Take a fresh look at your lifestyle.

Un proiect pe nume „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!”, pentru eliminarea violenței împotriva femeilor

La data de 25 noiembrie a fiecărui an este marcată, la nivel internațional, Ziua pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor.

Evenimentul este unul deosebit de important, în contextul în care fenomenul este tot mai des întâlnit în rândul acestui segment de populație și este o încălcare gravă a drepturilor omului. Această zi atenţionează asupra acţiunilor pe care autoritățile și fiecare cetăţean în parte trebuie să le întreprindă pentru a stopa violenţele şi agresiunile comise împotriva femeilor.

            Cu această ocazie, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova  informează opinia publică despre faptul că instituția implementează în calitate de partener local al Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, proiectul „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!”.

            În scopul prevenirii și intervenției în situații de abuz, în acord cu obiectivul general al proiectului, în structura D.G.A.S.P.C. Prahova funcționează un serviciu social de tip Locuință Protejată, un Cabinet de Consiliere Vocațională și Grup de Suport pentru victimele violenței domestice.

Prin intermediul serviciilor dezvoltate în cadrul proiectului, victimele violenței domestice beneficiază de găzduire, informare, consiliere și sprijin în vederea adaptării la o viață independentă activă, dar și de oportunități de orientare și integrare/reintegrare  profesională toate acestea având ca scop asigurarea securității personale și a independenței financiare și economice.

Persoanele interesate pot să apeleze nr. de tel.: 0731336870 – Responsabil Servicii Sociale proiect VENUS – Monica Oprea. De asemenea, pot să consulte pentru informații suplimentare site-ul DGASPC PH www.copilprahova.ro – secțiunea Proiecte.

 DIRECTOR EXECUTIV,

BOCIOACĂ ALEXANDRU ION

Sursa foto: stirileprotv.ro


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy