unitatile administrativ teritoriale care nu efectueaza platile in perioada mentionata, risca sa li se blocheze conturile.

Dupa informarea primarilor cu privire la un alt act normativ( OG 3/20134) care reglementa recuperarea arieratelor pna la 29 martie, in acest moment doar o primarie are conturile blocate, respectiv Drajna, care a promis ca pana vineri va achita arieratele. “Daca nu-si vor respecta promisiunile, conturile nu vor fi deblocate”, ne-a declarat Daniel Petre, directorul Directiei Finantelor Publice Prahova. Ambitia acestuia pentru acest an ewste aceea de a incasa in plus de la contibuabilii din “subordinea” sa suma de 100 de milioane lei. Cu atat mai mult cu cat anul trecut, a reusit sa inregistreze un plus la venituri de 60 de milioane de lei.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy