Take a fresh look at your lifestyle.

SITUATIA TRAFICULUI: Circulatia pe Autostrada Soarelui a fost reluata. Ce drumuri mai sunt blocate

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că, duminică, pe Autostrada Soarelui a fost reluat traficul rutier pentru toate categoriile de autovehicule pe tronsonul Bucureşti – Cernavodă. Întrucât, pe mai multe porţiuni, partea carosabilă este acoperită cu zăpadă bătătorită şi gheaţă, conform prevederilor legale viteza de deplasare nu poate depăşi 50 km/h. Pentru prevenirea accidentelor rutiere şi a blocajelor de trafic, poliţiştii rutieri asigură respectarea acestei limite de de viteză cu ajutorul aparaturii radar.

Conducătorul de vehicul este obligat să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă, potrivit prevederilor HG 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările ulterioare. Unele sectoare ale unor drumuri naţionale care străbat zone montane sunt închise pe perioada iernii, în fiecare an. Cele mai importante sunt DN7C-Transfăgărăşan, între Piscu Negru şi Bâlea-Cascadă, DN7A între Groapa Seacă şi Obârşia Lotrului şi DN67C Curpăt – Rânca.

Poliţia avertizează că pe DN1, pe Valea Prahovei, vor începe să se formeze coloane de maşini, însă cel mai aglomerat va fi la lăsarea serii, când turiştii vor părăsi pârtiile în număr mare şi se vor îndrepta spre casă. De aceea, automobiliştilor care doresc să ajungă din Braşov în Ploieşti (şi invers) le este indicată ruta alternativă DN1A Săcele – Cheia – Vălenii de Munte – Ploieşti.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă o atenţionare, valabilă până în data de 3 februarie 2011, conform căreia în Moldova, Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Transilvania şi Maramureş vremea va fi geroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, astfel încât temperaturile minime se vor încadra pe arii extinse între -25 si -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.

Sursa: mediafax.ro


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy