Take a fresh look at your lifestyle.

Rezilierea contractului cu Rosal este neintemeiata, spune primarul. Intra sa vezi de ce si spune-ti parerea

De pe 25 martie, cand am depus adresa in care incunostiintam primarul ca 200 de ploiesteni vor rezilierea contractului dintre primaria Ploiesti si Rosal, si pana acum am fost de trei ori la Palatul Administrativ. M-am dus la primarul Iulian Badescu pentru a-i lua o deeclaratie video pe aceasta tema. A fost imposibil sa-l conving sa va onoreze cu cateva raspunsuri, stiind probabil ca sunt negative la cererea noastra sau poate pentru ca nu poate sa ma inghita. E mai putin important motivul raspunsului, fata de raspuns insusi care este o mare tampenie, o bataie de joc la adresa cetateanului, facuta de secretarul primarieii, Oana Iacob si semnata de Badescu. Practic, in raspunsul pe care il veti citi mai jos, Iacob si Badescu ne prezinta pe parcursul a trei pagini, o serie de aspecte legate de contract, de protocol, de modul de actiune. Parca il auzeam pe Gelu Constantinescu, directorul Rosal, recitand aceeasi poezie la o emisiune pe care am vizionat-o, in perioada iernii.

Acest raspuns imi confirma inca o data, daca mai era nevoie, ca cei pe care noi ii platim ca municipiul sa functioneze, nu dau doi bani pe noi si ar trebui sa plece din functiile pe care le ocupa sau sa raspunda in fata legii. Asadar, cum va spuneam, pe parcursul a trei pagini mi se dau date contractuale, din protocol, explicatii care nu au nicio legatura cu adresa pe care am depus-o pe 25 martie, unde ceream rezilierea, organizarea unei dezbateri sau a unui referendum pe aceasta tema.

Singurul raspuns, care ar fi scutit trei coli de hartie este :”In consecinta, consideram neintemeiata solicitarea dumneavoastra, privind rezilierea contractului dintre primaria municipiului Ploiesti si SC Rosal SA”. Concluzia aceasta n-are nicio legatura cu continutul celor trei pagini care erau copy-paste din contract si protocol, dar nimic din ce este pe teren an de an cand vine vorba despre deszapezire.

In al doilea rand, adresa noastra avea trei capete de “acuzare”, recte reziliere, dezbatere, referendum. Practic, i-am intins o mana de ajutor primarului Badescu, cel care in campania electorala se batea cu caramida in piept ca primul lucru pe care il va face va fi rezilierea contractului cu Rosal. Al doilea, parca era pensia municipala, nu?

L-am ajutat pe primar sa-si respecte o promisiune fata de cei care i-au dat votul si pentru asta, iar pe el il doare in cur, de mine, de tine, de noi. Sau, ne putem gandi ca ai vreun interes, domnule Badescu?

Practic, adresa solicita un punct de vedere despre ce se va face de acum incolo cu Rosal, nu ce s-a facut pana acum si cum ii acoperiti voi cu declaratii si acte, iar de noi va doare in cur. Daca primarul ar avea un dram de cunoastere a democratiei participative, ar intelege ca atunci cand ii cer 200 de oameni, nu eu personal, sa ia o masura si are trei variante, alege una dintre ele si nu sfideaza cetateanul, nu il scupa in gura ca si cum el este stapanul inelelor, nu un personaj efemer in conducerea primariei. E pacat ca niciun primar, nu numai Badescu nu intelege ca este acolo in slujba cetateanului, nu scalvul lui. Iar ce ii spune acesta, pentru el trebuie sa ii dea de gandit, daca nu ii este litera de lege. Mai invata, stimabile, ca mai ai doi ani si tot asa cum ai venit, ramai!

Sursa foto: phon.ro


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy