Take a fresh look at your lifestyle.

Rosal nu respecta contractul la Ploiesti. Intra sa vezi cum ar putea fi reziliat

Mult timp s-a chinuit Iulian Badescu sa rezilieze contractul cu Rosal. Noi venim in sprijinul lui si ii aratam calea, asa cum facem de fiecare data in folosul comunitatii, desi nu merita ajutat acest primar pentru ca nu ne intereseaza sa intram in cardasiile lui. Studiind contractile dintre primaria Ploiesti si Rosal SA, am constatat ca firma de salubritate nu respecta o prevedere contractual, fapt care poate conduce la rezilierea contractului, conform punct 14.1- “ Concedentul are dreptul sa rezilieze contractual daca constata nerespectarea de catre concesionar a obligatiilor contractual, cu exceptia celor prevazute la puctul 14.2, si daca acesta nu adopta, in termenul stabilit de concedent prin notificare, programe de masuri care sa respecte conditiile asumate”. Va asiguram ca punctual 14.2 nu se refera la ceea ce veti citi mai jos.

Astfel, conform Anexei 6 la contractul 15221/24.08.2011 zona A, “Activitatea de colectare deseuri menajere si asimilabile acestora” stabileste urmatorii indicatori de performanta ce trebuie respectati:

a)      Cantitatea de desuri colectata selective

–          Hartie/carton                    2.000 tone

–          Pet-uri                                 1.000 tone

–          Sticla                                       500 tone

Printre obligatiile contractuale stipulate in contract se afla colectarea colectiva, respective:

k) sa asigure dotarea utilizatorilor cu mijloace de realizare a precolectarii selective in cantitati suficiente, etanse si adecvate mijloacelor de transport pe care le au in dotare

l) sa inlocuiasca mijloacele de precolectare care prezinta defectiuni sau neetanseitati

Trebuie spus ca aici este si vina politiei locale care, dupa bunul obicei al directorului Crisinel Toader, care e preocupat mai mult de afacerile sale din publicitate stradala, nu face mai nimic. Iar colectarea este ingreunata. Dar, pana la urma, obligatia bunei desfasurari a activitatii de colectare selective revine Rosal pentru a respecta prevederile contractuale ce ar putea conduce la rezilierea contractului.

Nu avem date certe, dar avem convingerea ca municipalitatea nu a trimis nicio notifcare Rosal pentru respectarea infdicatorilor de performanta mentionati, dar cu siguranta acestia nu au fost indepliniti nici in 2012 , nici in 2013. Ca atare, atragem atentia primarului Iulian Badescu sa notifice firma de salubritate, iar dupa aceea, in caz ca nu se respecta indicatorii de performanta, sa rezilieze contractual.

Datele oficiale referitoare ca cantitatile colectate de Rosal, conform Anexei 6 din contractual mentionat, la care se adauga si zona B( contract 15222/24.08.2011) sunt urmatoarele:

Anul 2012

Hartie/ carton       105,56 tone

Platic                         13,26 tone

Sticla                    111,35 tone

 

Anul 2013, perioada 01.01.- 30.06.2013

Hartie/ carton       114,72 tone

Platic                         23,37 tone

Sticla                          21,32 tone

Cu acestea fiind zise, spre rusinea celor de la Rosal, contractul putea fi reziliat demult, daca cineva s-ar fi oboist sa-l citeasca. Nu trebuia decat sa notifice Rosal, iar aceasta firma sa nu fie in stare sa respecte planul stabilit. Halal administratie!

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy