Take a fresh look at your lifestyle.

Scrisoare deschisa// D-le Iulian Dumitrescu m-ati adus in situatia de a intra in greva foamei pentru ca, in bataie de joc, ati ales sa dati 100.000 de lei la municipiu desi avem nevoie de 20 de milioane pentru cogenerare

Modul in care intelege d-ul Iulian Dumitrescu sa faca administratie lasa mult de dorit, pentru ca se lasa condus de resentimente si nu se gandeste la consecintele deciziilor sale asupra unora dintre cei care au nevoie de prestatia lui profesionala. Ma refer aici la ploiestenii care sunt racordati la sistemul centralizat si au fost nevoiti sa stea in frig in apartamente( printre acestia ma numar si eu) pentru ca presedintele CJ Prahova a vrut anul trecut, in vara, sa mute CET Brazi la Ploiesti, sa se spele pe maini de obligatiile pe care le avea ca proprietar, dupa ce a decis cu de la sine putere sa rezilieze contractul cu fostul operator pe 2 august 2022. Ce a urmat stiti cu totii, mai ales cei direct afectati.

In prezent, s-a ajuns in situatia in care, de undeva din octombrie, noul operator de termie, respectiv SC Termo Ploiesti SRL, care ca actionar Consiliul Local sa consume resurse mari din bugetul local, functionand pana acum trei saptamani doar in baza CAF2, un echipament epuizat fizic, de care nici fostul/ fostii operatori nu s-au ocupat si nici Consiliul Judetean inainte de al preda. Numai Dumnezeu stie cum functioneaza acest CAF2 si, mai ales, pentru cat timp. Am spus pana acum trei saptamani, pentru ce atunci a fost pusa in functiune TAG care a adus un plus de 20 de caldura in calorifere si 20 de MGWh pe piata de electricitate, care contribuie la incasarile firmei cu o medie de 350.000 de lei/ zi din electricitate.

De mai bine de o luna am depus in atentia presedintelui CJ Prahova un memoriu in care am prezentat detaliat necesitatea pornirii cazanului 5 si turbinei 5 pentru a eficientiza si rentabiliza SC Termo Ploiesti SRL, cu scopul final, in timp, dupa implementarea proiectelor europene pe cogenerare, de a elimina subventia si chiar a scadea tariful la gigacalorie.

Pentru a se intampla acest lucru este nevoie ca acest cazan 5 si turbina 5 sa fie pornite si sa isi mentita activitatea continuu, pentru ca in cazul unor sincope(cauzate de lipsa banilor zilnici pentru gaze) care ar duce la oprirea cazanului si turbinei, sa plateasca despagubiri pentru nerespectarea planului asumat in piata de electricitate.

Citeste si: Primarul Ploiestiului a solicitat oficial, ieri, 20 de milioane de lei de la CJ Prahova pentru punerea in functiune a structurii 5. Vezi si apelul video pentru presedintele I. Dumitrescu

Prin urmare, suma de 20 de milioane de lei ceruta de primaria Ploiesti Consiliului Judetean Prahova pentru a sustine pornirii si continuitatii functionarii cazanului 5 si a turbinei 5 in cogenerare este imperios necesara, dar cu dusmanie fata de ploiesteni, saptamana trecuta, dupa ce fusese depusa cererea primariei, presedintele Iulian Dumitrescu a dispus ca din impozitul de venitul global(IVG), sa fie virata catre municipiu suma de 100.000 de lei.

Din 20 de milioane cat a fost solicitat pentru bunastarea ploiestenilor si buna functionare a operatorului de termie, d-ul Dumitrescu a dat, probabil in scarba, doar 100.000 de lei.

Avand in vedere aceasta bataie de joc fata de ploiestenii platitori de taxe si impozite, care ajung si la bugetul CJ Prahova, am luat decizia atat ca cetatean cat si ca presedinte al UniuniI Asociatiilor de Proprietari Prahova, in semn de protest, ca incepand din 19 februarie sa intru in greva foamei pana cand d-ul Iulian Dumitrescu va avea decenta sa ajute municipiul resedinta de judet cu pana la 20 de milioane de lei. Sper sa rezolve cat mai repede, sa nu ajung in situatia de a ma imbolnavi din cauza domniei sale.

Pentru ca nu stiu cand si cum sa ma adresez domniei sale deoarece are are telefonul personal la secret si nu stiu cand vine la servici, am decis astazi sa depun o cerere conform Legii 544/2001, pentru a afla daca isi indeplineste indatoririle de servici. Cererea depusa la registratura CJ Prahova are nr. i/20/4353/20.02.2022 si cuprinde urmatoarele intrebari la care astept raspuns in maxim 10 zile, conform art. 7 alin 1:

  1. Ce suma primește CJ Prahova de la primaria Ploiești conform legii?
  2. Ce gen de raporturi juridice de munca exista între președintele Iulian Dumitrescu și CJ Prahova: contract individual de munca, contract de mandat sau ce anume și care este venitul lunar net al președintelui Iulian Dumitrescu?
  3. Câte ore pe zi este prezent la sediul CJ Prahova in timpul unei săptămâni de lucru pentru care este remunerat?
  4. Cum justifica d-ul presedinte Iulian Dumitrescu, în măsura în care informațiile care au ajuns la Intransigent, lipsa aproape totala de la servici?
  5. Care este programul de audiențe oficial al dului Iulian Dumitrescu, presedintele CJ Prahova?
  6. Câte au audiențe a avut d-ul Iulian Dumitrescu, in nume personal, conform atribuțiilor care îi revin conform legilor în vigoare, de când desfășoară activitatea de presedinte al CJ Prahova?
  7. Cum justifica d-ul Iulian Dumitrescu acordarea sumei de 100.000 de lei către primăria Ploiești in conditiile in care recent aceasta i-a cerut sprijinul de 20 de milioane lei pentru pornirea si susținerea cogenerarii cazanului si turbinei 5, având în vedere că încasările operatorului de termie nu asigura certitudinea continuității funcționării si pentru evitarea penalităților la care ar fi supusa SC Termo Ploiesti SRL în cazul în care nu respecta planul asumat de electricitate produsă?

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy