Take a fresh look at your lifestyle.

Rotire de cadre la SGU// Econimistii au devenit sefi la spatii verzi

Traiesc un moment de déjà vu, acum ca am aflat ca la Societatea de Gospodarire Urbana(SGU) functiie de conducere din teritoriu sunt ocupate de persoane cu orice alta specialitate decat aceea de horticultor. Mi-aduc aminte cand un inginer electronist era pus ministru al Agriculturii si exemplele pot continua. Intotdeauna am spus ca daca vrei sa imbunatatesti sistemul pui in functiile de conducere speciliasti in domeniu, eventual un management privat. Iar daca te doare in cot de buna functionare a unei entitati care traieste din bani publici numesti lideri pe ochi frumosi sau, cum ne-am obisnuit deja, pe criterii politice. Experientele de cadre pe bani publici se intorc impotriva celor care le fac, de regula. Asa se intampla si la SGU unde economistii sunt testati pe functii de conducere din domeniul spatiilor verzi. Singura scuza a conducerii SGU ar fi aceea ca cei pusi in functii sunt genii si acumuleaza cunostintele necesare  in cel mai scurt timp. Speram sa fie asa, dar ne indoim caci daca ar fi fost geniali am fi auzit de ei.

Ca sa nu va mai plimbam cu vorba, ne referim aici la cei care poarta numele de Catalin Mezaros si Iulian Stoica, cel din urma fiind si cel mai recent intrat in categoria “genialilor”, dupa ce a fost adus la sectorul Spatii Verzi Nord, acolo unde a fost mutata fosta sefa de la Spatii Verzi Centru, o doamna numita Miturca Constanta.Tot o imbarligatura cu mutarile astea facute pe criterii de performanta, dupa cum ne-a marturisit Donald Constantin, directorul SGU. Astfel, la Nord ,sef este Viorica Pandele, una dintre cele trei ursitoare ale SGU, iar sef pe zona de Centru a muncipiului a fost adus Catalin Mezaros.

Prospaturile Mezaros si Stoica sunt de profesie economisti amandoi, iar experienta lor horticola tinde catre zero. Ne putem imagina, eventual, cum se numara in mod eficient firele de iarba sau petuniile, nu unde, cand si cum trebuie puse in pamant.

L-am contactat pe Donald Constantin pentru a ne oferi un punct de vedere. Domnia sa a fost de acord si ne-a spus urmatoarele:” Pe Mezaros l-am pus in locul doamnei Miturca, pentru ca nu a dat randament. Niciunul dintre cei doi nu sunt membri PSD. Doamna Vararu a venit o data la PSD, dar nu pun in functii oameni dupa criterii politice. I-am preluat pe toti de la venirea mea si incerc sa fac cu ei ce pot mai bine pentru Ploiesti”.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy