Take a fresh look at your lifestyle.

Rosal nu mai vrea sa incarce deseurile din camerele de precolectare ale blocurilor turn. De astazi, fiecare asociatie afiliata este reprezentata de UAP in instanta, pentru rezolvarea acestui litigu cu Rosal

Operatorul de salubritate din Ploiesti, respectiv SC Rosal Grup SA a informat asociatiile de proprietari ca d ela 1 octombrie 2020 nu vor mai incarca deseurile menajere din interiorul camerelor de precolectare ale blocurilor turn. Acest anunt vine ca urmare a faptului ca UAP Prahova a pierdut recent procesul cu acest operator, care timp de trei ani a fost obligat de instanta sa efectueze acest serviciu de incarcare a deseurilor. Practic, Rosal doreste sa colecteze deseuriledoar daca sunt incarcate si scoase de asociatiile de proprietari in afara camerelor de precolectare pe cheltuiala proprie. De aici se ridica mai multe probleme. Ar fi o cheltuiala in plus pentru asociatiile de proprietari, incertitudinea ridicarii desurilor depozitate in afara camerelor de precoletare conform graficului care oricum nu este respectat de care operator, gunoaiele se pot imprastia din cauza vantului, cainilor comunitari, persoanelor care mai cauta in gunoaie, astfel formandu-se adevarate focare de infectie, dar si multe conflicte pe aceasta tema.

Astfel, UAP Prahova a luat act de anuntul operatorului si are de comunicat operatorului si ADI Deseuri urmatoarele aspecte:

  1. Procesul care a fost pierdut de catre Uniune …continua, prin faptul ca UAP a factu recurs, dar, mai ales a cerut instantei revizuirea dosarul in cdare a pierdut procesul descoperind anumite anormalitati juridice in judecata facuta in dosar. Aceste initiative ale noastre conduc la obligativitatea Rosal de a efectua in continuare incarcarea si colectarea deseurilor
  2. Avand in vedere ca exista pericolul formarii unor focare de infectie la camerele de precolectare in cazul in care nu sunt ridicate la timp, conform graficului, UAP Prahova a luat decizia de a sprijini asociatile compuse din blocuri turn, afiliate organizatiei noastre, prin actionarea Rosal Grup SA in instanta, in numele fiecarei asociatii in parte, pentru obligarea de a efectua operatiunile de incarcare si colectare din interiorul camerelor de precolectare

Avand in vedere ca situatia poate creea mari conflicte intre asociatii si Rosal, dar si pentru ca angajatii operatorului nu respecta graficele de ridicare a deseurilor, dar si pentru ca operatorul a declarat clar ca nu doreste sa mai incarce din interiorul camerelor de precolectare am decis sa mergem in instanta.

Astfel, fiecare asociatie afiliata, aflata in situatiile descrise mai sus, va fi reprezentata de UAP in instanta pentru a obliga operatorul, ca in baza tarifului unic, sa incarce deseurile si din camerele de precolectare, nu doar de la platformele de colectare arondate.

Astazi au fost depuse primele trei dosare in instanta si asteptam si pe celelalte pentru a demara si alte actiuni in instanta. Preconizam ca vom deschide in jur de 200 de dosare pentru asociatiile afiliate in acest litigiu cu operatorul de salubritate.

Din cauza unor probleme tehnice ale site-ului www.uapph.ro, publicat acest comunicat de presa al Uniunii Asociatiilor de Proprietari Prahova pe site-ul Intransigent. De indata ce se va remedia situatia, vom publica prezentul comunicat pe site-ul Uniunii. Multumim pentru intelegere.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy