Take a fresh look at your lifestyle.

Studiez, deci pedalez// Final de sezon primavara-vara studentObike 2014

studentObike, un proiect al Asociatiei Green Revolution, in parteneriat cu Raiffeisen Bank, anunta incheierea sezonului primavara – vara 2014, incepand cu data de 30 iunie 2014. Pentru perioada verii, singurul centru studentObike care va ramane deschis este centrul din Complexul Agronomie. Multumirile merg catre cei 19.000 de studenti care au ales bicicletele studentObike ca mijloc de transport sau de recreere, incepand din martie pana in iunie, si care au participat la activitatile organizate in cadrul proiectului, dar si catre autoritatile, partenerii si sponsorii care au sprijinit proiectul.

Programul StudentObike  promoveaza folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ in randul studentilor. Suntem prezenti in cele mai mari centre universitare din tara, pe axa principala de transport pentru studenti, pentru ca ne dorim  sa construim un comportament responsabil fata de mediu si un stil de viata sanatos pentru tineri. Avem convingerea ca prin acest proiect contribuim la dezvoltarea comunitatilor si ne bucuram sa vedem ca numarul utilizatorilor StudentObike este mai mare in fiecare an”, a declarat Corina Vasile, Director Directia Comunicare si Relatii Publice, Raiffeisen Bank.

„Odata cu sfarsitul sesiunii, studentii intra in vacanta, la fel si bicicletele studentObike. Ne bucuram ca un numar atat de mare de studenti au ales bicicleta in drumurile lor de la cursuri, la biblioteca sau spre locuri de relaxare din campusuri sau din oras. Speram sa foloseasca bicicleta si in timpul vacantei si sa grija de sanatatea lor, dar si de mediul inconjurator. Le multumim celor 19.000 de utilizatori si ii asteptam plini de energie incepand din septembrie”, a declarat Raluca Fiser, presedinte Asociatia Green Revolution.

In lunile martie – iunie 2014, centrele studenObike au inregistrat 19.000 de mii de utilizatori. Astfel, in centrele din Bucuresti, localizate in Complex Agronomie – Herastrau, Politehnica-Rectorat si Politehnica-Regie, peste 9.000 de studenti au inchiriat bicicletele studentObike. Studentii ieseni au mers la centrul de inchiriere de la Facultatea de Constructii in numar de aproape 4.000 si peste 2.000 de studenti din Cluj au inchiriat bicicletele galbene de la centrul de inchiriere din Complexul Hasdeu. Studentii din Brasov au inchiriat si ei bicicletele galbene de la centrul aflat in Complexul Memorandului, totalizand aproape 1.000 de inchirieri, iar peste 2.000 de studenti din Ploiesti  – Facultatea Petrol si Gaze s-au plimbat cu bicicletele.

Despre studentObike:

studentObike este primul proiect national de inchiriere gratuita de biciclete destinat studentilor din sapte centre universitare, aflate in Bucuresti (trei centre), Brasov, Cluj-Napoca, Iasi si, incepand cu anul acesta, si in Ploiesti.

In tara, centrele studentObike se localizeaza in: Iasi – Facultatea de Constructii, Cluj – Complexul Hasdeu, Brasov – Complexul Memorandului si Ploiesti  – Facultatea Petrol si Gaze.

In cei 3 ani si jumatate de functionare, programul  « studentObike » a reusit sa scoata aproape 80.000 de studenti la pedalat. studentObike este implementat in campusurile universitatilor partenere: Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterina, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi si Universitatea Petrol si Gaze din Ploiesti.                                 

Centrele studentObike pun gratuit la dispozitia studentilor 350 de biciclete: 160 de biciclete in Bucuresti, 40 in Brasov, 40 in Cluj-Napoca si 60 de biciclete in Iasi, 50 la Ploiesti.

Proiectul studentObike se desfasoara in parteneriat cu Primaria Generala a Capitalei, Primaria Municipiului Brasov, Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Primaria Municipiului Iasi, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterina, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi.

Despre Green Revolution :

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. Green Revolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectful fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

 

Pentru informatii suplimentare:

Matei Geanina, Communication & PR Coordinator @ ASOCIATIA GREEN REVOLUTION

Mobil: 0728.051.780

Telefon: 021/310.63.97; Fax: 021/316.28 23

Adresa: str Intrarea Valului, nr 2, sector 1, Bucuresti

Email: geanina.matei@greenrevolution

Mai multe detalii pe: https://www.facebook.com/Studentobike sau pe site-ul www.greenrevolution.ro.

 

 

 

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy