Take a fresh look at your lifestyle.

Sorin George Botez e presedinte de sedinta pe viata? Aplicati Legea 215/2001 in spiritul ei din 3 in 3 luni

Alegerile din 2016 au adus un primar ca Adrian Dobre si un Consiliu Local format din 27 de persoane. Poate ca unii nu sunt familiarizati cu “procesul tehnilogic” si m-am gandit sa vorbesc despre ceva ce este cel putin immoral in Consiliul Local Ploiesti. Asadar, pe aceasta scena pe care se joaca un spectacol care poate fi drama sau comedie pe parcursul unei zile de lucru cel care regizeaza acest teatru din Consiliul Local este nimeni altul decat consilierul local PSD Sorin George Botez care, desi este avocat de meserie, refuza sa inteleaga spiritul legii si o interpreteaza in litera ei si in folosul  dumnealui. Ca sa ne facem si mai bine intelesi redam prevederea legii care vine in sprijinul afirmatiilor noastre si doar lipsa bunului simt si infatuarea insuportabila pe care Sorin George Botez le are il mentin in functia de presedinte de sedinta de la inceputul mandatului, adica din iulie 2016. Nu e mai putin adevarat ca la acestea se adauga si indolenta si lasitatea tuturor consilierilor locali care accepta ca niste oi sa mearga cu turma, adica fara personalitate, ca Botez sa stea in fruntea lor de doi ani, desi legea spune ca presedintele de sedinta se alege pe o perioada de 3 luni, prin Hotarare de Consiliu Local. E drept ca nu spune in clar ca presedintele nu trebuie sa fie Sorin George Botez, dar o elementara logica ne arata ca o data la 3 luni trebuie sa fie ales presedinte oricine altcineva nu acelasi om. Prin urmare, daca o treime dintre consilierii locali  ar cere schimbarea presedintelui non-stop Botez George Sorin, chiar daca exista o majoritate PSD+ALDE, se poate cere schimbarea presedintelui de sedinta. Avand in vedere ca PNL are 10 consilieri locali, cu usurinta ar putea cere si propune pe altcineva. Oricine altcineva! Scuza ca PSD+ ALDE are majoritate este de desene animate atata timp cat acestia nu fac niciun demers, nu isi apara drepturile care li se cuvin.

Dar nu tin minte sa fii existat vreo preocupare din parte consilierilor locali PNL care sa ceara schimbarea presedintelui de sedinta. Iar daca ar cere, iar PSD+ ALDE ar propune aceeasi persoana, adica Botez George Sorin, s-ar impune solicitarea unei pareri din partea Ministerului Afacerilor Interne in paralel cu o  parere din partea instantei. Bataia de joc la adresa democratiei de la nivel central serveste drept model si la nivel local, din cate se pare.

Pentru a ma face mai bine inteles, pe langa aroganta deranjanta a domnului Botez, exista si parti bune, dar acestea nu tin de cald nimanui, daca prezenta non stop a domnului Botez in functia de presedinte sfideaza normele elementare de bun simt si intepretare a legii. Mai mult, in desfasurarea sedintelor se poate observa starea conflictuala permanenta creata de acesta, cu umor sau nu, motiv pentru care, poate, prestatia primarului Adrian Dobre este atat de lamentabila. Iar pe noi, prostii astia care va dam banii pe mana, ne intereseaza mai putin spre deloc certurile voastre, prin comparatie cu cat ne intereseaza sa luati decizii pentru binele comunitatii, nu al vostru.

Dupa intamplarea de ieri din Parlamentul Romaniei, cand opozitia a cerut revocarea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor a domnului Liviu Dragnea, iar Florin Iordache si-a pus superglue pe scaunul de presedinte de sedinta si se uita tamp la toti cei care ii cereau sa supuna la vor propunerea, mi s-a parut o asemanare izbitoare intre cele doua personaje. (C)Iordache este de departe un om lipsit de inteligenta fata de Botez, dar modul in care trag cu dintii amandoi sa stea in capul mesei nu lasa loc de deosebiri intre ei. Domnul Botez sa nu uite ca are o sotie care este judecator la Curtea de Apel si ca, macar din acest motiv, ar trebuie sa stea pe margine, pentru a nu trezi suspiciuni in legatura cu procesele care au loc la Curte si care vizeaza actiunile sale ca presedinte de sedinta. Sa zicem, spre exemplu, ca domnul Botez ar propune de mai multe ori votarea unei Hotarari de Consiliu Local pana se intrunesc voturile necesare trecerii unui act normativ si acest lucru ar face obiectul unui proces la Curtea de Apel. Ar conta ca este sau nu in completul de judecata sotia domnului Botez? Timpul este cel care va da raspunsul la aceasta intrebare…

Prin urmare, atrag atentia consilierilor locali ca sa ceara schimbarea presedintelui de sedinta urmand procedura legala, sa demonstreze ca au demnitate si ca nu se ascund dupa fuste. De ce sa nu vedem ca presedinti de sedinta pe Sanda Dragulea sau Zoia Staicu? Doar nu au venit in Consiliul Local ca sa faca afaceri sau sa isi angajaeze rudele ori prietenii prin institutiile publice locale. Sau poate ca toti ceilalti conslieri locali, din toate partidele sunt incompetenti si numai Botez e singurul competent dintre ei.

Punem in vedere consilierilor locali sa rezolve aceasta problema in sedinta ordinara urmatoare de Consiliu Local, altfel vom actiona in consecinta pentru a afla care este normalitatea si legalitatea in aceasta situatie care nu stim sa mai aiba loc in alta comunitate.

Pentru o mai buna intelegere a demersului nostru, care face apel la onoare si demnitate politica, va citam mai jos prevederea legala:

Legea 215/2001, cu privire la administratia locala

Art. 35. –

(1) După declararea ca legal constituit, consiliul local alege dintre membrii săi, prin hotărâre adoptată cu votul deschis al majorității consilierilor locali în funcție, un președinte de ședință, pe o perioadă de cel mult 3 luni, care va conduce ședințele consiliului și va semna hotărârile adoptate de acesta.

(2) Consilierul local ales în condițiile alin. (1) poate fi schimbat din funcție, la inițiativa a cel puțin unei treimi din numărul consilierilor locali, prin votul majorității consilierilor locali în funcție.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy