Take a fresh look at your lifestyle.

Sectia Karate- Conpet, printre castigatori la Cupa Romaniei

CUPA ROMANIEI

Sambata 08 septembrie 2012 s-a desfasurat la Voluntari, Cupa Romaniei pt tineret si seniori, baieti si fete, la probele kata si kumite.

Este de consemnat participarea a 2 sportivi conpetisti, Beldeanu Sabina la tineret si Cosmin Porumboiu la seniori. Sabina Beldeanu a ocupat locul 2 la kata si locul 2 la kumite. Cosmin Porumboiu a reusit la kata locul 4 si la kumite2.

SELECTIE PENTRU LOTURILE NATIONALE

In aceeasi sala s-a desfasurat selectia pentru alcatuirea loturilor nationale in vederea participarii la campionatul mondial. Astfel in afara de cei care erau déjà nominalizati in loturi am mai obtinut calificari pentru Gabriel Bejgu (cadeti) la kumite, cat. -50 kg, Stefan Spita(juniori) la kumite, cat.-65kg, Radu Popescu (cadeti)- kata.

Astfel am avut in loturile nationale urmatorii sportivi :

Seniori

Cosmin Porumboiu / kata si kumite

Tineret

Sabina Beldeanu / kumite

Juniori

Stefan Spita / kumite

Marius Creta / kata si kumite

Cadeti

Gabriel Bejgu / kumite

Radu Popescu / kata si kumite

30.09.2012 PLOPENI-PRAHOVA

CUPA DE TOAMNA / COPII/CADETI/JUNIORI/TINERET/SENIORI

CS CONPET Ploiesti impreuna cu JKA Karate Brasov a or ganizat competitia mai sus amintita, principalul scop fiind o ultima verificare a componentilor lotului national inaintea campionatului mondial. In plan second a stat oferirea unei intreceri sportvilor de toate varstelor si de pe toate nivelele tehnice.

Probele cele mai atractive si care au electrizat publicul aufost KUMITE ECHIPE in sistem rotativ. Ambele grupe au fost castigate de sportivii de la CS Conpet atat la masculine cat si la feminin. Rezultatul este cu atat mai meritoriu pentru fete datorita faptului ca brasovenii aveu in echipa o campiona mondiala pe Adina Seitz, care a pierdut puncte importante in fata Adreei Neagu, sportiva noastra fiind foarte determinate.

OCTOMBRIE

CAMPIONATUL MONDIAL DE KARATE-DO / CUPA MONDIALA KOHAI

SKDUN (Shotokan Karate-Do United Nation)

13-14.10.2012 MILANO-BOLLATE / ITALIA

 

Doua evenimente majore desfasurate in acelasi timp CAMPIONATUL MONDIAL si CUPA MONDIALA KOHAI.

Participare record pentru a XX-a editie a mondialelor, 1200 de sportivi din peste 35 de tari s-au aliniat la cele doua evenimente.

Primul ca importanta, Campionatul Mondial, s-a adresat sportivilor cu grade superioare, centuri maro si negre si avut limita de participare per tara. Cupa Mondiala Kohai s-a adresat gradelor inferioare, centuri albe, galbene, orange, verzi si albastre indifferent de varsta, numarul de sportivi inscrisi fiind nelimitat.

La Campionatul Mondial am avut 7 sportivi selectionati in loturile nationale, iar la Cupa Mondiala am inscris 10 sportivi.

Am plecat din Ploiesti, joi 11 oct, si am calatorit alaturi de sportivi de la Campina si Brasov si ei componenti ai loturilor nationale. Vineri, in jurul pranzului am ajuns la hotel, in Fiera Limbiate, la 16 km de Bollate, locul de desfasurare al campionatului.

Sambata, la ora 9 a avut loc sedinta tehnica pentru arbitrii si antrenori, iar la 9.30 s-a dat startul pentru Cupa Kohai. Competitia s-a desfasurat pe 10 suprafete, pe fiecare suprafata oficiind 5 arbitrii. Aici este de remarcat, ca si noi ploiestenii, am avut un arbitru la campionatul mondial, pe Stefan Marinica, membru la CS CONPET.

Sportivii nostril s-au comportat remarcabil cu toate ca emotiile au fost pe masura, iar concurenta foarte puternica.

La Cupa Mondiala Kohai au urcat pe treptele podiumului:

1. Zafiris Flavius – cat. copii 1– medalie de argint – kumite ind (centura albastra)

2. Penescu Antonia – cat. copii 1– medalie de aur – kata ind (centura albastra)

3. Toma Alexandra – cat. cadeti– medalie de argint – kata ind (centura galbena)

4. Neagu Andreea – cat. cadeti– medalie de argint – kumite ind (centura albastra)

5. Nita Draga – cat. seniori– medalie de aur – kata ind (centura galbena)

 

Sau mai clasat pe locurile 5-8 :

1. Maselusa Theodora –kata ind.

2. Neagu Stefan – kata ind.

3. Tudor Crina – kumite ind.

 

In paralel, tot sambata, pe masura ce categoriile de sportivi de la kohai isi incheiau competitia, intrau pe suprafete sportivii cu grade avansate de la Campionatul Mondial. Era prima competitie de asemenea anvergura la care sportivii nostri participau pe noul sistem competitional. Dupa pregatirea facuta in vara asta cu 2 cantonamente, unul la Poiana Pinului alaturi de lotul national largit si cel de-al doilea la Mamaia, unde am lucrat in sistem de antrenament individualizat, dupa ce 2 maestrii japonezi ne-au vizitat dojo-ul, Namiki Toshiaku si Yasuyoshi Saito invitati de shihan Aurel Patru-Presedintele SKDUN, eram motivati la maxim pentru castigarea celor mai frumoase medalii.

Bucuria aceasta ne-am facut-o Sabina Beldeanu, Creta Marius si Radu Popescu, fiecare din ei castigancate o medalie de aur. Apoi Marius Creta ne mai aduce un bronz. Sabina Beldeanu(tineret), o sportiva cu o dinamica fantastica atat in plan fizic cat si nivel intelectual, la kumite, cat. +60 kg nu iarta nimic si aurul este al ei. Aveam la un moment dat sportivi pe 7 suprafete asa ca eu ca si antrenor alergam la fiecare in parte sa-I mai spun un cuvant, sa-l incurajez, sa-l motivez. Este greu de urmarit o competitie care se desfasoara simultan pe 10 suprafete. A urmat Marius Creta (juniori) la kata individual. S-a calificat in finala cu cea mai buna nota, unde a prezentat kata Gojushiho-Sho. O a doua medalie de aur pentru sportivii nostri a adus Marius. Cand a iesit mi-a spus ca a dat tot ce avut mai bun.

Apoi Radu Popescu (cadeti) la kumite, cat. -58kg a luptat exceptional castigand meci dupa meci nelasand nici o sansa advesarilor. Si el aduce cea de a treia medalie de aur. Tot sambata Marius Creta a intrat si la kumite, cat. -62kg unde castiga 2 meciuri, unul prin ippon. In semifinale intalneste pe campionul en-titre si ramane cu medalia de bronz. Efort superb a lui Marius…

A doua zi, duminica, l-am in prima parte a zilei pe seniorul Cosmin Porumboiu care a intrat mai intai la kata unde s-a clasat pe locul 9…trecand 2 tururi si apropiindu-se de cei mai buni sportivi ai momentului. In pauza de pranz, shihan Aurel Patru, a chemat in sala amfitetru toti sportivii care concurasera la kumite, pentru a alcatui cu cei mai in forma sportivi romani echipele de kumite, mixt, masculin si feminin.

Astfel Sabina Bedeanu este selectionata in echipa mixta de tineret, iar Radu Popescu este selectionat atat in echipa mixta cat si in cea masculina de juniori.

Am punctat si aici aducand delgatiei nostre medalii astfel ca Sabina mai cucereste un argint la echipe , iar Radu un argint si un bronz.

Cu 5 medalii la Cupa Mondiala Kohai si 7 medalii la Campionatul Mondial, dintre care 4 la probe individuale, consider ca am luat un start exceptional in noua zona a karate-ului in care concuram.

 

REZULTATE CAMPIONATUL MONDIAL

1. Beldeanu Sabina – tineret- . kumite cat +60 kg – medalie de aur

2. Creta Marius – juniori – kata ind – medalie de aur

3. Popescu Radu – cadeti – kumite cat -58kg – medalie de aur

4. Creta Marius – juniori- kumite cat. -62 kg – medalie de bronz

5. Beldeanu Sabina – tineret – kumite echipe mixt – medalie de argint

6. Popescu Radu – cadeti – kumite echipe mixt – medalie de argint

7. Popescu Radu – cadeti – kumite echipe masculin – medalie de bronz

 

Multumim pe acesta cale conducerii cluburilor CS CONPET si CS PETROLUL, multumim conducerii principalului nostrum sponsor SC CONPET SA. De asemenea vreau sa multumesc fimei MEDICER care anul acesta ne-a dat posibilitatea, prin sponsorizarea cu 200 m de tatami, sa ne pregatim in conditii specifice concursurilor internationale.

Si nu in ultimul rand multumesc celor care au fost alaturi de noi, atat financiar cat si sufleteste, parintilor care fac parte din echipa, parintilor care traiesc alaturi de noi atat victoriile cat si infrangerile.

In urmatoarea perioada ne vom pregati pentru CN de echipe, kata si kumite, si mai avem in program 2 cupe pentru copii, una la Brasov, cealalta la Navodari. De asemenea intentionam sa –l invitam, pana la sfarsitul anului, alaturi de noi, pe shihan Aurel Patru, 7 dan, pentru un stagiu si examen de grad.

Antrenor Emerit,

Aurelian NICOLAE, 4 DAN


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy