Take a fresh look at your lifestyle.

Proiectul a picat// Luati-le fata consilierilor care anul trecut promiteau sprijinul pentru proiect, iar acum au votat impotriva, ca sa stiti pe cine sa nu votati la viitorele alegeri

Ieri, si imi cer scuze pentru intarziere, a avut loc sedinta de Consiliu Local in care a fost supus la vot proiectul cu privire la gestionarea situatiei cainilor comunitari din Ploiesti, pentru a doua oara( vezi AICI intitiativa noastra). Am asistat, din nou, la o prestatie  de teatru ieftin a primarului Iulian Badescu si viceprimarului Iulian Teodorescu. Remarcabila a fost prestatia consilierului local PNL, Ionut Ionescu care a aparat cu argumente acest proiect care este, in fapt, o dorinta a cetatenilor pe care cei doi edili, poate cei mai incompetenti din istoria Ploiestiului, au uitat de mult sa-i respecte. Intrebat de Ionut Ionescu daca isi reszpecta promisiunea de a sprijini acest proiect, primarul, in imbecilitatea lui aroganta a avut un singur raspuns: Constat ca sunteti singurul intitator, d-le Ionescu. Acesta a fost  momentul cand a intrat in scena consilierul local PDL, Gheorghe Sirbu care a mobilizat toata echipa sa si, cu exceptia lui Paul Palas, toti s-au trecut ca initatori ai proiectului. Pe de alta parte, contestatarul viitor pensionar Iulian Teodorescu a venit cu doua argumente care au demonstrat, dupa ce ne-am convins de faptul ca e o facatura de viceprimar, ca este cel mai slab dintre avocati. Domnia sa a subliniat faptul ca nu trebuie create posturi noi  la parcul Bucov, nici la Poltia Locala, fiind combatut cu usurinta de Ionut Ionescu…care a spus ca la Parcul Bucov se stie ca sunt locuri vacante, in timp ce la Politia Locala proiectul propunea crearea unui Departament format din angajatii existenti. Incredibila a fost prostia de care a dat dovada Teodorescu atunci a sustinut ca nu poate fi vorba de returnare in teritoriu pentru ca s-ar considera abandon. In schimb a uitat sa sublinieze ca exista un draft de protocol pe care primaria il poate incheia cu ONG-urile de profil, cu iubitorii de animale care isi pot asuma responsabilitatea  returnarilor. Intrebare: fiind vorba de domeniul public care este gestionat de primaria Ploiesti, prin Consiliul Local, se poate considera ca aceste entitati au abandonat pe strazi cainii comunitari?

Dupa acest eveniment, analizand ceea ce s-a intamplat, mi-am dat seama ca problema celor doi contestatari nu este cu proiectul, ci cu mine, din pacate, pentru ca altfel nu se explica. Utilitatea lui este evidenta, in conditiile in care mii de caini sunt pe strazi si solutia pentru ei, in ultima vreme se numeste Furadan. Am convingerea ca daca o alta persoana din societatea civila, in afara de mine, una care s-ar bate pe burta cu Iulian Badescu si Iulian Teodorescu ar fi muncit pentru a concepe acest proiect si a-l aduce in atentia consiliului local, atunci s-ar fi rezolvat demult. Mi-e foarte clar ca e o problema de orgoliu din partea celor doi, pentru Badescu orgoliul de a-mi recunoaste meritele, iar pentru Teodorescu dorinta de a-mi demonstra ca el e cineva si eu un nimeni. Poate ca asa e, dar sunt un nimeni cu demnitate, care nu se vinde pentru o functie si isi asuma cine este, ce stie si ce poate pentru semenii lui!

Ne vom referi la cei de mai jos, strict legat de acest proiect. Iata personajele negative, ce e bun lasam la urma:

Iulian Badescu(PSD)– un fost jurnalist ale carui articole reprezentative nu mi le aduc aminte, care a rezistat pe piata mancand bani de la Adrian Moroianu, Mircea Cosma si Sebastian Ghita. In ce il priveste pe ultimul, speram ca pana in ultimul an de mandat Badescu sa-i achite datoriile din campania electorala cand a iesit primar, si sa se preocupe de interesele ploiestenilor, nu de imobilele inutile pe care le-a cumparat din banii primariei, satisfacerea drumarilor si intereselor acestora. Nu-i putem cere sa traiasca din salariul de primar, dar ii putem spune ca Primaria Ploiesti nu este feuda sa si a grupului de interese pe care il reprezinta.

Iulian Teodorescu( fost PNL acum PLR)– avocat de profesie care, la fel ca si Badescu nu s-a remarcat cu ceva deosebit in meseria sa. A frecat duda in avocatura si cand si-a dat seama ca tinde se devina un neica nimeni a intrat in politica, de unde roade ciolane de ani de zile, indiferent din mana cui vin acestea. Un om lipsit de caracter, care minte fara scrupule, cu zambetul pe buze si atat de bine, incat crede si el 90%. Se inscrie in lista traseistilor( curvelor politice) care pentru ciolan, sub masca liberalismului, a trecut in barca celui care s-a vandut intr-un mod atat de evident, Tariceanu Calin. Cine se aseamana se aduna. Daca Mircea Rosca ma asculta si ii retragea sprijinul politic si pierdea functia de consilier si viceprimar, acum nu ne-am mai fi lovit de obtuzitatea acestui individ.

Constantin Popa(PSD)– un individ care la prima impresie te face sa crezi ca este un om onest, care isi respecta promisiunile, pe care te poti baza, pentru ca isi cunoaste menirea functiei de consilier. Pacaleste cu usurinta prin vocea sa mieroasa, fara inflexiuni, care ascunde in spatele ei un cameleonism cum rar gasesti. Un soldat suspus interselor de partid, pentru ca din ele ciuguleste si el, si ciuguleste bine.

Iolanda Bazavan(PSD)- sotie de preot, o persoana care manifesta fermitate doar in aparenta, pentru ca, de fapt, este un soldat credincios intereselor de partid. Este singura din acest grup careia ii putem cere sa isi analizeze constiinta, in legatura cu atitudinea fata de proiectul nostru, pentru ca, teoretic cel putin, ar trebui s-o aiba.

Sanda Dragulea(PSD)- nu mi-a fost dat sa vad un consilier local mai slab pregatit ca acesta femeie. Habar nu are despre ce se discuta in Consiliul Local, indiferent de proiectul supus votului. Este buna doar la numar si sper sa fie primul si ultimul ei mandat, pentru ca nu aduce nimic bun. N-ar fi rau sa isi achite datoriile imense pe care el are prin firma sa la Rosal, Dalkia, in calitatea pe care o are de administrator de blocuri. O sa screim o data si despre asta.


Cristian Ganea( PSD)-
in afara de faptul ca de cand este in consiliul local s-a ingrasat foarte mult, semn ca o duce bine, nu s-a remarcat cu nimic deosebit. Ce-i drept nici nu am stat sa il urmarim in mod deosebit, dar o vom face de acum incolo. Si el se numara printre cei care se prefaceau ca vor sustine proiectul, dar a ramas in stadiul de promisiune.

Valentin Mateescu(PSD)- insipid, inodor, incolor, inutil.

George Pana( PC)– imi aduc aminte de vremurile cand faceam emisiunea Incomod si Pana venea spre mine cu multa …deschidere. De cand e consilier local a uitat acele vremuri, ba chiar a uitat de unde a plecat, ceea ce spune multe despre personalitatea domnului Geroge Pana. Eu am aceleasi principii, domnule Pana, nu ma schimb dupa cum bate vantul!

Ursu Razvan(PSD)- insipid, inodor, incolor, inutil.

Viscan Robert(PSD)-  insipid, inodor, incolor, inutil.

 

Mai jos aveti curvele politice transferate recent prin Ordonanta Trasesitilor :

Sorin George Botez( fost PNL acum PSD)- musteste de diplomatie dar nu in adevaratul ei sens, ci una de cartier, “bagabonteasca” menita sa puna in inferioritate interlocutorul nu sa arate ca el, George Botez este un fin diplomat. Interesele domniei sale sunt mai presus de orice si se leaga de PSD, acum. Pentru mine, din randul curvelor politice, George Botez este cea mai mare dezamagire si stie el de ce.

Marcian Cosma( fost PNL acum PSD)- de fiecare data cand am discutat cu acest consilier pe tema proiectului m-a asigurat ca este iubitor de animale si ca va sprijini proiectul. Acum a votat impotriva. Trageti concluziile, singuri.

Raul Petrescu( fost PP DD acum UNPR)- a doua mare dezamagire. Pe undeva il inteleg, e tanar, are o cariera frumoasa in fata, perspective minunate si aud ca ii place IT-ul foarte mult, de cand e viceprimar. Dar cu ce pret, Raul Petrescu?

Marilena Stanciu( fost PDL acum PSD)- este o femeie mica de statura. Minte si se linguseste cu o nonsalanta nefireasca. Poate fi un bun comunicator, dar intr-o zi cei care se lasa prostiti de ea isi vor da seama. Dintre curvele politice Marilena Stanciu este, de departe, persoana care te vinde si te cumpara in functie de interesele ei de moment. Paziti-va de ea pentru ca lispa ei de caracter lasa urme adanci!

Gabriel Minea( fost PP DD acum PSD)- dintre curvele politice este una eleganta. Nu-ti lasa impresia ca tocmai s-a prostituat politic mai devreme. Vorba aia, spalata e ca noua.

Neagu Puiu( fost PDL acum PSD)- daca ar fi fost respectata legea administatiei publice, acest consilier nu ar mai fi avut posibilitatea sa fie in Consiliul Local, pentru ca PDL ii retrasese sprijinul. Nu il vad ca fiind de stanga, dar goana dupa ciolan ne arata ca orice e posibil.

 

Iata-i si pe cei buni, care au ales sa se implice pentru proiect:

Ionut Ionescu(PNL)- din punctul meu de vedere si nu numai al meu, este de departe cel mai bine pregatit consilier local, intotdeauna pe problema, cu deschidere fata de cetatenii care l-au votat. Ii multumesc pe aceasta cale pentru vehementa cu care apara acest proiect, pentru ca si-a dat seama ca este necesar si pentru modul in care lupta.

Gheorghe Sirbu(PDL)- ii multumesc si lui pentru implicare si pentru ca este un factor mobilizator in echipa sa. Datorita lui, ceilalti colegi ai sai au fost trecuti printre initatori. Este printre cei care, de-a lungul timpului, s-a pozitionat pro cetatean, uneori si cand interesul de partid spunea altceva, ceea ce nu e putin lucru.

Larisa Bazavan(PDL)– soacra Iolandei Bazavan, a dat dovada ca stie sa-si respecte promisiunea si ca are constiinta. Poate n-ar fi rau ca sa o invete si pe nora sa ca atunci cand se uita in oglinda sa nu vada doar ridurile care incet incet apar, ci si urma de demnitate pe care fiecare consilier local, reprezentant al cetatenilor trebuie sa o aiba.

Iulian Bolocan( PDL)- a avut un moment de ezitare atunci cand Gheorghe Sirbu l-a invitat sa fie printre intiatorii proiectului. S-a inrosit la fata, s-a fastacit si pana la urma a acceptat. Mi-a lasat impresia ca nu va mai dura mult si va trece la PSD/ UNPR.

Paulica Dragusin(PDL)- si ea o iubitoare de animale, care a demonstrat acest lucru, trecandu-se printre intiatorii proiectului. Si-a respectat promisiunea facuta anul trecut, ceea ce pentru noi conteaza.

Cristian Dumitru(PNL)- daca in cazul debrabsarilor a dat-o in bara, in cazul proiectului nostru a demonstrat ca a inteles oportunitatea lui. Sa speram ca va ramane constant pe pozitie si va intelege, in continuare, ca este nevoie de acest proiect, pentru a da un exemplu si celorlalte orase din tara.

Paul Palas (PNL)– este dintre cei pe care ii apreciez, dar scuza folosita de el ca sa nu fie trecut ca initiator( pentru ca nu ii apartine proiectul, desi daca ma intreba pe mine ca cel care am contribuit fundamental la conceperea lui, as fi fost de acord) mi s-a parut fortata. A lasat impresia ca, mai degraba nu vrea sa deranjeze puterea, decat ca e jenat ca este trecut ca initator.

Gheorghe Popa(PDL)– a fost printre cei care au acceptat sa fie trecuti ca initiatori si si-a respectat promisiunea facuta anul trecut in cadrul Mesei Rotunde pe care am organizat-o in vederea promovarii proiectului.

Radu Socoleanu( PP DD)– o surpriza placuta si e, cu atat mai mult de apreciat, pentru ca a ramas in PP DD. A acceptat sa fie printre initiatori si a votat “pentru” alaturi de grupul PDL si PNL.

Au lipsit de la sedinta de Consiliu Local : Suga Nicolae( PDL), Adrian Lupu( PNL) si Constantin silviu Sorin( PDL)

Pentru aducere aminte ca prezentam pozitiile de anul trecut de la Masa Rotunda a trei dintre contestatarii proiectului:


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy