Take a fresh look at your lifestyle.

Proiectul- concurs de educatie ecologica pentru elevii judetului Prahova- „Gandeste verde, gandeste curat!” implineste noua ani

          In urma cu noua ani, Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova a initiat, impreuna cu un voluntar Peace Corps,  proiectul-concurs  de educatie ecologica „Gândeşte verde, gândeşte curat!”, care se adreseaza scolilor din judetul Prahova. In aceasta luna demareaza cea de-a IX-a editie a concursului; inscrierile vor avea loc la sediul APM Prahova din Ploiesti-str. Gh. Grigore Cantacuzino nr.306, in perioada 14-29 noiembrie a.c.

            La fiecare editie am dorit sa oferim posibilitatea elevilor sa se implice, prin strategii proprii, in promovarea principalelor evenimente din calendarul ecologic, in vederea informarii comunitatii locale cu privire la importanta protejarii mediului si a implicarii in astfel de proiecte. In acest an, invitam elevii sa realizeze materiale informative cu privire la evenimentele din calendarul ecologic, dorim sa le stimulam imaginatia si talentul literar, intentionam sa le activam spiritul civic cu privire la respectarea mediului inconjurator.

         Ca si la precedentele editii, vor exista doua sectiuni: sectiunea A – pentru elevii din ciclul primar si gimnazial, respectiv sectiunea B-pentru elevii din licee. Regulamentul acestei editii poate  fi consultat pe site-ul Agentiei pentru Protectia Mediului Prahova, unde se gaseste si formularul standard de inscriere (http://apmph.anpm.ro)

            In cadrul celor opt editii anterioare, s-au realizat 373 actiuni ecologice, s-au strans cca 46 t de maculatura, 1522 kg plastic si 1982 kg de aluminiu si fier vechi. Elevii si profesorii au plantat cca 13000 pomi si 1130 fire flori, si au realizat 59 actiuni de ecologizare pe raza judetului Prahova.

            In completarea actiunilor proiectului, APM Prahova, impreuna cu Administratia Parcului Memorial „Constantin Stere”, va organiza, pe perioada vacantei de vara, doua serii de ECO-SCOALA, in incinta Gradinii Zoologice de la Bucov, la care vor participa elevi si profesori de la scolile ce se inscriu in proiect. In cadrul sezatorilor literare de la Casa Memoriala Constantin Stere se vor citi creatiile literare premiate la aceasta editie a concursului „Gandeste verde, gandeste curat!”.

Compartiment Relatii Publice-Tehnologia Informatiei


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy