Take a fresh look at your lifestyle.

Valea Doftanei//Consilierul PP DD Oceanu Daniel Vasile trage cu dintii de functie, desi partidul nu-l mai vrea

La invitatia deputatului PP DD Gabriela Anghel, am participat la sedinta de Consiliu Local din Valea Doftanei, unde s-a supus votului consilierilor proiectul referitor la vancantarea unui post de consiier. Numele acestuia este Daniel Vasile Oceanu, desi pe foaia de “joc” era trecut doar Daniel Oceanu. Omul nu recunoastea ca se numeste asa, cu toate ca era singurul consilier local PP DD cu acest nume, fratele sau, membru PNL si viceprimar numindu-se Adrian Oceanu. Hilara a fost pozitia pe care a luat-o vacantatul Oceanu, atunci cand a spus ca el nu e nascut din tata Miron si mama “nu mai stiu cum”( n.r.-asa a zis acesta) si spunem noi Gheorghe, ca sa rada si el.
Primarul Ion Manea a dat dovada de echilibru si cunoastere a legii 215/2001, cu privire la administratia locala si a suspus votului consilierilor proiectul privind vacantarea postului lui Oceanu. De aici a inceput dezmatul care avea la baza prietenia dintre consilieri si, mai ales, necunoasterea legii de functionare a Consiliului Local. Am constatat ca prietenia fie ea si doar poltica, e mai presus de lege la Valea Doftanei si, asa cum veti vedea in materialul video, multi dintre cei prezenti ar fi facut orice sa isi scape amicul. Numai ca unde-i lege nu-i tocmeala si, dupa numararea voturilor de catre Vasile Piele, secretarul primariei, pana la urma ar fi iesit un 6 “Pentru” si 4s-au abtinut, care l-a scos din Consiliul Local pe Oceanu Daniel Vasile. Interesant si, in acelasi timp ilegal, este faptul ca fratii Oceanu au votat desi nu aveau dreptul, conform legii. O debandada totala care putea fi rezolvata foarte simplu, daca n-ar fi existat alte interese. Avand in vedere greseala de tipar, ca orice proiect de hotarare pana la supunerea la vot se poate modifica cu acordul consilierilor. Se supunea la vot aceasta modificare, pentru ca persoana era identificata, iar proiectul era luat la cunostinta de consilieri si votat ca atare. O grava greseala mi s-a parut faptul ca nu a existat un proiect de hotatare care sa ateste noul consilier PP DD. In acest moment, PP DD are un consilier mai putin, pana la urmatoarea sedinta de Consiliu Local.

Cam atat despre sedinta de CL, restul il vedeti pe video. As mai spune ca era acolo un barbat cu parul alb pe care il stiam de undeva si nu imi aduceam aminte de unde. Cand am ajuns la calculator si m-am apucat de scris mi-am dat seama ca este secularul sercretar Vasile Piele, de care m-am mai lovit in 2008 cand faceam o ancheta jurnalistica despre atribuirea unor terenuri cu cantec. Vezi AICI ancheta si poate primarul Ion Manea ia in calcul demiterea acestui secretar care lasa mult de dorit din punct de vedere legislativ si daca e luat la puricat s-ar putea sa iasa multe la iveala.

“ A fost dat afara pentru ca incurca mereu partidele cu care voteaza. E important ca PP DD sa aiba un vot unitar in folosul cetatenilor. Daca noi avem doi consilieri si unul voteaza intr-un fel, iar celalalt in alt fel, proiectele PP DD pentru comunitate, nicoodata nu vor putea trece. Domnul Oceanu nu respecta ierarhia in partid. Nu are o activitate de partid, pur si simplu face decat ce vrea si ce crede el. Nu considera necesar sa vina la sedinte, sa expuna pareri. Domnul Oceanu Daniel Vasile nu stie ca face parte dintr-un partid”, ne-a spus Gabriela Anghel.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy