Take a fresh look at your lifestyle.

Protest al suporterilor Petrolului, in fata Palatului Administrativ: “Petrolul nu moare, traieste prin noi!”

Astazi, in jurul orei 18.30 va avea loc un protest de amploare al suporterilor echipei de fotbal Petrolul Ploiesti, care au ajuns la capatul rabdarii nu numai din cauza contra-performantelor, ci si din alte cauze care tin de ineficienta managementului. Locul in care se vor strage patimasii suporteri este in Palatul Administrativ, unde isi vor sustine revendicarile pentru ca echipa sa scape de retrogradare si sa-si revina acolo unde a fost nu cu multi ani in urma, cand aducea atata bucurie suporterilor care umpleau stadionul Ilie Oana. La actiunea de astazi vor veni sigur 500 de suporteri, dar se doreste sa vina mai multi, undeva la o mie care sa scandeze sloganul acestei actiuni: “Petrolul nu moare, traieste prin noi!” si sa arate dragostea de care se bucura aceasta echipa in Ploiesti.

Revendicarile suporterilor sunt mult prea evidente pentru a nu se tine cont de ele daca se doreste redresarea echipei. Unul dintre suporterii cu care am discutat, Cosmin pe numele lui, ni le-a punctat si vi le aducem la cunostinta:

“Managementul prost, defectuos al conducerii clubului, dupa aceea al Primariei, al Consiliului Local, al SGU. Numai niste incapabili, asta e cuvantul.

Revendicari:

  1. Vrem, in primul rand, sa avem un alt investitor, pentru ca ce avem acum nu se poate spune ca este investitor
  2. Sa se faca o data lumina si cu SGU si cu Consiliul Local ca sunt o multime de zvonuri, cum ca unii ar vrea, ca altii nu ar vrea (n.r.- sa se implice)
  3. Ce se intampla cu stadionul Ilie Oana de arata in halul asta dupa patru ani de zile
  4. In principiul, noi vrem linistea la club, lucru care nu se poate cu actuala conducere, respectiv cu Daniel Capra pentru ca el taie si spanzura la club. Mai sunt cativa care acum nu mai snt pe la club, dar au contirbuit si ei la “succesul” asta rasunator din acest an, cum ar fi Marius Niculae cu toate combinatiile pe care le-a facut la Petrolul. Inclusiv Cosmin Contra. Au fost jucatori care au fost adusi pe bani multi si putine rezultate”.

Ca orice grup care se respecta, Cosmin ne-a mai spus ca cei care vor fi prezenti doresc sa propuna o serie de solutii, pentru ca sa se termine cu aceasta situatie. Iata care sunt aceste solutii, propuse de suporteri:

“S-a facut o oferta pentru achizitionarea clubului, in urma cu doua saptamani, de catre niste investitori. Dupa aceasta, a iesit Daniel Capra cu declaratia cum ca el are nevoie de un investitor puternic financiar. Ne intrebam si noi cum poate sa ceara asa ceva, cand el nu are nicio putere financiara.

Ajutorul din partea primariei asa cum se intampla la Craiova, Targu- Mures, Chiajna, Iasi. Sunt echipe care sunt ajutate de consiliile locale si judetene, iar la noi nu exista acest ajutor.

Luam in calcul si varianta socios. S-a mai incercat ceva prin 2010, cu Vivi Rachita, dar din “marele” program s-a ales praful. Eram 105 oameni care cotizau cu 80 lei pe an, dar a fost gandita ca suprtterul sa aiba un pic de implicare la club. Acum ar trebui facut un plan bun si consider ca ar fi functionala varianta aceasta cu socios, pentru ca este un oras destul de mare, sunt destui iubitori de fotbal.

Scoaterea actiunilor la vanzare si dupa aceea sa se faca recapitalizare pentru marirea capitalului social ( n.r.- listarea la bursa a actiunilor).

O solutie ar mai fi sa vina lumeala stadion, ca e urat ce se intampla. Inteleg ca sunt foarte multe frustrari, sunt oamenii suparati de ceea ce se intampla, dar sa nu uitam ca Petrolul a mai trecut prin perioade de-astea si trebuie sa fim alaturi de el si la bine si la greu.

Am putea face multe lucruri, doar sa existe un pic de implicare pentru ca, din fericire, avem oameni saritori si avocati si am putea sa facem multe lucruri frumoase. Alte solutii cu Daniel Capra la conducere nu stiu. E greu, indiferent de situatie!”, a mai adaugat Cosmin.

Asa cum am putut constata in urma acestei discutii nemultumirea fundamentala a suporterilor este la adresa lui Daniel Capra, care ar trebui sa se gandeasca serios ce va face cu echipa si, mai ales, sa nu se joace cu orgoliul ranit al suporterilor. Bine ar fi sa fie deschis la a vinde clubul unui investitor sau sa se aseze la masa tratativelor pentru a gasi cea mai buna solutie atat pentru el, cat si pentru Ploiesti, pentru Petrolul si, mai ales, pentru acesti minunati suporteri. Cateva solutii le-am prezentat mai sus si sunt destul de viabile pentru a fi luate in seama.

Suporterul Cosmin a mai spus un lucru de notat la adresa lui Daniel Capra, care ar trebui sa-I dea serios de gandit acestuia: “Sa ne gandim ca niste cetateni simpli: ce stie lumea despre Daniel Capra? Ca a fost condamnat, ca a fost arestat, ca a pierdut restaurantul la camatari, ca a facut combinatii ilegale cu petrol, ca are o multime de dosare penale pentru fraude. S-a ajuns prea departe si consider ca numele de Petrolul asociat cu acest om este deja mai grav decat orice alt lucru, adica s-a terfelit numele de Petrolul de prea multe ori si nu cred ca mai este cazul. Daca ar avea un pic de respect fata de suporteri, fata de echipa ar trebuie sa iasa si sa spuna cati bani vrea si sa ne lase. Numai ca mai sunt bani de intrat in club, mai avem drepturile TV de circa un milion de euro care trebuie sa mai intre prin ianuarie”.

Pe cei care iubesc Petrolul ii indemn la solidaritate. Este momentul sa fim solidari cu orice cauza dreapta!

Sursa foto: observatorulph.ro


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy