Take a fresh look at your lifestyle.

Serviciile acordate copiilor autisti de ONG-uri vor fi decontate de CAS

Secretarul Comisiei pentru sanatate si familie din Camera Deputatilor, dr. Florin Buicu, a declarat ca a fost adoptata in plen completarea si modificarea Legii nr.151/2010, in care a fost cuprinsa si prevederea referitoare la decontarea de catre Casa de Asigurari de Sanatate a serviciilor de specialitate acordate co-piilor autisti de catre organizatiile neguvernamentale. O alta prevedere este aceea ca Ministerul Educatiei, Ministerul Sanatatii, Ministerul Muncii si ONG-urile sa stabileasca o procedura prin care copiii cu autism sa poata fi integrati in scoli normale. Urmeaza ca pe baza legii sa fie stabilite si normele de aplicare. Prin legea de fata a fost creat practic cadrul referitor la conditiile de invatamant ale pacientilor cu autism, partea de protectie a pacientului si apartinatorului si partea de terapie, nu doar cea medicamentoasa, ci si cea de psihoterapie.   Deputatul a sustinut ca desi la aceasta data autismul este considerat ‘o conditie pe intreaga viata si nu poate fi vindecat’, nu inseamna ca nu se poate face nimic pentru persoanele cu autism si ca acestea ar fi irecuperabile. 
A avea un copil autist inseamna ca in permanenta cineva sa fie in preajma lui, sunt parinti care renunta la serviciu pentru a se ocupa de nevoile acestora si in prezent toate costurile pentru terapie sunt suportate de catre parintii pacientului. 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy