Take a fresh look at your lifestyle.

Sabina Radu, fotbalista romanca din campionatul italian: „Sunt foarte mandra ca pot reprezenta Romania”

Reporter: Sabina, esti componenta de baza a nationalei de futsal, infiintata nu cu mult timp in urma. Ce ne poti spune despre aceasta echipa si performantele ei recente?

Sabina Radu: Sunt foarte fericita ca am fost chemata la nationala. Avem o echipa buna, dar avem mult de lucrat in momentul acesta. Multe din fete vin din iarba si nu-i simpla această schimbare, mai ales ca nationala s-a constituit de vreo doua luni.

Reporter: Stiu ca ai jucat si fotbal in 11 inainte. Care e diferenta dintre cel normal si futsal, mai ales din perspectiva feminina?

Sabina Radu: Diferenta este mare. La futsal nu ai timp sa te gândești prea mult cu mingea si se bazeaza mai mult pe tehnica decat pe iarba.

Reporter: Spune-ne care e povestea ta de fobalista. Cand a inceput si care a fost motivul care a determinat-o? Pe ce post joci si la ce echipe ai jucat pana in prezent?

Sabina Radu: Am început cand eram mica, cu băieți. Dar inainte de a juca fotbal la o echipa de fete am practicat taekwondo. Mi-a placut mereu să joc fotbal. La inceput jucam atacant dar, dupa putin timp, am inteles ca vreau sa stau in poarta. Am jucat la multe echipe pana acum, la Lazio, la Napoli, iar in momentul acesta joc in Italia, in Liga 2, cu Chiaravalle, o echipa langa Ancona.

Reporter: Ai vreun model de portar pe care chiar incerci sa il copiezi in teren?

Sabina Radu: Idolul meu este Buffon, dar nu copiez. Fiecare are felul lui de apăra.

Reporter: Am vazut ca ai participat la un turneu de fotbal pe plaja. Ne poti spune ceva despre atmosfera de la aceste competitii?

Sabina Radu: Sunt cinci ani de cand joc pe plaja. Echipa mea, de trei ani castiga campionatul italian. Intru in al treilea an de cand sunt la echipa. Atmosfera este diferita si placuta. Se joaca la soare, cu muzică si e multa distractie.

Reporter: Marturisesc ca am jucat o singura data fotbal pe plaja si dupa 10 minute m-am oprit. Este un antrenament diferit fata de futsal?

Sabina Radu: Putem zice că antrenamentele si felul de a juca se aproprie mai mult la fotbalul pe iarba, dar la nivel de regulament tinde mai mai mult spre futsal.

Reporter: Cate trofee ai castigat in cariera si cu ce echipe?

Sabina Radu: Am castigat doua campionate de fotbal pe plaja si sper anul acesta al treila. Am ajuns pe locul 2 in Cupa Italiei, cu Napoli, cand jucam pe iarba si tot in anul acela am promovat in Liga 1.

Reporter: Este motivant financiar pentru o femeie sa practice fotbalul?

Sabina Radu: La nivel financiar nu-i motivant, intr-adevar. Este departe, la ani lumina de forbalul masculin din punct de vedere financiar. Noi jucam fotbal de placere.

Reporter: Ce sentimente trezeste in tine faptul ca esti componenta a nationalei de fotbal a Romaniei ?

Sabina Radu: Sunt foarte mandra ca pot reprezenta Romania la futsal si imi doresc sa putem demonstra ca si noi stim sa jucam fotbal.

Reporter: Care e cea mai frumoasa amintire din fotbal? Dar cea mai neplacuta?

Sabina Radu: Amintiri frumoase am foarte multe: una dintre ele este atunci cand am castigat campionatul in liga 2 si am promovat in Liga 1 cu echipa din Napoli. Cea mai neplacuta amintire este atunci cand mi-am rupt piciorul pe teren, in 2007.

Reporter: Care sunt impresiile tale despre fotbalul practicat la CM 2018? Care e favorita ta?

Sabina Radu: Sincer nu ma uit foarte mult la meciuri, dar preferata mea pana acum a fost Croatia.

Reporter: Ce ti-ai propus in plan sportiv si nu ai atins inca, dar speri ca o vei face?

Sabina Radu: Cu siguranta, sa castig ceva in tricoul nationalei si apoi mi-ar placea sa castig un campionat.

Reporter: In incheiere, spune-ne parerea ta despre fotbalul masculin romanesc si despre perspectivele nationalei…

Sabina Radu: Sincer nu ma uit la fotbalul masculin. A devenit numai un joc de business. Nu se mai joaca pentru tricoul echipei nationale ci numai pentru bani.

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy