Take a fresh look at your lifestyle.

Rosal este protejata de contract, dar si asa, nu a fost in stare sa gestioneze deszapezirea. Avem argumente sa cerem rezilierea- intra sa le vezi

Daca esti din Ploiesti, semneaza petitia AICI. Dupa ce vei citi mai jos te vei convinge ca Rosal este departe de indicatorii de perfomanta stabiliti in contractul cu Primaria, pe care noi il vrem reziliat.

Am inceput sa rasfoim contractul dintre Primaria Ploiesti si SC Rosal SA, pentru a aduce argumente primarului Iulian Badescu, in sustinerea petitiei de reziliere a acestui act. Indicatorii de perfomanta, stabilit in contract sunt departe de a fi indepliniti, in ceea ce priveste deszapezirea, caci despre ea vom vorbi in acest material. Colectarea deseurilor si activitatea de curatenie a cailor publice vor face obiectul altui articol, dupa ce vom studia mai in amanunt datele problemei. In imaginea alaturata, veti vedea, totusi, indicatorii de performanta din Anexa nr.  6, legati de curatenia cailor publice, pe care, deocamdata, va rugam sa nu-I luati in seama. Uitati-va, doar la ce este incadrat cu chenar rosu.

Asadar, trebuie spus, din start, ca dupa ce am studiat aceasta parte a contractului, legata de deszapezire am ajuns la concluzia ca e sublima, dar lipseste cu desavarsire. Sau, aproape cu desavarsire, ca sa nu fim rautaciosi. Astfle, la Capitolul II, art. 2, lit a) se mentioneaza o activitate legata de deszapezire care “suna” asa:

–          Curatarea si transportul zapezii de pe caile publice si mentinerea in functiune a acestora pe timp de polei si inghet

In rest, mai gasim prevazuta activitatea de deszapezire, in tabelul alaturat, cu indicatorii de perfomanta care, daca nu sunt respectati se poate cere rezilierea contractului. Ceea ce noi facem prin cererea pe care v-o adresam de semnare a petitiei AICI.

Conform Anexei nr. 6, suprafata curatata de zapada este de 6.000.000 mp. Dupa cum vedem in tot orasul zapada este adunata in mormane imense de zece zile de cand a inceput ninsoarea, desi nu a nins abundent decat vreo trei, maxim. Primul indicator specificat, primul nerespectat.

Al doilea, “suprafata curata gheata- 150.000 mp”, fara sa avem datele de la RASP, presupunem ca nu este nici el respectat, avand in vedere ca temperaturile nu au fost atat de scazute ca sa permita inghetarea cailor de acces publice. Deci, pica si al doilea indicator de performanta.

Utialeje in functiune, conform Anexei nr. 6, trebuie sa fie in numar de 20 dar, dupa cum veti vedea in tabelul de mai jos, acestea sunt numai cele cu lama. Asa ca degeaba cerem noi freze si alte utilaje performante, pentru ca Rosal s-a blindat prin acest contract facut in mandatul Volosevici si nu i se pot imputa. Performanta cu acele utiljae cu lama este zero barat, chiar in conditiile unei ierni blande asa cum a fost la Ploiesti pana acum. De asemenea, dupa cum vedeti, este prevazut tarif pentru „indepartat polei si zapada pana la 5 centimetri”, ceea ce o ineptie, pentru ca nu s-a facut contract cu Dumnezeu, pentru nisori minime, spre exemplu. Singura masura care se impune este ca, prin act aditional, sa se prevada achizitionarea unor utilaje perfomante sau, macar obligativitatea, inchiirierii lor. Asta in cazul in care nu se reziliaza contractul cat mai repede, pentru ca, adsa cum demosntram aici, exista o multime de caluze incalcate, care pot sta la baza rezilierii.

Cel mai interesant capitol este legat de “numarul de sesizari la Dispeceratul Primariei”, adica acesta trebuie sa fie zero, ca si activitatea Rosal de pana acum, in ce priveste deszapezirea. Intr-o emisiune tv, primarul iulian Badescu, daca imi aduc bine aminte, anunta ca s-au inregistrat 180 de sesizari, numai in primele trei zile. Alt argument pentru reziliere.

“Numarul de sesizari primite prin programul de audiente al serviciului” si “numarul de sesizari scrise”, cuprinse in Anexa nr. 6 nici nu mai fac obiectul discutiei dupa atatea argumente.

In concluzie, cerem primarului, daca ii pasa de cetateni, sa rezileze acest contract, avand la dispozitie art. 14.1 si art. 14.2 si argumentele prezentate mai sus. Dar in primul rand nemultumirea populatiei fata de modul in care Rosal intelege sa deszapezeasca Ploiestuiul.

Nu am initiat acea petitie pe care va rugam sa o semnati cat mai multi, pentru a face loc Romprest-ului lui Florian Walter. Nu ne intereseaza acest persoanj si ingineriile lui financiare. Ne intereseaza ca la viitoarea licitatie, in caietul de sarcini sa fie prevazute foarte clar cele peste 800 de strazi si trotuare aferente care reprezinta caile publice de acces, numarul si specificul utilajelor perfomante( neaparat si freze) si lucrul in schimburi al viitorului concesionar. Sa nu mai vedem angajati ca unii dintre cei ai Rosal, care cer populatiei bani pentru deszapezire, desi firma la care ei lucreaza are obligatia s-o faca de la sine, contra cost. Noi, la randul nostru, avem obligatia sa deszapezim in dreptul caselor si asociatiilor noastre de proprietari, in care locuim cu toate ca nu asta este regula, ci exceptia.

Regula este aceea ca orice furnizor viitor de servicii de salubritate trebuie sa respecte contractul care trebuie sa prevada reguli clare, pentru a nu se mai intampla blocajele care au loc an de an, din cauza neputintei Rosal.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy